香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hellobbandre
打印 上一主題 下一主題

喜歡的電台節目.

關閉 [複製鏈接]

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

有聽開電台既,你地聽咩台架, 港台,商台,新城?

讀緊書果時聽港台既青春交響曲. 宜家聽商台2多,都係夜晚既節目.

大家又喜愛邊個台,邊個節目哩?
    +1 0
    上一篇︰恭喜肥哥哥成為水字一派元老下一篇︰金鐘沿港島北岸至小西灣, 再轉南跑至龍脊

升級   23.75%

無聊

我都有聽呀,好似係同黃凱芹一齊做既,最後又變咗自己一個人做, 記得好似係夜晚 12:00 做架, 重有做橫節係幫人撮合情侶既.

不過佢離開港台,好似話同港台D人唔啱,所以走人.

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-15 17:00 發表
    唔使講, 以前最鍾意聽0既電台節目一定係 "軟硬老人苑"!! (星期六晚, 永遠都係一個禮拜之中最寂寞o既一晚)
    基本上0個期星期六晚永遠都唔會出街黎捕0係屋企聽佢0架~
    而且每次都用同一餅錄音帶 (唉~ 家貧) 錄起佢, 然 ...

軟硬,梗係勁喇, 好似話佢地諗到無野好做,兩個人先分開.

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-15 22:23 發表

海琪的天空真係一個經典節目,
    我仲記得有一晚,佢同黃凱芹係節目中鬧交,跟住其中一個走左,得番一個人做埋佢.

後來我記得有一段時間改左節目名做"夜傾情",
    又試過同倪震一齊做"今夜守規矩".

宜家我已經好少 ...

ching 咁咩細,我又好似記得多D 喇.

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-16 12:38 發表

果陣細細個,
    又未有上網,
    夜晚睇電視又一定被炳,
    咁唯有戴住EARPHONE,一路訓一路聽電台啦.......

我都係聽"神經又痴線","週末碰碰車","青春交響曲","清談一點鐘","清晨快活人"長大架......(果時聽港二多d) ...

以前既青春交響曲好勁架, 剩係個周慧敏已夠啦,搶到好多聽架, 仲希 3隻小神仙 阿旦,姍姍,何嘉麗都好受歡迎架,個廣播劇 " 無可奉告"都好hit.

升級   23.75%

無聊

原帖由 nc 於 2009-5-15 21:20 發表

1) 以前也很喜歡的, 後來間中聽
    3) 我都很喜歡風騷快活人, 梁繼璋年代, 他們很合拍, 很攪笑, 特別係梁思浩.

Albert Au 既節目真係正喇, 有唔同既嘉賓,正

風騷快活人,無咗梁繼璋,都無咁好聽喇

升級   23.75%

無聊

宜家重有無人聽森美既節目架?我覺得佢做得好誇張架,成日响度狂笑.

升級   23.75%

無聊

以前好興廣播劇架,好似RTHK2 既,"無可奉告" , " 青蔥歲月" 都好經典,但係宜家,好似好小咁囉,講得出既,咪得個18樓C座囉.

升級   23.75%

無聊

原帖由 randyip 於 2009-5-23 13:14 發表
    吳君如果d電台+電視,都無聽無睇,得個o曹字。而家喜歡聽cr1由余宜發主持o既夜深音樂節目:一切從音樂開始,發式早餐...若果在睡不著或早醒情況下" />" />

完全同意,吳君如做電台節目都唔做下準備,連個嘉賓既普通資料都唔知架,呢 D 咪叫做靠自己既知名度呃反食囉.

至於發仔,有時瞓唔著都有聽架.

升級   23.75%

無聊

原帖由 Qoo 於 2009-5-23 09:26 發表
    商業1,2都會聽,以前最鍾意軟硬啦...跟住還是叫志健的森美至現在的早霸王...亞so煮野節目...聽到現在的十八樓c座等...最近聽多左AM的香港電台,聽下粵曲同一D長者資訊節目,又有另一番之味...
    講開森美...初時覺得佢聽 ...

森美做夜晚果時,味成日都係狂笑,都無point既,重成日用自己既節目幫自己sell自己既show.有時成晚講自己D野,絕對係悶.

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-23 15:57 發表
    一切從音樂開始有期係小飛勤做0架~ 佢最正係會喇埋劉偉恒一齊吹水, 有點軟硬 feel 0架~

好似又聽過下,佢做節目好玩野架,所以夜媽媽都想聽.

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-24 07:21 發表

小飛勤 - 我就覺得,
    你係球迷唔緊要,
    但唔係個個聽深宵節目都係球迷喎,
    你可唔可以顧下其它聽眾既感受......

真係好記得,曼聯99年反勝贏歐聯果一晚,
    佢好似失控咁,好激動,
    係咁講曼聯乜乜乜,曼聯物物物, ...

可能佢果年買重咗外圍波曼聯win, 反敗為勝,開心姐,咪俾佢放一次囉, 都唔好咁執著喇.

ching 睇你個頭象都係利記既球迷, 果年利記反勝AC,我諗你都一樣High呀.

升級   23.75%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-23 23:41 發表

係呀係呀~ 佢同其他 一切從音樂開始 0既主持好唔同0架~
    其他0既主持通常勁少講0野, 播 d 勁柔和0既歌~
    小飛勤就0岩0岩相反~ 夠膽死0係半夜播快歌勁歌0架~

我記得佢有晚播果D武俠劇主題曲,果D萬水千山縱橫係咁播.

升級   23.75%

無聊

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-24 13:50 發表

就我所知,佢係曼聯迷.
    不過,重點唔係佢係唔係曼迷,而係做緊深夜節目時侯成時係度講波經.
    [就算佢講利物浦我都係咁話]
    佢試過好多次係咁.

有一段時期既星期六,佢係會係深宵節目頭果半個至一個鐘,
    同劉偉 ...

你都講得啱既,太有個人風格又唔係咁好既,應該有返D平衡先得既.

升級   23.75%

無聊

原帖由 lewischan 於 2009-5-25 10:31 發表

原來我地同一個年代..........

我都係.