香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hellobbandre
打印 上一主題 下一主題

喜歡的電台節目.

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-15 17:50 發表

我都有聽呀,好似係同黃凱芹一齊做既,最後又變咗自己一個人做, 記得好似係夜晚 12:00 做架, 重有做橫節係幫人撮合情侶既.

不過佢離開港台,好似話同港台D人唔啱,所以走人.

海琪的天空真係一個經典節目,
我仲記得有一晚,佢同黃凱芹係節目中鬧交,跟住其中一個走左,得番一個人做埋佢.

後來我記得有一段時間改左節目名做"夜傾情",
又試過同倪震一齊做"今夜守規矩".

宜家我已經好少聽電台節目了,
因為可能人老左,覺得佢地d野明明唔好笑又懶好笑咁,
唔想再折磨自已了......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-16 11:16 發表

ching 咁咩細,我又好似記得多D 喇.

果陣細細個,
又未有上網,
夜晚睇電視又一定被炳,
咁唯有戴住EARPHONE,一路訓一路聽電台啦.......

我都係聽"神經又痴線","週末碰碰車","青春交響曲","清談一點鐘","清晨快活人"長大架......(果時聽港二多d).

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-16 13:01 發表

以前既青春交響曲好勁架, 剩係個周慧敏已夠啦,搶到好多聽架, 仲希 3隻小神仙 阿旦,姍姍,何嘉麗都好受歡迎架,個廣播劇 " 無可奉告"都好hit.

仲記得果時既青春交響曲既廣播劇,連d主題曲都好正架,
好似"青蔥歲月"同"流離所愛"咁啦.

又記得果時係青春交響曲時段,有一個玩IQ題既節目,
由陳漢斯加郭偉安同羅啟新,叫做"飛天遁地EVERYDAY",
D 問題好低能又好好笑架.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-16 12:48 發表

呢兩個好似係在下好細果陣做架喎...你既年齡比自己出賣左啦

其實呢.....每次比賽張號碼布,就已經一早出賣晒啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-18 16:47 發表
宜家重有無人聽森美既節目架?我覺得佢做得好誇張架,成日响度狂笑.

我覺得佢宜家做節目,
有佢講無人講,
煩到死.......

我已經無聽了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-23 23:41 發表

係呀係呀~ 佢同其他 一切從音樂開始 0既主持好唔同0架~
其他0既主持通常勁少講0野, 播 d 勁柔和0既歌~
小飛勤就0岩0岩相反~ 夠膽死0係半夜播快歌勁歌0架~

小飛勤 - 我就覺得,
你係球迷唔緊要,
但唔係個個聽深宵節目都係球迷喎,
你可唔可以顧下其它聽眾既感受......

真係好記得,曼聯99年反勝贏歐聯果一晚,
佢好似失控咁,好激動,
係咁講曼聯乜乜乜,曼聯物物物,講左無一個鐘都有大半個鐘.
果時係五點鐘......大佬,你放過我啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-5-24 12:32 發表

可能佢果年買重咗外圍波曼聯win, 反敗為勝,開心姐,咪俾佢放一次囉, 都唔好咁執著喇.

ching 睇你個頭象都係利記既球迷, 果年利記反勝AC,我諗你都一樣High呀.

就我所知,佢係曼聯迷.
不過,重點唔係佢係唔係曼迷,而係做緊深夜節目時侯成時係度講波經.
[就算佢講利物浦我都係咁話]
佢試過好多次係咁.

有一段時期既星期六,佢係會係深宵節目頭果半個至一個鐘,
同劉偉恆係咁講返果晚既球賽......但係果PART唔係節目既環節.
或者係我個人感覺,我真係唔鐘意係深宵節目係咁聽住個主持講波經.......