香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

530 ~ 影友聚集@坪洲

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟當日來不到...大家影得開心D...

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩..你咁好天既...
我今日入大澳...勁大煙霞...

平平幾時都識得搶鏡...

升級   0%

該用戶從未簽到

唔巧意思..我黐個位放相先...

31 May 2009 大澳...
http://www.fotop.net/edmondlui/gjd

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-1 12:37 發表

多謝parco爸...
尋日的天色真是好難影靚相~~

曲奇...好耐無入過大嶼山...D人成日話個處因為珠江三角洲污染..個天會成日灰蒙蒙...入去領教下..真係好鬼灰...
ken...5/30同今日6/1都有藍天...偏偏就是擒日無...我有影IR..但陽光不足...紅外線不夠..影得幾差...
平...你買相機呀...幾時可同你一起影...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-6-1 14:08 發表

佢地依家毒緊我,想助我昇天,話時話,入門級邊部機好?

好多初買單鏡機朋友都有此問題...
>盡量買大牌子啦...鏡群支援好D....
>個個牌子各有優勢..色水都唔同...看多D其他人既相..看看自己鍾意唔陣味啦...
>另外..問問自己多不多時間去玩、去影..不是話買左架機就有你滿意既相...過程中要花點時間、心機..去鑽研...
如果你構圖技巧好...用手機、傻瓜機...都可以影得好好...
小小廢話意見詐..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-1 15:04 發表

你個budget都有幾款選擇...
不過我同parco爸的意見一樣..
諗清楚自己有幾鍾意影相,有冇須要買單鏡...
若想玩手動,建議買部prosumer玩下先啦~

同意...看看自己對攝影有幾多興趣...而prosumer又易用又輕便...質素可以好好...(其實我都想買多部..貪佢細細架)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-6-1 16:09 發表

睇曲奇咁熟,就知你好想買單反啦~~~
幾時又到你呢~~~影相過程真係好開心~~
平兄應該感受到~~

同曲奇影過一次相...我覺得佢真係好鍾意影...都係時候啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

影得好..唔水快..我地等得既...