香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人裝備區

升級   78%

該用戶從未簽到

鬆鵝頸(2粒)同 headsets(1粒)之羅C,之後將圈裝在鵝頸上,再收實番D羅C同教正車頭同架成一直線就可以。如有五個圈可先轉兩個,習慣後再低D.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-13 20:14 發表
但我想問你哋d pro3 race 每次安上條軨度係咪都係安到手都痛咖??

(因為呢條肽真係比起其他嘅緊好鬼死多!!)

我用吠匙好易入wor,用手就未試過.

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-11-25 23:51 發表
我係入門用架, 佢唔肯平...
但係用左3年, 又好似唔太抵,
如果賣$2300-$2500就好了

是否有改裝?當年標價好似5000樓下重有拆打,頭先上代理綱已沒有OCR的型號,只得TCR  09年而家都係標$5980,印象中TCR 係高级過OCR一级,你問下車主OCR 是否前三餅後八飛的?
如果係$2700 三年車,叫價好似" />" />" />" /> ,
http://www.hkbicycle.com/index.php?lang=chin&pg=product&bid=26
這架放$2000,你自已比較下,記住買road bike 要fit 自已size.
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=54632

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-26 07:42 發表

知唔知全車幾重?
呢架Dee兄可能岩喎

我估20-21磅

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-12-10 18:40 發表
wa...比師兄嚇死...
以為真係6,7:00比賽.....(通常早一個鐘報到:即5,6點)
咁我應該都玩唔到   因為屋企人實唔比我一個女仔 3,4 點出門口

不過岩岩睇返O的舊"比賽程序表",
原來各組分段時間起步, 唔使咁早到 ...

唔駛咁騖,頭埸通常係全奧同精英组玩先,之後半奧,繽紛

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-16 13:42 發表

Bora Ultra 2表現已是公認的好
One 係 Ultra2既平民版, 重多40g, 但係就平8k
不過未聽過可以只買後轆....

hubs :ultra 2 carbon,  ultra 1 aluminium 呢樣分別不大
ultra one no ceramic bearing,但平八千元真係幾吸引

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-3-2 17:21 發表

Sub 4 失敗 , 下年再泥挑戰過,

lond 兄努力,下年一起挑戰過

升級   78%

該用戶從未簽到

franky兄
聽D friend講大陸好多水貨or唔知咩貨嘅Sram餅賣,有D人重攞落香港當正貨賣,請小心

升級   78%

該用戶從未簽到

尋晚踩完,見人同compact餅,又有D心動

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-9 11:33 發表
Speedfil Hydration System
http://www.invisciddesign.com/home.htm
有冇朋友用過?

How much?

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-9 19:33 發表
$7xx 定價
100usd 左右

好貴呀,之前係長沙灣見過類似的東西,好似$200左右

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-9 22:00 發表
邊度...?

你買第一部車那間

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-16 09:58 發表
170 又真係吾洗xs.
我而家感覺到架tt 有d太細. 之前caad9又有d大小小小小.
全舒服扒係度時只係剛剛好. 如果行78度可能太細.
可能踩開caad9 size52, 習慣伸展開. 而家tt有d core太緊既感覺.
之前問過trisprots.co ...

原因可能係一般車架設計都係for 外國人,而亞州人前臂一般都比外國人短,踩RB時可用細一點size,而TT車因為用手碀抓在車頭上,所以手前臂長短便沒有分別,只需調教TT bar的長度

升級   78%

該用戶從未簽到