香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人裝備區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-9-6 23:02 發表

美記有對魔術貼既鞋款, 但聽聞都唔係咁方便
N年前NB有對專for三鐵既鞋, 不過而家無得賣啦
外國有個叫zoots既牌子, 出左隻三鐵跑鞋, 重講明bare foot design, 唔著sock都咁舒服wor, 香港未見過
筋鞋帶啦, 港隊 ...

上年去北區街市買條 $5 / 碼 既像筋線當鞋帶穿响對 Adidas 都咋 , 今年索牲將對鞋帶放松少少,
都幾方便 , 一直用這方法

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-9-16 00:01 發表
訂了對刀鈐,到了港。清關要三星期,老细都唔知點解今次咁耐。好彩老细私人借住對fulcrum刀比我927用

BMC hing, 你年中都幫親唔少, 差不多係 尊貴既客户,
一對半對濕濕碎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-9-16 13:23 發表

loud 兄
今個星期六日,有無人出車

今個星期日 暫定 7:00 am 創新路 (kopo, 馬王),
諗住操返 10 圈。咁早你 join 唔 join 我地

BMC hing, 我見 HKCI, 有 ching 放 racing 7, $1300
連對 马牌 Ultra sport 呔 (睇相幾新淨下 ), 唔知買唔買得
過? Racing 7 係入門級 , 諗住平平地買對泥試下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-9-16 13:55 發表

對鈴有條花痕,我估係(攝)入坑做成,佢話五月新買,看來都踩得很密下。1300都唔算貴,要check 下有無"R"。

5 該晒 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-6 16:26 發表
遇請問咁多位c hing, 我想把龍頭降低, 希望減低風阻.
是不是把龍頭下d圈圈移走呢?
點先可以移走龍頭下d圈圈?
是否要再低d車頭呢?

你指那些圈圈是不是鵝頸之 headsets?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-13 23:06 發表
今晚第一次用aero bars, 自己裝.
試左4xkm, 6km 1lap, 每lap輕鬆快左10-15s, ave speed 快左1-2km/h. top speed 快左4km/h. 真係得wor.

1-2km, 好好喎 , 過埋 ITU 都買對試下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-14 15:18 發表

單車真係好難set 睇site 同utude 睇到頭都爆.
上星期頭剛set 到可做更快更舒服圈速, 上星期5入左aero bars, 今星期2 裝, 又要set個哂, 好在快左. 今晚入新鈴同軚, 聽晚要係街吾知set 到幾點. 夜晚青公御海& ...

frank,
你好似車隊 d 大偈呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-10 11:21 發表
未買呀, 我仲未諗到運車方法, 應該玩唔到三鐵喇,
可能買架平平地單車+TRAINER 當健身單車係屋企練體能算了.....

想多問, TRAINER使唔使一定要公路車先玩到?

850有分D MODEL, G MODEL?? 有咩分別呀?

如果8 ...

TV, 應該無問題 , 幾靜下 ,  D model , G model ,
我估應該是一款為
Dimensional steel tubing frame (即有 2 支鋼通撑住作支架 )
Gravity frame (並沒有 2 支鋼通撑住作支架,  當你安裝好架車後, 扣 hub 和尾轆, 為 3 点支架 )....我正是這款 MAG 850LG-D
(我靠估架咋 , 正確答案問下震羊會清楚 D)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-2-24 10:23 發表
師兄們多唔多操大帽山??

1 次都未去過 , 太斜啦 , 我係騖下坡剎唔到車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-2-28 16:53 發表
大家渣打跑成點

Sub 4 失敗 , 下年再泥挑戰過,

升級   0%

該用戶從未簽到

好型,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-9-2 21:23 發表

先要投資落好既工具

taobao d $3xx, 工具質量唔知得 5 得呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-9-3 09:59 發表
工具又點只3舊水呢...如果係咁平我就攞我部caad9開刀好耐.
工具方面都係MIT MIJ parktool 好d 掛, 吾知咁多. 但好多site都係話一分錢一分貨.
有冇d師兄熟d工業工具呢?
我想買兩把榜尺 5N-40N

可以去 soy street, 呢間買, 乜國家都有, " 緝記兄弟",
http://maps.google.com.hk/maps?f=q&source=s_q&hl=zh-TW&geocode=&q=Reclamation+Street&sll=22.38131,114.168639&sspn=0.855863,1.229095&brcurrent=3,0x3404009533f68457:0x69f4ecff87253282,0,0x3404009533f68457:0x7af391a82a888312&ie=UTF8&hq=Reclamation+Street&hnear=&ll=22.31619,114.167787&spn=0,0.004801&z=18&layer=c&cbll=22.316223,114.167989&panoid=umkeIYig4Ts10RXWMa2x7A&cbp=12,148.73,,0,7.82