香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.11.08 - New Balance 黃金海岸15K賽 (已開始接受報名)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Thanks WLau for the race info :

http://www.newbalance15k.com.hk/

http://www.newbalance15k.com.hk/apply_c.htm

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

I was informed by HK Marathon Pro that the New Balance 黃金海岸15K賽 will be held on 2009/11/8.

Please reserve!

http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

+1 0
    上一篇︰re:echo.o 套裝下一篇︰666無窮之跑樂無窮 by nc

升級   0%

奮鬥

Which beautiful gal runner making Stanley Ching and others paid their "most" attention?

登錄/註冊後可看大圖

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 run4fun 於 2009-11-10 11:06 發表

我開頭都係咁諗, 一來有賽事進行, 抄遲一小時或個半鐘都屬「體察民情」, 二來已入秋季(11月7日立冬), 好少人來沙灘游水, 泊車位須求無咁大, 心諗我係差人就会等賽事完左先抄.....點知差人大佬見個肯雅 chi ...
    唉!睇來佢地可能好耐未發過市,一見有得抄就拿拿林落手。好心體察下la,又唔阻街,如果好阻路又衰格就話啫, 體諒下都好吖.....要快過肯雅老兄先唔使抄牌.....咁好易中招啫...

升級   30%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-11-10 08:37 發表 The method of returning the chip is listed in the acceptance letter http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

封信登記個陣佢拿左去bo...

升級   21.05%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2009-11-10 10:49 發表
    通常附近有race d 差人都好識做架?乜今次咁啊?!但好似有好多車泊左喺起點沿路d 凹位....唔見有牛肉乾喎

我開頭都係咁諗, 一來有賽事進行, 抄遲一小時或個半鐘都屬「體察民情」, 二來已入秋季(11月7日立冬), 好少人來沙灘游水, 泊車位須求無咁大, 心諗我係差人就会等賽事完左先抄.....點知差人大佬見個肯雅 ching 跑返終點就即刻出車去抄牌....早知跑快 d , 快過肯雅 ching 咁咪慳番幾百蚊啦.

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 run4fun 於 2009-11-9 12:28 發表
    第一次跑15KM, 暫時係自己最長跑程, 1小時33分完成, 好滿意, 最開心係可以同大家一齊跑.....但好貴, 皆因泊左架車在另一錶位場地, 10點起要入錶, 賽事中冇法子入錶, 焗抄牛肉乾一張, 早知提早出門, 直接泊在起跑區個 ...
    通常附近有race d 差人都好識做架?乜今次咁啊?!但好似有好多車泊左喺起點沿路d 凹位....唔見有牛肉乾喎

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-11-10 09:41 發表

呢D係潮語定粗口呀?  我地呢D老餅唔曉喎.   我過終點時身邊無人.

我地喱道咁斯文,點會有粗口出現呢?
    "挑機"絕對唔係粗口黎架!
    "挑"係挑戰個挑,指在有對戰功能的電子遊戲、線上遊戲中,主動找對手挑戰。

升級   13.67%

該用戶從未簽到

果 d 好似係屍臭味.......可能係死老鼠或死狗之類

升級   21.05%

該用戶從未簽到

本來條路都好跑, 沿途風景優美空氣清新, 但跑到 6k 咁上下嘅一段路被一大陣糞便味破壞晒, 掉頭折回同一段路都一樣聞到, 想忍住度氣都唔得....真想嘔....但整體都係好正, 高處望海又有橋做背景, 見到有 c hing 停低影相就知幾吸引

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vaio 於 2009-11-9 22:57 發表

你臨衝線時上斜o個100m係咪有條友"挑"你機呀?

呢D係潮語定粗口呀?  我地呢D老餅唔曉喎.   我過終點時身邊無人.

升級   0%

奮鬥

唔記得還晶片...   想問下要邊到還/寄去邊?

The method of returning the chip is listed in the acceptance letter

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   30%

該用戶從未簽到

唔記得還晶片...   想問下要邊到還/寄去邊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vaio 於 2009-11-9 22:57 發表

原來跑步咁激架. 挑機

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-11-8 20:33 發表
    今朝見無太陽諗住會好跑D, 點知濕度咁高都係死.  雖然都叫PB左1:30, 但全程都好似跑唔起咁.  好開心見到Cookie姐同比利哥嚟打氣影相.  仲以為大家都去哂Fila半馬.

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-9 15:58 發表
    尋日個肚有d唔舒服, 跑得好慢 1:33:09....
    不過算啦, 都叫做捱到全程

你o個日係咪著住條tight呀?
    如果係的話,響最後10-13km你過左我之後我都係吊住你尾,
    之後我就過左你.....
    不過你一定唔知我係邊個,因為我唔係著杉的。

升級   80.67%

該用戶從未簽到

我上線遲咗塞咗起後面, 頭果1k 塞人塞得很厲害, 跟住跑咗無耐就有回頭跑手, 基本上無位過人唯有耐心等候,
    過咗6k 轉折點後開始至有位過人, 到 7k 後就發力過人, 之前 6k 維持起 6分半/k 左右, 到後段就提升到 5分半左右/k,
    去到大斜路為咗唔想傷膝頭就收慢黎跑, 最後仲有力爆上斜衝線, 最終  chip time 1:33 都算滿意了.  
    但係覺得條賽道比較窄同多碎石, 最後果2-3k 仲有路面凸起有位師兄成個跌低咗查實都幾危險.

後記 : 最慘仲係放低咗見紀念 tee 唔記得攞.  見衫都幾靚添.  唯有出年再攞過啦.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

回復 229# 的帖子

ching多多指教!

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

賽前兩星期才開始復操,可能一時間加量太急,居然在星期四操後左膝出現痛楚
    即時停止星期五及六的操練讓膝位復原,幸而賽事期間未覺異樣
    賽事頭段出現嚴重塞人,頭1k用了7'54"分鐘,用了不少力閃避過人
    隨後4k維持在5'02"左右
    第6k開始左邊胸口痛,正擔心是否心臟有問題,減速至5'16"
    第7k正猶疑應否退出,再減速至5'44",之前超越的跑手都趕上了來
    第8至9k痛楚開始舒緩,速度微升至5'24"
    第10k以5'10"完成
    雖然胸口痛楚舒緩,但意志力已受影響,第11k及第12k分別跌至5'26"及5'39",曾經想過轉為步行
    剩下3k,決定努力完成。第13k及第14k分別回升至5'14"及5'16"
    在大落斜無奈收慢腳步,再在尾段全力狂奔上斜衝線(原來仍然有力 ),最後1k 5'03"
    最後chip time 1:21:34

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 Rover媽 於 2009-11-9 13:39 發表
    我跑得慢, 腳傷未好, 全程HEA跑, 又做包尾一族1304(仲有74人在我後面). 見到火車頭Thomas成支箭咁標, 都令我好興奮hgj091" />" />hj

我正好係你後面果個..... 1305

升級   95.6%

該用戶從未簽到

尋日個肚有d唔舒服, 跑得好慢 1:33:09....
    不過算啦, 都叫做捱到全程