香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

<人工智能統計系統>
    2010年 1月 2日擬報名參加廈門馬拉松人士:
    1. cu83 (半馬)(可能會參加當地遊)
    2. Allanccl (全馬) (會參加當地遊)
    3. Alex (全馬) (齋跑, 星期日走趕返工)
    4. wadee (全馬有地方住齋跑)
    5. Harry (全馬+旅行,希望可以去埋附近土樓)
    6. gary1027 ( 半馬 )(可能會參加當地遊)
    7. 法蘭 ( 半馬 )(可能會參加當地遊)
    8. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    9. rockiec (全/半馬, 要看狀態, 齋跑)
    10. pan-pan (全馬, 齋跑, 因2007年已跑過一次)
    11. Ning (全馬+可能會參加旅行,希望可以去埋附近土樓)
    12. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
    13. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    14. nc (全馬) (想去土樓及鼓浪嶼)
    15. 蘭茜•韋 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    16. Tarry (跑咩?想去邊玩?)
    17. Bonnie (跑咩?想去邊玩?)
    18. jogging_cat (半馬同參加當地遊,鼓浪嶼或土樓都未去過)

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 30-9-2009 19:59 發表
    為免替人賣告之嫌,小弟會將傳真號碼、銀行戶口資料等個別通知曾經表示擬報名既網友,可以先個別報名,Joey話國慶週之後會出旅行團資料,到時睇下鍾唔鍾意,唔鍾意再安排過。
    唔該晒亮兄

升級   0%

開心

亮兄有問題想問,如果跑全馬跑唔到有無車坐架?其實報半馬無證書,報全馬全成唔到都係無證書姐,係咪值得試吓呢?

升級   0%

開心

原帖由 ee_tpk 於 7-10-2009 14:53 發表

cat ctse, 我想跑步不是為了一紙証書吧...
    當唔係啦,我意思係報咗全馬先,如果練到咁上下發無信心既話,轉呔跑番半馬都無乜損失,無謂夾硬頂攪到受傷丫馬。最緊要有車坐,唔好客死異鄉。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 7-10-2009 20:57 發表

小弟未跑過,聽講好似無收容車的,不過跑唔晒都無鄭開馬拉松咁慘,舊年有好多收容車載棄權選手去終點,佢係一條直路,終點係開封,d行李車晒去終點的,今年竟然無收容車供應,d跑手點死都要行到終點取行李,慘!
    小 ...
    其實有無證書唔係最重要,我有d 心大心細係想試下跑唔跑到全馬,因為 lee 個可能係我人生中唯一一次機會,因為有七個鐘時間,如困喺香港我間直唔會諗 lee 個問題,所以諗住報咗先到時跑唔到至多跑番半馬然後坐車姐,我都唔會勉強自己做能力以外既事,到時跑倒幾長就幾長都叫做試過丫馬,不過如果無車坐就真係要諗諗 law。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 8-10-2009 09:50 發表

哦! 原來係咁,回想舊年小弟跑第一個全馬的時候,都好似師姐咁好多野擔心,最後唔理咁多,至多跑唔晒就行返終點囉,咁就膽粗粗報左鄭開,那時由減肥後開始學跑只有半年,跑了4:45完成,在限定時間之內完成獲送一對 ...
    多謝亮兄分享及鼓勵,小妹會認真咁考慮一吓。

升級   0%

開心

原帖由 Ning 於 29-10-2009 19:11 發表
    Thanks for 亮哥, and I have already paid for the trip. This is my first time run out of HK.
    唔該晒亮哥,我正話已經入咗數喇。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 29-10-2009 21:53 發表

兩位太客氣了,小弟只係路過而矣,不過我地實在太遲去報名,人地的團位真係爆晒(主要係飛機團體票無位),Joey都好幫得忙,真係要唔該佢先得。
    入了數,那就好了,肯定有位給你們了,你地打算拿不拿單據?要不要 ...
    亮兄,咁就麻煩你幫我攞喇,我今日同Joey講聲先,請佢交給你,謝謝。

升級   0%

開心

原帖由 maylam 於 30-10-2009 00:30 發表
    亮哥,
    剛通電話說我有個朋友可能去不到四天團, 現在可以了, 所以, 我們"三個人"都沒有問題, 明天我會一早入錢, 咁就放心, 開開心心期待這天來臨, 大家一齊跑, 一齊玩, 一齊聊聊天, 正!

may
    maylam ctse 早晨,你好阿,小妹係 jogging_cat 打個招呼先,我係九龍慢腳一名,多多指教。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 29-10-2009 21:53 發表

兩位太客氣了,小弟只係路過而矣,不過我地實在太遲去報名,人地的團位真係爆晒(主要係飛機團體票無位),Joey都好幫得忙,真係要唔該佢先得。
    入了數,那就好了,肯定有位給你們了,你地打算拿不拿單據?要不要 ...
    唔該晒 Joey 幫手。

升級   0%

開心

原帖由 maylam 於 30-10-2009 14:30 發表
    我們三個人今早已過數了, 已同joey講聲!
    Hi, Jogging cat
    我地一間房啦,
    我都係住九龍, 慢腳一名, 多多指教!

may
    May ctse 幸會幸會,大家一齊加油丫。

升級   0%

開心

原帖由 maylam 於 1-11-2009 23:16 發表

Tarry c hing, 謝謝你教我"引用"這鍵 , 就好了....
    我都是一個慢腳, 算係跑過下, 有一班跑友一齊, 已經好興奮!
    多多指教!

may
    May ctse 我同 Tarry 都係第一次參加全馬,我諗我要上車既機會都幾大,尤其是近期成日都有好多原開始唔到練長課,如果情況繼續係咁落去,咪講話全馬丫,就算半馬都mon 水 tim 呀!

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 15-11-2009 19:01 發表

閣下可以去長鴻取回收據的,不過唔取又無乜問題,她會派人將號碼布跑手包全部拿回酒店,如果無跟團或跟她的自由行套票,經長鴻報名的她會交給小弟再行分發,所以到十二月時如果大家無PM閣下電話俾小弟,小弟都會PM ...
    唔該亮兄,就遲 d 先一齊攞啦。

升級   0%

開心

有比賽編號了,
    1. allanccl   (7464)
    2. wadee    (7459)
    3. cu83       (7458)
    4. leefs       (7440)
    5. rockiec   (7438)
    6. longlx     (1503)
    7. bobby     (7444)
    8. pan pan  (7565)
    9. Terry       (7448)
    10. Ning      (1146)
    11. ericlms  (7494)
    12. 狗          (1426)
    13. 哈利        (370)
    14. ming     (7460)
    15. chang   (7445)
    16. may      (1502)
    17. 大圍      (7492)
    18. jogging_cat (1499)

升級   0%

開心

要開始執行李喇,心情有 d 緊張 tim,lee 個係第一個外地賽事,仲係人生中第一個全馬呀。
    大家小心身體,加油呀。

升級   0%

開心

原帖由 cc 於 30-12-2009 23:54 發表

眼大睇過籠tim..........
    cat姐........你都要努力堅持呀........好快就會到終點嘎喇~~
    多謝 cc 支持同鼓勵,我會盡力完成 gala。

升級   0%

開心

我地返咗黎喇。多謝各位師兄師姐既鼓勵同打氣,今次能夠完成人生中的第一個馬拉松,實在好開心好感恩,時間雖然慢d,大會時間5小時54分30秒,不過減番d飲水,祈禱同拉筋既時間,我隻錶既時間係5小時15分30秒。因為我地跑得太慢,跑到30幾k既時候好多市都返咗屋企食飯,所後段氣氛就無咁好喇,同埋都無野食lu,好在我地都做足準備,有足夠食物先跑得完咋。至長鴻既安排都算唔錯,雖然我地跑得咁慢,佢地既工作人員都等足6個鐘,又預備食物比我地食,雖然去唔到浸温泉,都唔會餓親我地。另外兩日既行程都算唔錯,一切都排好晒唔洗煩。

升級   0%

開心

原帖由 狗哥 於 5-1-2010 19:35 發表

謝謝Tarry師姐~ 都恭喜你、jogging_cat師姐、nc哥肩並肩齊齊完成廈馬
    果時見無啦啦落大雨都怕你地3個淋到濕晒咁跑,睇返相原來你地裝備齊全 好野
    多謝同恭喜9哥

升級   0%

開心

有d 意見比長鴻考慮一下:
    1. 比賽前輕鬆既行程安排唔錯,不過食物方面好似油膩咗d,唔係好啱比賽前食,好驚食完肚瀉,如果食得清淡d 會比較好。
    2. 比賽當日因為人太多好容易走失,我都幾乎同大隊失散,放唔倒行李。如果支旗仔大支 d 就容易睇到 law。
    3. 跑完之後既安排都可以改善一下,由於小妹係慢腳一名,用咗差不多六小時先返到終點。係終點等我地既長鴻同事好似唔覺佢有旗仔,如果唔係佢見到 Tarry 個號碼布 no. 可能我地都搵唔到佢。仲有佢竟然無我號碼布 no. 好在我同Tarry 一齊過終點先可以跟住佢返酒店,起初個長鴻同事都唔信我係長鴻團友 tim 呀。我地喺終點等咗好耐,因為個同事話仲有兩個團友未返終點,要等埋佢地先返酒店,後來佢打咗一輪電話先知原來果兩位團友無跑完,上咗巴士再打的返咗酒店。最後我地都去唔倒個好正既溫泉。其實個比賽到三點先正式結速,下次可唔可以等埋我地 d 慢腳先出發浸溫泉呢?其實我地都係兩點鐘就返到終點啦。等吓等吓最後我地返到酒店都差不多四點喇,跟住沖埋涼大約四點半左右食咗長鴻為我地預備既一碗大湯麵,真係好好味呀。食完之後上返房休息到七點幾再出去食晚飯,不過因為酒店外大塞車,所以我同 Tarry 加埋 Tommy 既媽媽就去咗第道食晚飯。所以當日要成九點鐘先見返 d 團友。
    4. 跟住果兩日行程都安排得唔錯,第一日去土樓都唔算好辛苦,雖然係腳痛但都頂得順,可能因為坐車多都算係休息掛啦。第二日去鼓浪嶼就好舒服好輕鬆寫意,雖然 lee個團都有帶我地去買茶葉,但係都算可以接受,起碼好過我個同事跟康X旅遊就成日去買野。佢地買咗包大紅袍茶葉要 150 人仔,但份量得我地既一半咋。同埋佢地食既野都係菜抄菜瓜抄瓜,簡直食唔飽喎。咁我地就好好多 lu。
    總括黎講 lee個團都算唔錯。

升級   0%

開心

原帖由 Ning 於 9-1-2010 16:48 發表
    有d 意見比長鴻考慮一下:
    If we can arrive much earlier in next time should be better. Then we shall have enough time for warm-up and go to toilet. Overall for this trip is very GOOD.
    x2