香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-20 08:54 發表

鵬兄,初步問過,水腳唔係好貴咋,香港--廈門--香港 機票約HK$900(未包稅),住宿一晚係兩個人一間房,齋跑千幾蚊而矣! 現在講既係由香港機場出發,如果由深圳機場出發仲會平好多。

E個價錢係好平!
我鄉下係福州(廈門再落3個小時車程),年年都要返鄉下過年
以前讀書沒$要訓巴士返鄉下,訓10個鐘,好辛苦....一張床位半米寬..轉個身都辛苦。。訓了又醒。。。醒了又訓。。仲未到。。
夜车第二日到...唔代表慳了半日..因為係巴士訓唔好,第二日周身酸痛,要訓成日先RECOVER。。
訓巴士唔同坐火車。坐火車大家可以玩牌..時間好快過。
而家打死我都唔訓巴士,如果機票同車票唔差一千蚊。。。真係無謂刻薄自己。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-22 21:20 發表

小弟坐過好多次火車去跑馬拉松了,一樣好辛苦的,同坐巴士一樣辛苦....一張床位半米寬,硬掘掘,矮矮車卡有三格床,在床上連坐起身都唔得..轉個身都辛苦。。訓了又醒。。。醒了又訓。好似無訓過咁。仲未到。。第二 ...

抽煙、咳、打乞嗤、除鞋後棟高隻腳一陣陣臭味、空氣污濁到極 <----ALLAN 兄, 我細個係大陸住,E個現象好正常 !
以前我係坐24個鍾先到鄉下.係坐(唔係訓).坐到十下十下,簡直係童年創傷.個時D人關晒車窗抽煙,我想向司機投訴,可惜司機都有份抽煙 (佢頭頂有個牌:禁止抽煙)
而家有高速公路公路快好多,雖然訓10個鍾,我一家唔會坐/訓巴士

升級   0%

該用戶從未簽到

我有朋友係廈門,所以去過鼓浪嶼二次...感覺好似去了長洲多了一兩座歐陸建築物...沒驚喜.
反而土樓有特色,我未去過土樓 (個時去廈門唔知附近有土樓),E幾年接觸影相先知有土樓E個地方.因為唔少影友會特登去個度影相. 劉德華前個排的綠茶廣告都係土樓拍的.我相信土樓會比較吸引..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-2 12:33 發表

小弟都係已退休人仕,所以都係會盡量慳d,但係廈門真係一定要去,個氣氛可能係全世界都搵唔到咁正的!
澳門是好冷清的,可以講無啦啦隊,無乜人睇的,如果係我就會放棄澳馬,跑廈馬!

甘正 ? 考慮中....亮哥...幾時DEADLINE?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-10-7 14:53 發表

cat ctse, 我想跑步不是為了一紙証書吧...

X 2 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-7 20:38 發表

Terry 兄,後日十月九日才正式可以網上報名,無咁快截止的。

亮哥....我考慮中........知唔知截止?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-10-12 14:17 發表

Just recall my memory on 2005 London Marathon -  Paula Radcliffe. She is the winner on 2005 London Marathon.

ha ha.... 佢如果去排隊一定唔見佐個獎....

升級   0%

該用戶從未簽到

見甘多跑友去,機票平,自己係廈門有地方住.又連假期 ...好吸引..一於去馬!

旅行社有人搞掂成個行程,吃/住/行,。。。安排有經驗,唔使大家煩....有一定的可取之處。

我因為當地有地方住,亦唔會係當地玩(之前玩過),行程同大家有D唔同.所以只會選擇機票.
上述的機票只供參考,希望有用.....

多謝亮哥為大家服務 !

升級   0%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
2010年 1月2日擬報名參加廈門馬拉松人士:

會參加當地遊,去埋附近土樓
1. Allanccl (全馬)
2. Harry (全馬)
3. Ning (全馬+可能會參加旅行,希望可以去埋附近土樓)
4. nc (全馬) (想去土樓及鼓浪嶼)
5. jogging_cat (半馬同參加當地遊,鼓浪嶼或土樓都未去過)
6. 堅哥(會參加當地遊)
7. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
8. Tarry (全馬)(跟大隊)

可能會參加當地遊
1. 法蘭 ( 半馬 )
2. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
3. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
4. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
5. 蘭茜•韋 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
6. Bonnie (跑咩?想去邊玩?)
7. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)

齋跑, 星期日走
1. Alex (全馬)
2. wadee (全馬.) .(有地方住齋跑)
3. rockiec (全/半馬, 要看狀態, 齋跑)
4. pan-pan (全馬, 齋跑, 因2007年已跑過一次)
5. cu83 (全/半馬)
6. gary1027 (全/半馬)
7. TerrySze (全馬.) .(有地方住齋跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

廈門國際馬拉松
有比賽編號了 (http://www.xmim.org/register/search_player_no.asp)

有比賽編號了,
1. allanccl   (7464)
2. wadee    (7459)
3. cu83       (7458)
4. leefs       (7440)
5. rockiec   (7438)
6. longlx     (1503)
7. bobby     (7444)
8. pan pan  (7565)
9. Terry       (7448)
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-12-26 20:57 發表
李主席:您好!在国内赛场上经常见到你们的身影,你带领的队伍给我留下了很好的印象。
欢迎来到厦门马拉松。&# ...

無聊一問....考的係咩試...老一輩摄影师好熱衷考什麼摄影學會的銜頭....eg.. : 英國皇家XXX摄影學會...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-12-28 07:41 發表

考乜嘢呀?考起我至真!
咁就送返張"上海灘"既黑影比你啦!

THANKS 皇上......e張我上跑吧都唔見有....

升級   0%

該用戶從未簽到

自報 : 今次廈門大會時間: 3:32,減去3分鐘遲起跑,都算SUB330(自我安慰下)

升級   0%

該用戶從未簽到

狗哥...你的成績很好 !
.... 我要多訓練,下次才能追上你

升級   0%

該用戶從未簽到

他真的是用了2:29:50跑完全程 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈......仲以為俾你影到爆粗口片段..