香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 非比
打印 上一主題 下一主題

新手報道

升級   65.55%

該用戶從未簽到

大家好!
小女仔係新手, 跑過10km, 半馬, 目標係全馬!
+1 0
上一篇︰大埔新手報到!!下一篇︰祝炒炒ching 6月21日生日快樂

升級   65.55%

該用戶從未簽到

我跑斧山...最近膝頭哥痛 , 休息左一個星期...下個星期可以跑返啦!好期待再跑步, 冇得跑成個人都好唔自在咁

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

冇睇醫左呀, 而家休息左一個week, 都好返好多.
我諗可能係我跑姿唔好, 我讀書時跑開400m, 慣左腳尖落地, 另我可能重心去左右腳, 所以只係右腳痛, 而家會由改善跑姿開始, 希望可以同各位ching & ctse一齊長跑長友!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

我的長跑經驗很少, 請各位多多指教

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

RE NC ching/ctse:

希望你隻腳可以早日康復!
我跑開8-10, 有時一個人跑, 有時會有1-2位朋友一齊各自跑.

ot一問, 我很少參與forum的討論, 請問如何在reply的時候quote出原先的帖子? 我用引用回覆, 1次得, 之後都唔得 謝謝!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

明白了, 謝謝!

哇~~你咁早跑, 我多數收工先去跑, 所以只可以跑夜晚.

我最近跑多左反而發福了不少 , 因為我跑完返到屋企沖埋涼成11點先食晚飯, 唔食又驚胃痛, 而家愈跑愈肥...

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

自從注意左跑姿後, 我都覺得跑得松鬆左同快左

有時係運動場觀看別人的跑姿, 都得益唔少!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 20&21# 的帖子

因為我睇書話準備跑全馬, 要吸收到些澱粉質, 先有力氣可以跑完全程, 所以諗住幫自己儲定多些澱粉質 , 而家跑左大約個半月, 發覺唔對路, 體重直線上升, 睇黎真係要注意下夜晚個餐

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

明白, 咁我遲d先再儲.

今晚去左斧山跑左8個圈已經頂唔順...好熱, 熱到企係度都流晒汗!
走時諗住跑返屋企, 我平時係跑鑽石山個方向, 段路都幾平, 今晚選左向富山方向跑, 條路都幾斜 , 最後行下跑下先捱到返屋企, 熱死...返到黎飲左一大碗湯加埋湯渣已經唔使食晚飯