香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手報道

升級   65.55%

該用戶從未簽到

大家好!
小女仔係新手, 跑過10km, 半馬, 目標係全馬!
+1 0
上一篇︰大埔新手報到!!下一篇︰祝炒炒ching 6月21日生日快樂

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 pptang ctse 加入長跑網
小弟多數將軍澳出沒,請多多指教

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

你在哪出沒多?  我同你有共同目標  加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎pptang師姐,小弟係大埔友,海濱/吐露港/大尾督/沙田都係我跑嘅路線,得閒join吓我哋約跑啦!新界東由呢個禮拜開始星期日朝早都有約跑,去睇睇啦!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

我跑斧山...最近膝頭哥痛 , 休息左一個星期...下個星期可以跑返啦!好期待再跑步, 冇得跑成個人都好唔自在咁

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

pptang ctse,
    歡迎妳加入長跑網的大家庭.

多多發言, 參與約跑交流.
    有時間去女子長跑討論區報到,同埋開blog作分享.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 pptang 於 2009-6-21 19:39 發表
    我跑斧山...最近膝頭哥痛 , 休息左一個星期...下個星期可以跑返啦!好期待再跑步, 冇得跑成個人都好唔自在咁

跑開步冇得跑係唔自在, 忍耐吓, 休息為左走更遠路.
    休息吓唔好跑住, 有冇睇醫生呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 pptang c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
    有時間請留意我們各區既 "約跑活動" !
    長跑長友!!

升級   28%

該用戶從未簽到

歡迎  pptang ching 加入長跑網 , 請多多指教

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

冇睇醫左呀, 而家休息左一個week, 都好返好多.
    我諗可能係我跑姿唔好, 我讀書時跑開400m, 慣左腳尖落地, 另我可能重心去左右腳, 所以只係右腳痛, 而家會由改善跑姿開始, 希望可以同各位ching & ctse一齊長跑長友!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-21 22:50 發表
    pptang ctse,
    歡迎妳加入長跑網的大家庭.
    多多發言, 參與約跑交流.
    有時間去女子長跑討論區報到,同埋開blog作分享.
    我的長跑經驗很少, 請各位多多指教

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-21 19:39 發表

pptang ctse, 妳好呀!!! welcome to longrun.hk

我都係跑斧山的, 請多多指教.

最近數個月我都是隻腳不妥, 我想現在好得7788,8899卦!!! 我都是希望慢慢能夠跑番.

ctse膝頭哥好番後做吓gym, 加強番啲肌肉來保護膝頭哥, 避免受傷.

ctse通常幾點在斧山??? 唔知見過ctse未呢??? 我通常跑黃昏的!!!

升級   56.85%

該用戶從未簽到

pptang ctse 歡迎加入長跑網.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

pptang ctse 你好
    我都係新黎的,長跑長友

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

RE NC ching/ctse:

希望你隻腳可以早日康復!
    我跑開8-10, 有時一個人跑, 有時會有1-2位朋友一齊各自跑.

ot一問, 我很少參與forum的討論, 請問如何在reply的時候quote出原先的帖子? 我用引用回覆, 1次得, 之後都唔得 謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-22 15:10 發表
    RE NC ching/ctse:

希望你隻腳可以早日康復!
    我跑開8-10, 有時一個人跑, 有時會有1-2位朋友一齊各自跑.

ot一問, 我很少參與forum的討論, 請問如何在reply的時候quote出原先的帖子? 我用引用回覆, 1次得, 之 ...

用引用只可一次的, 多個一次便要開多一次forum - copy & paste了.

8-10通常我已閃了 - 跑得慢, 走得快

升級   65.55%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

明白了, 謝謝!

哇~~你咁早跑, 我多數收工先去跑, 所以只可以跑夜晚.

我最近跑多左反而發福了不少 , 因為我跑完返到屋企沖埋涼成11點先食晚飯, 唔食又驚胃痛, 而家愈跑愈肥...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-22 15:26 發表
    明白了, 謝謝!

哇~~你咁早跑, 我多數收工先去跑, 所以只可以跑夜晚.

我最近跑多左反而發福了不少 , 因為我跑完返到屋企沖埋涼成11點先食晚飯, 唔食又驚胃痛, 而家愈跑愈肥...

跑之前吃些少, 跑完至多吃水果吧!!! 都頂到肚架!!!