香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gills
打印 上一主題 下一主題

東涌跑步路線1: 東涌赤鱲角緩跑徑

關閉 [複製鏈接]

升級   1.05%

該用戶從未簽到

Ching,新手向各位打招呼,hello大家長跑長有呀!
我都係東涌跑友呀,平時多數都係東涌出發跑去機場,大嶼山和青馬方向等等,Ching提供d路線都很好呀,東涌真係好多路可以跑,長又得短又得,大家一齊努力加油!

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-3-17 22:27 發表

你好呀 !
正話落街跑, 由私人屋苑跑到去公屋附近... 途中都見到有好多師兄師姐呀 !

唔知有冇人跟車路跑上山跑去大嶼山另一面呢 ? 有冇路跑呢 ??

東涌跑去大嶼山可以跑東涌道,但唔洗跑馬路的,全程跑行人路,我都跑過好多次了,裕東跑到伯公坳來回都係11k左右

登錄/註冊後可看大圖

裕東跑到東涌道盡頭回旋處(已到長沙)來回16k左右,每次跑完都很有滿足感,但跑呢段路要小心膝頭了!

登錄/註冊後可看大圖

如果跑長課可以由東涌跑海濱(即中石化油站)途經白芒,小蠔,欣澳站到大青洲來回大約28k左右,沿途風景美麗!

登錄/註冊後可看大圖

分享平時跑開的路線,請ching指教!