香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Mike_Li
打印 上一主題 下一主題

Hong Kong Royal Regiment

升級   100%

該用戶從未簽到

"J"算唔算?
義勇軍少年團

我當年其中一期個 J. Sgt. Major,而家係TBV監制

升級   100%

該用戶從未簽到

Mike_Li兄:
你好,報左半馬,等緊過數confirm.

坦白說,我覺得'J'流流地!!
我記得以前的radio是A41 (希望冇記錯),又重又大(30幾磅),根本冇人願意咩住佢.
有次去camp,要上山,個 J. corp.同我講,你radio好你來咩!!
大佬,我新黎架炸!!
嘩!行到上山,死咁制.
好了,後來轉晒d又輕又型既radio,個個NCO都爭住咩!!

不過可以係操槍又幾型,雖然辛苦,都OK.

meimei姐:
我同佢唔熟架,不過睇報紙認得而已
姓錢,應該冇認錯.

你覺得老防辛唔辛苦?

升級   100%

該用戶從未簽到

meimei姐:

都係不要一次過打晒咁多字,只打後面個幾個字算了

我估吓係咩字!!
罰人癮?
虐待癒?
粗口癒?

其實我做完 J 之後都入過大兵,不過沒有passing out
個時做sales,自己生意唔好,又要返老防,所以quit左,比心機搵數

升級   100%

該用戶從未簽到

>鬧人癮
睇戲dNCO都係咁
可能係傳統掛!

你92年join,記唔記得有女兵係邊年開始?
記得當年有個港台節目(星期X檔案),有介紹過你地;
最記得節目內訪問位女新兵,佢話training時有次夜晚叫fall-in,佢就乜都唔識就咁著住睡衣走出黎!!
點都好,都是一種經歷.

係呢,你有冇守過邊界?