香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

20090802 分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 - 現已開始接受報名!

關閉 [複製鏈接]

升級   52.3%

該用戶從未簽到

一定會報

升級   52.3%

該用戶從未簽到

$90連運費幾抵, 揸架油錢都唔平得幾多

升級   52.3%

該用戶從未簽到

今年ITU有新協辦單位, 希望有一番新境像啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

好多Official都係讀緊運動科技、教練牌等等
做Official都係為左實習, 收果d錢只不過係車馬費
果班人做得咁無heart, 讀完出來靠佢地攪運動都唔知點算(當然唔係所有都係咁)

升級   52.3%

該用戶從未簽到

我唔完全反對打機上網, 不過如果打機上網係佢興趣既全部就死得!
不過小朋友一玩就上隱, 停唔到
有例外既, 好似我地會d細路, 係台山見佢地一樣係停落來會打機, 不過又肯游肯跑有鬥心, 有d讀書仲好好tim, 成日都諗如果將來我d小朋友有佢地咁乖就好啦
Louderspeaker, 不如真係星期五帶佢來玩下

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-7-27 12:21 發表
總會今次真係唔係好掂,咁遲都未出course map,唔通真係諗住用埋人地”超越挑戰三項鐵人賽”嘅course map ??       

通常都係咁架啦, 基本上同陸上兩項差不多, 只係再加游水

升級   52.3%

該用戶從未簽到

小弟147號報到, 今之終於唔使第一個hit出發, 可以訓多少少

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-7-31 14:41 發表

Ching 今次你會喺開賽前早幾多到賽場做定setup?

setup, race pace熱身, 同人吹下水
通常我會早一個鍾去

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-31 14:40 發表

竟然同你分左家, 你o個組別好多人呀!

30-39呢個年齡係最多架, 希望唔使包尾啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

大家今晚早d訓

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-2 13:53 發表
報報今天情況:
三點半起床,做左要做 d 野, 4 點三出車,樓下阿 tse 問,
天都未光?倒塔敢早去邊?  
我 : 3 項,
阿 tse : 3 行,轉左工 0羊 你?
我 : 0下,我個 look 似 0羊?

4 點九等 ...

玩完見唔到你既?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-2 14:28 發表
我又報告吓先 :

可能太興奮, 雖然十一點上床, 但典到兩點才瞓得著, 但瞓到3點8倒又要起身準備出發.

去兜埋個friend, 入到科學園大概6點, 我嗰場6點10開始, setup好個陣, 做埋熱身就到 ...

咁你既奧運三小時似乎有望啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

今日d水算係OK, 起馬唔多覺有油或泡之類既噁心野
不過就真係好咸, 唔知會唔會好似死海咁特別浮

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-4 10:38 發表
11 月每個月一塲 , 最激 11月 1 日 ( 400m swim + 5km ) x 2
幾好玩架 , hg ...

未玩過revolution, 呢場好有興趣試下

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-8-5 00:12 發表
一個失敗感好大嘅比賽,一個難忘嘅經驗。

今次又再一次證明自己太失敗太大意,再加上之前一直唔夠瞓以致到體力完全去唔到自己所定嘅目標,唉…完全失敗嘅比賽就係咁樣結束……& ...

之前你開工做到唔夠訓, 又break住咁踩, 難怪會老抽
呢d係熱身賽, ITU先係我地既終極目標
9月27日再來多過熱身賽!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-8-5 15:53 發表
我最驚就係喺ITU呢d咁重要嘅賽事中爆軚   

意外既野好難避免, 有人比幾千蚊出國比賽竟然爆軚收場
但係機會實在唔大
建議打氣唔好太低或太高, 100psi應該好安全啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-8-5 17:57 發表

frankie兄
又中毒了嗎?你出車之前又話玩幾年咩都唔upgrade,咁快又换铃.
racing 3只係一對比較輕的綀習铃,上山又唔係特別輕,直路又不是特別去.一係唔换,要换就racing zero or更毒的 ...

同意, EA比較少人用,
以下都是評價不錯既鈴, 相信換左之後效果會較明顯
Fulcrum Racing 1, Racing Zero
Campagnolo Eurus, Shamal
Mavic SL
刀鈴唔易踩, 新手都係玩熟d先

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-5 22:32 發表

好慘呀, 下次要小心 d 檢查下架子車先。
當經驗0羅。
你 5 好話 MTB 一定慢過 RB, 真系看什麼車和人詐,
當日我踩返上水,在單車徑遇到架 MTB, 聽到 hubs d 聲好大聲下,
下意識側個頭去右邊 ...

重車係平路都可以好有慣性架, GTA上到40又真係幾勁
記住唔好同架車抗衡, 順住去, 好似遷秋咁每次比多d力, 就會越fing越高