香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新來跑手報到

升級   28%

該用戶從未簽到

歡迎! pangbus 師兄加入長跑網. 請多多指教
會唔會要照顧BB, 少咗時間練習

我都係南區人喎~~

升級   28%

該用戶從未簽到

住海怡. 可以約埋一齊跑喎.
不過小弟現在係canada, 8月中回港..

我跑開海怡個長堤,
星期日長課就跑到淺水灣來回..

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-7-23 12:38 發表

hi 師兄, 明白了
好呀, 等你回來就一起跑啦
我都有試過由大橋去淺水灣來回, 風景幾好呢

好呀, 保持聯絡,
抵港後再聯絡 ~~

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2009-7-23 14:13 發表
Pangbus and Turalyon,
Keep in contact, it is my pleasure to have a run with both of you. Turalyon, I also live in South Horizons.

That's cool. Let form a jogging team and have fun together..

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2009-7-24 10:19 發表
Pangbus & Turalyon Ching,
I will take a long run (about 20Km) on Sunday. I will start at 6:30 am and my destination is around trip, Ap Lei Chau to and fro South Bay. It will be a slow run and estimat ...

小弟現在係canada, 8月中回港..
黎唔到....

升級   28%

該用戶從未簽到

Pangbus兄, 尋日早上(9/23)係中環MTR 同亮兄交收網衫 果位係唔係你?

我都有報NB 15K, 另外海怡都有其他師兄都有報, 睇吓你有無興趣一齊交流下 ??

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-9-29 12:58 發表

hihi Turalyon兄, 係呀, 0個個係我呀, nice to meet u!!

好呀, 無問題

Nice to meet u

其實我每個星期日早上, 都會同一班住海怡嘅跑友(4-5個)
跑一次來回海怡/南灣長課, 大概17k,

而weekday, 我就多數自己晚上跑, 時間唔定, 因為要就返放工
時間....一星期跑4晚到......有時跑去華貴來回, 有時海旁長堤來回

仲有5個星期就NB 15K.....你呢? 夾返時間一齊跑...

升級   28%

該用戶從未簽到

原帖由 pangbus 於 2009-10-1 00:55 發表

師兄好厲害呀, 我好少練到咁長, 我試過由我屋企大橋燈位上南風道頂再回大橋(我諗有10k的)(有時會去埋寶雲道2-3k點返轉頭), 我想問下海怡去南灣個路線是怎樣架, 因為我只知道最遠可去到淺水灣的..^^
我現在一有時 ...

由海怡去南灣, 我通常嘅路線係:
-----------------------------------------------------------
海怡出發 --> 鴨脷洲橋 --> 香葉道 --> 海洋公園迴旋處 -->
香島道(經海洋公園停車場出) --> 深水灣 -->
麗海堤岸路 --> 海灘道 -->淺水灣 --> 南灣道 --> 南灣
-----------------------------------------------------------

海怡來回淺水灣一轉都有13k, 如果去埋南灣來回就多4k..
睇你平時都有跑開10-13K長課
反正 11/8 都參加咗 NB 15K, 而家慢慢跑返1,2轉17K 差唔多..操吓D耐力,

我PM 咗我MOBILE NUMBER 比你,
有興趣同埋其他師兄一齊跑可以CALL 我