香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

夜跑荃灣西 - 祝各位青公跑友, 渣馬成功, 備戰中, 歡迎出post約跑

升級   0%

該用戶從未簽到

打吓招呼先  
下星期跑青公係幾多K架?
如果放工趕得到, 我都想黎留個脚印喎  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

我以前住過青衣同黄金海岸,
所以對青公都有D感情架,
希望下星期可以黎到,
跟住大家後面做吓吸麈機啦  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-8-11 23:35 發表
JC兄,
似乎,到時吸塵果個應該係我喎......

唔好爭啦, 哩D粗重野, 等我哩個阿四黎做得架喇 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思呀kinkin, 我係下星期先黎, 唔係聽日喔~

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩~~~~~ 效率超高喎, 仲自動報埋名添, 真係唔該晒  ^^
我6:00放工, 如果由紅磡黎, 請問應該搭咩最快到呢?
(因我唔知荃灣公園網球場係邊, 驚7:10趕唔切遲到就唔好意思啦)

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒狗哥提供路線, 等我度一度, 唔明再問你  ^^

KinKin, 咁係跑 ++ 有14K, 定係唔 ++ 都已經14K 架?
(因要考慮揹唔揹水, 唔該晒)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-8-14 18:00 發表

客氣,可能下次到我打攪要TKO路線

++先有14k
應該唔駛太擔心補水問題,因去到深井有7-11(約6-7k),先掉頭折返咁計12-14k

收到, 唔該晒  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-8-15 06:28 發表
ching,
西鐵線係16/8開始伸延至紅磡火車站為總站,
你可以係紅磡火車站塔西鐵直達荃灣西站下車,再步行幾分鐘到荃灣公園便可以了!!

di692 ching, 唔該晒喎.........

升級   0%

該用戶從未簽到

剛收到通知, 小弟星期三或四晚要OT~
要星期二晚先至confirm到 ^^
希望唔好撞期啦, 好想黎啊 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

各位ching/ctse, 唔好意思,
confirm左聽晚要OT, 所以黎唔到啊,
大家跑得開心D喇  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-8-21 09:54 發表
條路好正,風景好靚,去程時又唔覺得上緊斜路,回程時暗斜又可以加快兩步,但好奇怪我已跑了這條路兩次,沿住海濱長廊跑回公園,都覺得跑極都唔到終點.

ching, 凈係聽你咁講已經腳痕, 可惜尋晚黎唔到 .....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2009-8-21 15:05 發表
呢段路真係好正ga!
條路唔會走左去! 下次再一齊跑吧!

好啊  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-8-21 20:11 發表

好呀~ 下次跑完步wayway請食臘腸+熱狗

好高卡路里吓喎

升級   0%

該用戶從未簽到

我有留意哩度既通告架......
不過都係要睇果日幾點收工, confirm先報名 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-9-1 13:45 發表

成成, 你咪傻啦, 有wayway妹, 同埋咁多猛人, 幾時輪到我快呀, 你哋既車尾燈都睇唔到啦, 快又好, 慢又好, 最仲要享受過程咋, 唔洗比較啦,

大家唔駛擔心, 我暫定今晚同聽晚都OT,
如果星期四仲會行會走既,
就等我黎做尾班超慢車啦,
我慣左係隊尾享受過程架  

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀, 忙左成日未上黎講聲,
連續兩晚OT都三點幾先訓,
朝早又返8:30,
今晚真係跑唔到喇,
要快快返屋企叉電,
有機會再join大家  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

網友約跑--夜跑荃灣8 (24/9星期四)
~埋黎睇,埋黎揀,隨便坐
~ "尚餘小量單位,欲跑從速"

日期 : 24/9星期四
地點:荃灣西,荃灣公園網球場
時間:7:00 集合 7:15pm 開始跑 < 比個機會我無咁易遲到...
路程 : 荃灣西 <-> 深井 約13公里
<-> 青龍頭迴旋處橋底(近碼頭) 約 16公里 (嗚謝 parco 爸)
<-> 小欖直路到尾迴旋處 約 22公里 (嗚謝 parco 爸)
* 補水點: 深井7-11
各位可因應所須選擇距離~
要存物可以借LOCKER, 借LOCKER需時,請早到準備熱身
LOCKER數目有限,請共用LOCKER
唔好彩真係爆滿,可到附近海濱公園借LOCKER(嗚謝laputa99報料)
洗白白時小心熱水,洗白白後請關緊水喉(嗚謝堅堅報料)
報名 :
1. Kin
2. witchycatcat
3. Esther (自己的事,自己做. 但我要OT, 盡趕.)
4. 肥脾
5. Tarry
6. laputa99
7. 小華
8. 比因
9. 哥
10. foobar (慢跑,左腳異常痛...) <  要小心d呀foobar兄
11. 迪迪仔
12. hang hang (有理無理幫你報埋先)
13. wongc (迪士大佬, 記得等埋!)
14. JC (今次終於黎到喇, 逍遙慢腳唔識路, 照住... 照住...  )

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

ching/ctse, 想問下locker大約位置, 同埋係網球場邊度集合呢?

因我未去過荃湾公園, 凈係知拾西鐵, 落車再問人  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-9-24 12:06 發表
好野!!! 今晚終於同到JC跑荃井啦~

話就話一齊跑姐, 你既飛毛腿同我既逍遙腳唔啱pacing喎, 我會盡力係你後面幫你吸亁淨D麈架喇........  

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家既温馨PM, 今晚見 ^^