香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

夜跑荃灣西 - 祝各位青公跑友, 渣馬成功, 備戰中, 歡迎出post約跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-11-14 12:09 發表

我地明既,係長跑網既定義裡面,

全個宇宙,只有慢腳,所有快腳已經好似恐龍咁絕晒種了.

而長跑網既跑手等級,由最勁到最差,包括:

- 殿後慢腳
- 渣灘慢腳
- 普通慢腳
- 慢慢腳
- 好慢既慢腳
- 超級慢腳 ...

太極之道在乎慢
迪迪仔你快d報名齊齊跑~ 我想見識多次中圓2點紅

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 智智爺爺 於 2009-11-15 22:03 發表
1. ivan (唔算新手亦唔係老手,第一次Join呢團, 多多指教!)
2. 堅堅
3. 狗
4. 猿球 - 第一次Join呢團我會用網跑衫見到我請叫我 歡迎猿球師兄
5. michaelyw
6.智智爺爺 ( 唔係老手係老腳 )

我係第一次 join 呢 ...

智智爺爺你好~
個locker位係荃灣公園入面個網球場旁邊,下圖比你參考(紅圈位就係locker位)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 智智爺爺 於 2009-11-16 18:59 發表
收到.....多謝狗哥指點
另再想問集合地點之位置 thank you

唔好客氣,就係locker(更衣室)門口7pm集合,7:15pm起步~
另locker匙/更衣室匙要係旁邊的辦事處填表借就可以~ (我地仲有偉大的堅堅,到時一定會睇住大家)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-10 13:27 發表

埋黎睇埋黎揀la wei" />" /> " />" /> " />" /> " />" /> " />" />

Tarry ctse 咁勤力一星期走2轉,為廈門/渣打努力,加油呀~
我都好耐無跑青公啦今個星期暫時只可以內心支持,下星期就黎捧場

各位街坊埋黎睇埋黎簡啦喂~ 風景怡人青公漫步免費單位任君選擇呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yeung1 於 2009-12-11 17:13 發表
If next Thur still have this arrangement and chings/ctses don't mind I am running too slow, I would like to join too.

yeung1 ching~ you're welcome & see you next week~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-11 00:43 發表

無計la, 生意淡薄, 為有勤力d la
狗哥, 首先多謝支持 , 第二好抱歉, 個場俾我踩lum咗, 因為小妹號召力唔夠, 你下星期快d番黎救亡, 如果唔係遲d俾我搞到 ...

Tarry 你點會無號召力~
我估係因為11月底開始,個個星期都有比賽(迪迪尼>石門>樂善>大埔...etc),各位應該都在秘密練功中

升級   0%

該用戶從未簽到

推~ Tarry 師姐主理逢星期二,四夜跑荃灣西~ 不求速度只求舒服~
各位新舊跑友埋黎睇埋黎簡啦喂~ 風景怡人青公漫步免費單位任君選擇呀~

日期: Dec.15
集合時間: 7:00PM
起跑時間: 7:15PM
地點: 荃灣西,荃灣公園網球場

路程 : 荃灣西 <-> 深井 約13公里

<-> 青龍頭迴旋處橋底(近碼頭) 約 16公里 (嗚謝 parco 爸)
                 <-> 小欖直路到尾迴旋處 約 22公里 (嗚謝 parco 爸)
         * 補水點: 深井7-11
         各位可因應所須選擇距離~

要存物可以借LOCKER, 借LOCKER需時,請早到準備熱身
LOCKER數目有限,請共用LOCKER
唔好彩真係爆滿,可到附近海濱公園借LOCKER(嗚謝laputa99報料)
洗白白時小心熱水,洗白白後請關緊水喉(嗚謝堅堅報料)

今日(星期二)邊個來跑:
1. Tarry
2. Kin
3. 天鬼
4. 智智爺爺 ( 一定搵對腳撐住 tarry 師姐 )
5. bonbon
6. 狗
7.
8.

另今晚天氣開始轉凍得16/17度,各位著多件3~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-15 13:55 發表

狗哥, 睇吓你幾有號召力, 今晚番風都有咁多人捧你場la

一就就知,kinkin、成成、米米、大家 & 我都係慕你個名而黎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-12-15 14:23 發表

點解Tarry無多謝我" />" />

因為成成你係隱藏既荃灣青公"手查"Lift人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-12-15 14:17 發表
不如今次
大家夾夾d時間
回程跑完公路又集齊人
一齊節奏跑返荃灣公園

Kin in Running

好呀~ 可以跟kinkin學野~

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩, 無嘢ma, 唔通連個天都玩我 , 早兩個禮拜生意咁淡薄, 小貓3幾隻, 今日成10個人咁多, bonnie 有事黎唔到, 19:00佢俾咗電話我la, 好對唔住今日黎撐場既跑友, 因為上星期感冒咗, 岩岩好番咋, 唔想病, 無跑到tim, 唔係放你哋飛機ga, 又有雙華出跑,
荃灣華 ching 好高興認識你 , 星期四再跑過ar,

身體緊要呀Tarry~ 你咁做係明智既 同主持師姐報告下先~
今晚雖然有微雨,但仍然有堅堅、成成、天鬼、米高、荃灣華及我光豬六壯士
2人一排由堅堅帶大家跑節奏跑約2km後先再自行跑到7仔及打道回府~ 今晚大家輕輕鬆邊吹水邊跑幾舒服~

之後成成仲帶大家去食平靚正既披薩~ 好滿足咁走 多謝成成好推介~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小西華 於 2009-12-15 19:00 發表
感冒未清,不跑兩中

華哥~ 唔緊要~ 下次再一齊跑過~ 身體緊要~ 祝早日康復~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-17 00:15 發表
今日(星期四)邊個來跑:
1. 狗哥
2. eccodogdog(新朋友)
3. yeung1(新朋友)
4. Tarry
5.
6.
7.
8.
9.
10.

唔好意思呀 Tarry 師姐,雖然好想識下新朋友仔~ 但我今晚跑唔到青公啦 下星期再捧你場~

各位快d黎報名齊齊跑啦喂呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-17 21:30 發表

狗哥, 你星期幾睇場ar

我明明係一隻流浪狗,幾時變身做睇場

下星期應該淨係星期二黎到跑~  報定名先~

升級   0%

該用戶從未簽到

下周二 Dec.22 出席請報名

時間: 7:15PM 起步(請早到存物,熱身)
地點: 荃灣西,荃灣公園網球場

1. Tarry
2. Yeung1
3. eccodogdog
4. ivan (第一次JOIN此團, 多多指教!!)
5. 天鬼
6. 狗 (有機會識到新朋友仔~ 多多指教~)
7.
8.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2009-12-20 20:19 發表
個日做冬, 唔來啦!

唔好意思各位呀,原來星期二係冬至...我都要做冬黎唔到

另我琴日自隊左個長課....差d係命喪青公
http://www.mapmyrun.com/run/hong-kong/tw_to_tm/124126132664024566

跑長課真係要架生準備足... 自己無經驗... 4pm起步諗住唔多凍... 背心+ 3/4 tight + 250ml水一支...仲要專登唔帶百達通等自己無得坐車返黎...
越跑越凍... 又無得補充能量...係深井7仔last 6.5k 回程...walk run walk 咁捱返黎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-12-21 13:01 發表

嘩師兄,差唔多入到屯門,來回都幾甘下,我一定唔敢這樣跑“即興”長課,尤其這種夜間轉涼的天氣,請保重身體。

星期二唔知來唔來,要問下家人會唔會做冬。

thank you michael~ 下次再走長課時會準備夠先去...驚驚...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-12-21 13:30 發表
狗哥你跑個條就是我想跑個條, 有成34km. 尤其黃金海岸返大欖是上斜, 地硬多人很辛苦.
星期二唔知是否做冬, 無就會黎

黃金海岸大欖都都唔算太斜,係有時d位比較窄夠1個人身位過,同有d位凹凸不平天陰/黑時要小心D

我自己都係第一次走30k+長課...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-21 17:32 發表

狗哥,玩到咁激?現金少少都唔帶??小弟昨日 1800-1900 左右,响屋企開暖爐,都占寒占凍....

屈老大...無呀成身得條locker匙...所以先話差d魂斷青公... 真係好凍...仲加埋海風...
經過呢一次教訓...下次唔會咁搵自己笨實了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2009-12-21 19:37 發表

嘩~~狗哥,呢條線我之前收工經常跑的....不過係單程...由荃灣西跑入屯門之後搭車回家......下次如果有機會同你走一轉丫~

好呀~ 不過再跑呢條長課可能係...1月底既事啦~ 到時再同天鬼你夾下一唔一齊跑到