香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

為方便統計,人工智能系統立即啓動,請先複制->回覆->貼上->加上閣下網名,多謝合作!

1. Kin (短途+無單車)
2. loudspeaker
3. BMC
4. 孱鐵
5. cfchan
6. leefs (接力)跑步或單車
7. Kopo1128
8. franklcf
9. 瘋瘋 - 人一世物一世, 點都要玩下, 各位救生員, 游水項目時睇實d小弟唔該!
10. key
11. 大圍新跑手 (會玩B線, 但係怕游唔到200m, 要操上水先得)
12. 花DEE A線

升級   0%

該用戶從未簽到

大圍兄,北區間中會有游泳交流會,就到時間下次黎玩下丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-30 19:28 發表

來緊 , 八月 2 和 9 阿 kopo 兄和小弟都不在香港,
需要暫停兩次

唔緊要,小弟會自修住先,唔該晒兩位~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-7-30 21:44 發表

唔去北區,搵我都無問題既,

CF 兄係咪晌元朗??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-30 22:59 發表
星期六(1/8)早上有無得諗? 有就可以去粉嶺泳池玩下!!!

小弟要番工,粉嶺太趕啦,朝早番工應該會去屯門自修~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-8-1 00:20 發表

雖然家住元朗,但元朗泳池反而好少去,因為多人到唔知點游
我寧可去屯門,起碼仲有些少前進空間!

小弟住圍城,都係中意去屯門呀,今朝先游完~~
CF 兄如果過去通知聲,如果就到希望可以俾CF 兄指點指點~~
小弟游左廿幾年蛙式,2-3K 完全無問題,但因為怕醜一路唔敢去學,而家因為想玩3鐵焗住學...
上星期Loud 兄指點過之後今日已經可以一個塘一個塘咁游,希望呢個比賽前可以練到好似游蛙式咁自如~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-1 14:49 發表

好呀,慢慢練習,一定可以遊到好似蛙式一樣快。
到時還省力又快的。

Loud 兄,尋日買左舊骨頭,今日練手感覺良好~~
但係一唔用就...仍需努力...
下星期三睇下過唔過到黎北區練跑,仲有好多好多野要請教...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-8-7 08:06 發表

係呀,我地接受非會員訂購, 不過非會員價就貴少少咁law, 有興趣的話,可以去我地個web site 睇下

好令呀~~
不過咁少玩唔捨得...
而且驚影衰師姐個會~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-8-12 10:48 發表
收到 Above Challenge EMAIL回覆
但看起來好像是垃圾郵件

Kin in Running

弊!! 我唔知有無當垃圾掉左~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-8-12 13:11 發表

唔怕 , 封 email 只係話你聽 confirmed 左你既報名,
詳情要 9 月 14 再 email 俾你 , 唔係太重要 , 放心好了

應該真係delete左...咁都無咁驚,thx Loud 兄~~

升級   0%

該用戶從未簽到

各位初次玩3鐵師兄師姐請留意:

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩部啦!要賠本嘛!

負責人表示,希望各位師兄師姐能夠預先熟習所租單車性能,比賽前到該公司揀車及試車,並預訂以便比賽當日用。

另小弟想安排各位師兄師姐於比賽前,5/9(SAT)全日或13/9(SUN)上午 兩日是但一日去該單車公司租車及試車。試車(要付費的)當日我哋可以一齊踩單車去比賽塲地玩吓!

此帖只為網友提供方便,網友與單車公司之交易概與本網無關。

如各位需要租單車及頭盔,請以本網的智能報名系統報名,小弟會pm租車價錢及公司名稱給與各位師兄師姐。

1. rockiec
2. frankie28 (小弟自己有頭盔, 可唔可以淨租車?)
3. Kin (不用試車了,要多D練水)
4. leekit
5. 花 Dee (自己有頭盔,想5/9 一齊去租車試)
6.
7.
8.

錫死你阿伐哥!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-8-18 22:04 發表

驚唔驚俾人爭住要你錫

我俾人爭住踢就有~~

伐哥5/9 幾多人至成團??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-8-19 05:56 發表

希望想租車嘅鐵人一次過啦,而家有6人報名。

好好~~ ^^
仲可以試埋路,無得彈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 史波 於 2009-8-21 12:00 發表
成功完成本賽事的參賽者, 可獲得刻有姓名及比賽完成時間的金屬紀念牌一個. 好靚架!

登錄/註冊後可看大圖

超正呀,中意!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 史波 於 2009-8-21 12:00 發表
成功完成本賽事的參賽者, 可獲得刻有姓名及比賽完成時間的金屬紀念牌一個. 好靚架!

想問史波兄個牌既SIZE 係咪同相一樣呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 史波 於 2009-8-21 12:20 發表
紀念牌大約5.5cm x 3cm

thx 史波兄,小弟第一次玩三鐵,為左個牌會努力完成~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-8-21 14:33 發表

唔報就幫手影相啦, 第一次參加三項, 想有多D相呀.

X2~~

我知當日已經有人應承做攝影師啦~~
同埋sportsoho 都應該唔會令大家失望既~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Alfred 兄去左happy 幾日至番,希望下面想試車既師兄表態 5/9 or 13/9 邊日得,好等Alfred 兄番黎可以幫我地做野~~
-----------------------------------------------------------------------------------

已聯絡租單車及頭盔公司並取得共識,而該公司曾多次協助鐵人賽單車租賃事項,經驗豐富。並且會負責來回運送單車及頭盔,免却各位為租單車而煩惱。當然租車數量不致少於三兩部啦!要賠本嘛!

負責人表示,希望各位師兄師姐能夠預先熟習所租單車性能,比賽前到該公司揀車及試車,並預訂以便比賽當日用。

另小弟想安排各位師兄師姐於比賽前,5/9(SAT)全日或13/9(SUN)上午 兩日是但一日去該單車公司租車及試車。試車(要付費的)當日我哋可以一齊踩單車去比賽塲地玩吓!

如各位需要租單車及頭盔,請以本網的智能報名系統報名,小弟會pm租車價錢及公司名稱給與各位師兄師姐。

1. rockiec
2. frankie28 (小弟自己有頭盔, 可唔可以淨租車?)
4. leekit
6. bunny (自己有頭盔,想join大家1齊租車試) 5/9 OK

7. drexler (只想租dun頭車, 5/9 希望有時間join大家一齊)
8. 瘋瘋
9. Delta + 1個朋友 (有頭盔,想join大家1齊租車試) - Suddenly, have something to do on both days, will try to make it happens once you guys fix the day
10. QQ
11.iou (5/9 一齊去租車試, 唔係好熟單車, 希望有人幫下手俾下意見)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-9-1 18:38 發表
各位師兄師姐,問過單車鋪,開10點,所以決定5/9早上10點火炭港鐵站大堂B出口等。

小弟ok,唔該伐哥~~ ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-9-2 10:23 發表

系喎,打算踩去邊樹練習?

去比賽場地呀~~

1. rockiec (5/9 一齊去租車試, 若天氣不佳可以推遲 13/9)
4. leekit
6. bunny (自己有頭盔,想join大家1齊租車試) 5/9 OK
7. drexler (只想租dun頭車, 5/9 希望有時間join大家一齊)
8. 瘋瘋
9. Delta + 1個朋友 (有頭盔,想join大家1齊租車試) - Suddenly, have something to do on both days, will try to make it happens once you guys fix the day
10. QQ
11. iou (5/9 一齊去租車試, 唔係好熟單車, 希望有人幫下手俾下意見)

各位師兄師姐,問過單車鋪,開10點,所以決定5/9早上10點火炭港鐵站大堂B出口等。