香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Alfred
打印 上一主題 下一主題

超越挑戰三項鐵人賽 (本網為賽事支持機構, 歡迎大家熱烈報名, 另誠邀拍攝義工)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

睇個 list, age group 10 歲一組 , 一齊 start, 咪好擠迫 (106 個人)  ?

估 5 到可以同 DEE 兄, Jason, BMC...一齊 start.

升級   0%

該用戶從未簽到

太早訓 5 著
anyway, 大 + 好好享受個比賽,
好難得可以封路來比我們踩單車,還有人為大+打氣。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天好大浪呀,從來未試過這麼人一起起步,
可能太大浪,好擁擠,大家不是給人踢到,便是
踢到或者打到人,同給我踢到,打到的人said 聲 sorry,

要多謝一早出席的每一個人,longrun.hk 但沒有參賽的 chings and ctses,
都這麼早到 , 場謝謝

今次雖然沒有做到預期成績,但是可以說是一個非常開心和難忘的比賽,
主辦單位,讚助商號...非常的成功, 多謝他們,嘉年華會,希望每年
都可以參加一次或者多次,  

比賽完可以大家吹下水,人生一大樂事。

謝謝! 謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-9-27 14:43 發表
好慘, 一出車就前餅脫鏈, 足足用左5分鐘整番

5 奇得你點解會響我後面,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-27 17:14 發表
第一次玩鐵人, 感覺無想像中辛苦...
游水項目因見到heat1、heat2起步好混亂,
所以浮在响最左邊起步, 情況好少少,
但到第二浮泡時就迫埋一齊, 開始俾人係咁踢, 抓、撞...
之後係咁俾人左右夾迫, 重係ctse & ...

Rockiec hing, 果然勁呀,租車都可以 8'/lap (approx. 33km/hr),
人家踩 20-30k 的車也可能沒有這速度。
報名費也不是很貴呀,同跑步比賽差不多,因為 3 項器才比較多,
平有平玩, rockiec, 我感得如果你有這成績,可以更進步,
遊泳再快的,半奧賽程,應該可以 1hr 25min<
下年可以再玩呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 史波 於 2009-9-28 18:58 發表
多謝各位參加!!

今次活動, 能成功舉行, 非常感謝各位朋友, 義工嘅支持. 亦感謝各參加者的包容, 忍耐.
我們在比賽上未能作出妥善安排, 令到很多人不便, 非常抱歉. 希望下次可以做得更好. (如果再有的話 ...

史波兄,昨天好成功呀。
希望未來都可以參加到像這樣,有這麼有氣氛的比賽。
我想有份參加或者到場的觀眾,都好享受當中的過程,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-30 10:00 發表
呢位小健兒睇黎仲輕過部車,勁呀!!

登錄/註冊後可看大圖

他的年紀應該 5 準用 lock 踏架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-1 00:09 發表
course A 未有結果既~~

太多人,計 5 店

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-2 23:36 發表

當日既公佈係頭5名無我份, 但有兩個因踩少一圈而DQ左
而家可能DQ多一個, 我都覺得好驚喜!

弓起, Jason 兄,取獎
今次沒有用 champion chip
所以有可能成績有錯誤,大會
第一次,原諒他們呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-3 00:24 發表
有啦有啦,組別大約100人出排56,第一次玩,蛙式,租車,非常滿意啦~~
等我練好D 出年玩過~~

DEE 兄,蛙式不一定慢得寬過自由式的,
租車 + 蛙式, 成績的確不錯,弓起。
好有潛質,+ 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-10-3 06:27 發表
原來 overall (308) 排 121 !! 三項真係唔易玩!!

Swim      Bike      Run      Total      Position      Overall Position        0:15:41      0:51:07      0:24:59      1:31:47      18      121   

rockiec 兄,的確勁, ching 用一部租車,都可以 keep avg 31k/hr
跑步始終是 ching 強項,假如 rockiec 兄,繼續玩落去,成績一定
好好。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-10-3 09:34 發表
睇大會成績, 我同96號都係1:27:54衝線, 不過我睇番D相, 96號遲過我少少衝線, 但佢竟然排29, 但我排30. 何解??

另外, 由於自己無記錄, 我最想知道的游泳及單車成績竟然無左? 唔通工作人員記漏左? 無癮............ ...

96 個位 ching, 鉤左我 4-5 圈,省了不小力,
他跑步好快呀,追回不小時間,高手。
大會沒有用 chips, kopo 兄可以寫 email 通知
大會糾正,返正這成績是 provisional results
未確認。

升級   0%

該用戶從未簽到

還有這裡

登錄/註冊後可看大圖