香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb
打印 上一主題 下一主題

10月13日起接受報名

關閉 [複製鏈接]

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

登錄/註冊後可看大圖

賽事簡介

明年渣打馬拉松將於2010年2月28日舉行,本年10月13日起接受報名,
    跑手於11月30日前更可享報名優惠,報名費只需$270,名額有限,火速登入渣打馬拉松網頁報名啦!
    (由12月1日開始起報名費為$320)

登錄/註冊後可看大圖

渣打馬拉松2010限量版運動臂袋
    渣打馬拉松今年帶給你一個跑步良伴,送你運動臂袋! 凡於2009年10月19至31日期間,親臨渣打銀行分行遞交報名表格 (優先理財服務中心除外),即可獲贈渣打馬拉松2010限量版運動臂袋乙個,數量有限,送完即止

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/news/default.jsp

報名表下載
    http://www.hkmarathon.com/marath ... Entry_Form_2010.pdf

+1 0
    上一篇︰明年馬拉松多加一場十公里賽下一篇︰已報2010渣打全馬

升級   36.65%

無聊

咁快就報...下星期先去報會唔會滿晒架
    但係又想下星期先去...因為想要個袋呢

升級   36.65%

無聊

原帖由 wlau 於 2009-10-13 18:27 發表
    但真係好衰, 好驚一陣等佢咁攪完就話full 晒....

我本來都驚...但係睇到..名額 15,000 人
    明天至星期一先5日...無理由...日日都有成 3,000人報卦

升級   36.65%

無聊

原帖由 wlau 於 2009-10-14 10:16 發表
    我記得真係好快囉...

但唔記得係唔係十日內就唔知有無...

去年D朋友...十月尾都仲有位喎

升級   36.65%

無聊

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 10:56 發表
    今年唔同啦,昂船州大橋新開放,好多市民都想踏足其上映相,唔計較完唔完成到全馬,小弟的弟弟就係其中一個。

係呀 公益金 行佢都三百
    現在渣打都只係二百七仲送咁多野
    不過留意係要自己跑去條橋度...哈~~

升級   36.65%

無聊

d人報 10k改報 全馬
    新橋...百萬行...要三百先行得新橋
    現在...渣打只係二百七
    仲有車坐..有衫送..仲有紀念品
    哈~~

咁今年咪全馬最快 full 哈哈~~

升級   36.65%

無聊

我四點半完成報名....number 去到 成 五千了

升級   36.65%

無聊

原帖由 wlau 於 2009-10-14 17:53 發表

你唔係話無咁快滿, 唔報住咩?

無理由為左個幾十蚊既袋...而無得跑架
    所以我都係報左先
    至於個袋...諗住遲d撻人地 有d朋友下星期報10k個d

升級   36.65%

無聊

原帖由 d2wu 於 2009-10-14 18:12 發表
    個號碼是否真是 報名人數先 ??

佢個NUMBER唔想整黎煩自己計數卦...呢D野又唔使督數既

咁你自己考慮搏唔搏
    我因為有人下星期一報10K (37,000個位)
    咁撻佢地個袋
    所以我自己就唔搏...去報名先

今日我都有去銀行八下
    佢地都話要下星期一交表先有個袋送
    如果你今日交...佢地係唔收表的

升級   36.65%

無聊

原帖由 utt 於 2009-10-14 19:00 發表
    我諗住next mon先報半馬
    但睇到哩個topic搞到報名好似好緊張咁

btw, 如果下week親身交表係咪可以即刻知報唔報到名?
    有冇ref. no.之類?
    thx

ref no 都可能有...但唔等如你成功申請到
    要過數先真

我估係似申請信用卡咁交表...齊料...
    1) 即時俾你
    2) 俾張咭你...要加埋成功轉賬時...係拎選手包時...一齊拎埋

只係我亂估...2)既機會高

升級   36.65%

無聊

原帖由 utt 於 2009-10-14 20:39 發表

咁會唔會係有2條隊報名, 若干名額分比郵寄或親身交表架呢?
    仲有5日可以發生好多野

郵寄佢咪放個桶係到收咪就係...你可慳返個四咁多
    新身報..佢都係只係搵人check下你有無填錯野咁上下
    佢一定唔會即時話你ok 唔ok的
    報名表上面都講明得兩種報名辦法
    1) 網上
    2) 郵寄

升級   36.65%

無聊

M for male
    我報半馬都係有個 M 字
    如果咁計一計....計埋女的
    咁咪仲多人?

我睇我地現在這個網...好多人報全馬的
    一入佢地個報到版...哈...仲要係成班都係...SUB 4   好勁

升級   36.65%

無聊

我都幾分鐘就收到佢EMAIL
    係呀..打去問下佢...嘻嘻

升級   36.65%

無聊

原帖由 d2wu 於 2009-10-17 09:44 發表

Thanks , 已經沖破10,000 人報名. 唔知多少是 42km, 21 or 10k ??  
    42k 可能最快 full, 之後是 21k 挑戰賽, maybe 10月份之內 full, maybe

引用 longrun 暫時現時...既報到情況睇

全 ... 53
    半 ... 31
    10 .. xx  (10k尾段一向都好多成班friend報)

事旦咁計...以現時約一萬人報左的話
    我會估...
    全馬可能已經 full 左...一半..(4xxx/8,000)  (以先前既帖提及...今年都應該真係會兩星期就滿,因為仲有新橋既吸引)
    半馬就三份一左右 (4xxxx/15,000)
    尾數當然 10k 約 (1~2xxx/37,000)
    只係自己亂估...