香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

睇法唔同jei, 可能我覺得同大家練長課仲開心過賽10K掛  

同埋我唔會跑爆自己既, 點都留番D力, 尊重比賽ma

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-11-13 09:47 發表
報告團長~我今個月好多assignment要交,星期六唔番工都要番學校做功課 所以長課會改去星期五晚 (今晚都會跑) 或者星期日(今個星期日都跑,不過你地要比賽,唔可以一齊練習了 ...

各自修行, 你都要努力呀, 有時間就join我地啦  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-13 10:50 發表
JC ~~~~ 好感動呀 , 1115 有比賽都陪我地 操長課 ~~~~

活活唔好眼濕濕啦  
記住聽朝早D起身, 同埋改左寶翠集合啊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-11-13 12:14 發表
實在感謝你們的特別安排,我會盡力準時到達。

唔使客氣, post #1 有前往集合地點既路線圖參考, 明天見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-11-13 12:46 發表

Rockiec兄,我原本想睇吓隻腳好唔好得番先決定報邊個路程~

點知報名情況非常熱烈.......仲要所有組別都爆晒~

我好辛苦先報到呢個十公里三組.....(因唔想斷纜)

大師兄, 邊組都冇所謂啦, 最緊要快D好返, 到時一齊熱鬧下  

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009
注意: 1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !
日期: 14 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園(更衣室外)
*** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***
路線 : TKO大圈 x 2 再加 大草原
( 請參考下面路線圖 )
於寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約 24.5K
路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2
預計完成時間:2小時45分鐘內
難度(5*為最高):**1/2 (沿途有部份上落斜)
早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!
14/11長課報名:
1. 活 ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li (我有山行都唔去來跑)
3. michaelyw (當日應要坐頭班火車入來)
4. JC (唔使奇怪點解我報名, 其實唸左幾日, 如果為左星期日10K, 而損失一次同大家跑長課既機會, 有D可惜. 倒不如一齊跑長課, 星期日 Nike 10k 當 recovery hea跑........
哩個唸法係咪好奇怪呢 ~~~~~~~~~~~~~ 考慮中 )
5. jinliaonang <== 請confirm, 因已改集合地點
6. 猿球

未能出席:
1. JC (15/11有比賽, 考慮中)
2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期) <== 好好休息喇, 長跑長友 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2009-11-13 13:45 發表
JC團長, 因為星期日會跑西貢長課21K, 所以星期六黎唔到
唔知下個星期六join唔join到你地, 跟住之後個4個week都有比賽
我都好想join你地呀
預祝各位ching/cste星期日跑到好成績, 加油 ...

下星期六當然會跑啦, 實等埋你喎  

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

注意: 1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:
寶翠公園(更衣室外)
*** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改
報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

14/11長課報名:
1. 活 ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li (我有山行都唔去來跑)
3. michaelyw (當日應要坐頭班火車入來)
4. JC (唔使奇怪點解我報名, 其實唸左幾日, 如果為左星期日10K, 而損失一次同大家跑長課既機會, 有D可惜. 倒不如一齊跑長課, 星期日 Nike 10k 當 recovery hea跑........
哩個唸法係咪好奇怪呢 ~~~~~~~~~~~~~ 考慮中 )
5. jinliaonang <== 請confirm, 因已改集合地點
6. 猿球
7.昌(好耐無消遙過,如果識醒)

未能出席:
1. JC (15/11有比賽, 考慮中)
2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期) <== 好好休息喇, 長跑長友 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jinliaonang 於 2009-11-13 23:02 發表
改路線了嗎?,團長

是呀, 參考 page 1 post#1  

明早見 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

注意:  1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;

集合地點:
寶翠公園(更衣室外)

14/11長課報名:
1. 活   ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li   (我有山行都唔去來跑)
3. michaelyw   (當日應要坐頭班火車入來)
4. JC   (唔使奇怪點解我報名, 其實唸左幾日, 如果為左星期日10K, 而損失一次同大家跑長課既機會, 有D可惜. 倒不如一齊跑長課,
           星期日 Nike 10k 當 recovery hea跑........ 哩個唸法係咪好奇怪呢 ~~~~~~~~~~~~~ 決定跑長課 )
5. jinliaonang
6. 猿球
7. 猿球兄弟
8. 昌 (好耐無消遙過,如果識醒)
9. Terence  (可能走一圈,有力就走兩圈)
10. finewong  (唔走咁長, 第二圈自己short cut, 18k夠數啦)
11.
12.

未能出席:
1. JC (15/11有比賽, 照跑)
3. -R- (未回港, 大家努力~)

升級   0%

該用戶從未簽到

聽朝見     

goodnight ~  

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨  
一陣見喇  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-11-14 11:56 發表
都話你可以跑到半馬以上啦。
你跑得好快,真係追到氣咳!

哩個係昌哥既一貫作風啦,
自己放火, 跟住哎救命

昌哥, 1129我都係唔拍你跑喇  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jinliaonang 於 2009-11-14 13:23 發表
很感謝各位前輩的幫助,總算我都跑完全程,今天的天氣真的很好!
特別多謝JC團長,祝明天跑出好成績!

唔使多謝喎, 大家一齊跑下步吹下水, 最緊要跑得開心,
今日好高興認識你, michael兄, 同猿球既兄弟 ^^

聽日既比賽, 小弟唔期望有咩成績喇, 今朝跑左27K, 宜家嚴重缺貨,
Nike10K, 60min跑得晒都好喇

升級   0%

該用戶從未簽到

活活, 你要好好休息喇, 早日康復啊 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kuk11840 於 2009-11-14 14:01 發表
將軍澳路線 : TKO大圈 x 2 再加 大草原
24.5K   2小時36分
今日真黑仔,跑有8K左右   
踢到渠蓋 PK, 好似餓狗搶屎咁
真羞死人
可繼續跑完成

AhLi, 唔好咁講啦, 小心傷口, 快D好返喇  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

calling哈利... calling哈利...... (原來我冇你電話)
聽朝會唔會一齊搭車啊?
796X 頭班車開 5:25am

升級   0%

該用戶從未簽到

早睡早起...
聽日pb等緊你

大家早抖 zzzzzZZZZZZZ

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨喇各位.......
準備出發, 大家努力喇  ^^
(帶着一對乳酸筷子去陪跑的阿四 )

升級   0%

該用戶從未簽到

今朝大會公佈氣温14度, 好凍呀, 不過氣氛好熱鬧,
小弟未跑先爆, 臨尾真係跑慢幾步都sub唔到50,
拼命衝 last 1K, 49:xx完成, 抹一額汗  @@"

另外恭喜Terence同哈利齊齊pb, Yeah~