香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

星期二檔案

升級   84.4%

該用戶從未簽到

可以第日係下面睇番
http://mytv.tvb.com/

升級   84.4%

該用戶從未簽到

好!一早定下目標, 然後向住目標進發係最開心的事

比心機呀!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

見到個節目可以引起咁多人留意三項鐵人, 真係好開心, 其實每一個認真的運動員都好有型、亦都好值得尊敬
無論有咩因難都好, 唔洗再諗, 坐言起行, 攞出唔怕困難同緊毅的精神, 我地每個人都可以做到鐵人, 我係到約大家一齊玩鐵人賽, 11月8 號就有一場水陸鐵人賽等住你, 快D報名啦

游游、踩踩再跑跑
轉項最緊要靈巧
突破自己鬥志從不減

做鐵人話易唔易
坐係到又唔肯試 無論幾易都變得唔易
起身走去試一試 體會咩係世上無難事

循序漸進唔洗貪
繽紛、奧運任你捒
最緊要係你有幾想玩

老唔老其實唔怕老
鐵人賽勝在有分齡組
要報邊組你自己數

Body Marking 好有型
落力打氣唔怕難為情
衝綫一刻個個讚你醒

做鐵人 我地做鐵人
全力以赴洗乜求神
即係報名唔洗等一陣

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-10-30 11:59 發表
Thanks Ginny 放上youtube 才看得到

仲見到有個
"森美小儀動L豆腐鐵人"
是甚麼來的

Kin in Running

o果個係我開張幾日打去收意機, 903 朝早有個節目, 係森美小儀主持, 佢地有個環節係比人打去講開心野或唔開心野, 跟住森美小儀就會為佢地打氣

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-14 22:21 發表

(其實都想試好耐)!!!
我都係呀, 諗左都好兩,三年了
但一路都因為泳術唔太好, 驚游海,
又驚總會O的班唔知有冇我個年紀的人參加(2X)
所以至今未去實行,

睇完段片, 先知原來有O的鐵人>30(AGE)先起步,
有O的 ...

其實三鐵同其他運動最唔同的地方係佢係好適合大人玩既

好多其他運動, 大人好難再持續落去, 又要約人、又少比大人玩的比賽、更加無比大人的入門班

但係鐵人就唔同, 你可以自己練習、一班人練習又得,啱啱玩的可以玩短d, 玩得耐的可以玩長d
成績完全可以同自己比較, 睇住自己的努力令自己進步, 係一件好開心的事

唔好諗啦, 鐵人係大人的運動, 所以有心唔怕遲, 去馬啦!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-11-17 12:21 發表

買車的問題,孱鐵兄已經講左,有少少補充,若然買單車鞋,必然要配上單車卡踏,否則得物無所用
比賽的運輸問題,通常天未光就要到賽場,故只可CALL VAN、飛的或自己渣車,部分比賽會有大會車輛安排(如ITU),但自 ...

運輸方面, 一年最多都係三到四場三項或陸上兩項, 唔係洗好多錢, Happy Friday或星期六, 唱k唱夜左, 撘的士都一樣貴o架啦, 健康d, 慳番o果d錢唻做單車運費咪得law

而且,好多時, 比賽都可以租單車, 超初只係想感受下, 咪租車玩住先, 真係好想做時間, 多d練習, 先買架平平地的, 當你會成日練, 一次比一次進步的時候, 買架好d的單車都唔係好過份姐, 因為我地無浪費到架好單車

總之, 平有平玩,貴有貴玩啦