香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

星期二檔案

升級   52.3%

該用戶從未簽到

我諗我都趕唔切返屋企睇, 要online睇archive

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-10-27 23:12 發表
o岩o岩睇完, 好正呀. 整到我真係好想挑戰一次full 既三鐡比賽...下年就玩佢一次啦...
但係單車呢方面真係一個問題...唔知最平既公路單車要幾多錢呢???

g force 同 ginnywong 就係tv 中既主角...原來都有睇 ...

我地唔算主角... Kenny, 基哥同鬍鬚佢地仲利害
一於試下啦, 單車最平建議買3-4千, 踩一兩年重可以有2手價

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-10-27 23:36 發表
睇左, 仲錄低

jason & ginny 都係好sweet

Thank you

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-10-27 21:53 發表
Really an impressive programme on local triathlon lovers^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

Hope this can help to further promote Triathlon in HK

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-10-28 09:44 發表
Jason兄同Ginny姐好型仔型女啊!!

我覺得所有做運動既人都好有型架! 有活力, 有鬥心
個人偏心d, 尤其欣賞係三鐵!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-10-28 11:00 發表

香港d女仔實在太唔注重運動, 淨係識得行街同shopping     

比賽女子組都係外籍人士較多, 呢個情況改善緊架啦...

升級   52.3%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cosimal 於 2009-10-28 20:10 發表
我都好想試...但...我唔識游水

完全唔係問題, 因為呢個世界上無人一出世就識
想做就行動囉, 大把人好似我咁成三張野先來學啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-10-28 16:59 發表

同埋初學, 想買單車都唔G點入手, 睇完D書同web, G多咗嘢, 仲亂

入門唔想使咁多錢, 3-4千蚊既台灣牌子已經有不錯既表現

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2009-10-28 13:47 發表

單車,對我呢d住港島市區小型單位(400sq.ft)來講,無論練習定係擺放,係最頭痛的安排。
游水1.5K,單車40K,跑步10K,分開做已經好好玩,一齊進行,肯定非常刺激,有機會真係想體驗一下。

租車比賽體驗下先囉, 有興再玩可考慮租迷你倉

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-10-28 15:55 發表
jason /  ginny 你兩個好形啊" />" />

你地太過獎啦
其實當運動員穿起戰衣, 鬥志激昂地準備比賽/練習,  果份氣勢都一樣咁有型
你睇下facebook個個都用d運動比賽相做頭像, 大家都好滿意自己運動中既形象

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-29 12:30 發表

Thanks CHING !

可跟Sonic佢地一大班人踩車, 比起自己踩安全好多

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-10-29 10:40 發表
Jason 師兄你間舖o係邊?

PM左

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-10-29 00:26 發表
Jason ching, 如果想增強泳術(針對三鐵游法), 有冇D訓練班介紹??

各三鐵屬會都有, 至於邊過, 就睇下你住邊, 同你一星期入面邊日得閒
參考下: http://www.triathlon.com.hk/showroom/model/T0103/templateCustomWebPage.do?webId=1209221452326&editCurrentLanguage=1210007475248&customWebPageId=1210030448301

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Delta 於 2009-10-29 17:17 發表

Giant and Merida .. 乜model呀, 有冇邊間shop推介 (驚比人坤)

可以先上網睇代理零售價
Merida 車係"新合"既website
Giant可在"震洋"websit

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-29 23:45 發表
想買架meirda juliet比女友玩.......新合係?
2010 caad9 行bb30, 好似幾吸引, 但入場要成8k caad9-6
同 2009 caad9 一様

呢度有成個price list
http://www.sunhop.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3421

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cosimal 於 2009-10-29 23:32 發表
三鐵既會會唔會有for 1d連swim都唔識既course!?
我都好想試下...尤其是遲d考完A-Level 有個好長既假期!

要個別問, 好多都肯教既
我地有d會友都係由唔識開始

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-29 20:23 發表

入門級別黎講,Giant OCR3 或 merida 901都可以考慮
至於驚俾人昆,咁最好搵個識單車的朋友一齊去買,因為就算明碼實價,仍有機會買到一部不合身的車
e.g. 車架太大/大細,setting不合等等" />" />
預算再 ...

二手車係好, 不過實在幾搶手, 唔易搵到
反過來諗, 要賣二手車亦不難!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-30 09:43 發表

原來香港冇入Juliet 901-com
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!.oe.VuKLBQXdEtnnFwmiMGs-/article?mid=2210&prev=2248&next=2195
904 果set 好過我部tiagra too.
親冬天想買部901 呀ma. 如果904 $8,500.00....... ...

咁絕既野都比你諗到.... 2010既904開始有得賣啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-30 10:34 發表

我而家就諗緊搬去三聖村附近" />" />

一落街就玩晒三項