香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chisuet
打印 上一主題 下一主題

2010.1.31 心晴行動慈善跑十公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原來當日咁多比賽,
    但係哩個我有 [主場之利], 一定係揀哩個 !     

升級   0%

擦汗

收到電話提醒 ~ 記得攞比賽用品   

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2009-11-20 14:09 發表
    睇過地圖,
    - 前4km全應是平路,
    - 5km上落一段斜 (50m高左右),
    - 6km上山180m高
    - 7km到山頂, 之後開始落斜.
    - 到8km開始下山150m
    - 8.5km之後應是平路.

想問師兄/姐, 知唔知啲路難唔難行/跑 ?
    會唔會好似梅子林咁, 咁逼咁難易 PK ?
    跑完之後, 去到 Mui Wo 點算 ?
    係咪有車返東涌 ? 行李喺邊邊攞 ?

謝謝 !

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-1-27 13:42 發表
    其實我都未跑過, 看片段有些路徑只能容納兩人並排而行, 有些路段要上樓梯.
    但從另一個討論區的資深跑友得知, 賽道比起一些在引水道進行的比賽要闊一點.
    至於上斜, 聽他們說對資深ching ctse應不太難.

對我這些賽事經驗淺的跑手, 如何配速及保留氣力才是關鍵, 前面爆得太快後面上山就會無力, 但若過份留前鬥後到上山時就會塞人.

我啱啱過咗去探吓路.
    頭三四公里, 係由東涌地鐵站,
    經過咗大型屋苑, 再穿過油站, 沿住地鐵路隔離跑.
    過咗隧道之後, 就會去到白芒, 之後就開始上山嘞 !

上山過程, 係首先約一百級石級,
    再過冇幾遠, 就再嚟約一百五十級石級,
    再之後哩, 就落五六十級, 又再上返五六十級......     

沿途都未算好窄, 如果大家跑埋一邊,
    師兄師姐要過頭, 都唔係好難.

再之後就見到 [奧運林] 一個大牌,
    本來以為哩個係有命名嘅地方, 應該會修葺吓,
    但係反而過咗哩度, 就係爛石陣......     

再之後我就冇再行上去嘞 !

好彩嘅係起步有四公里平路, 要快嘅就應該已經拋離咗.
    臨尾又有一公里多平路可以俾有氣力嘅再追,
    所以中間沿途, 大家注意安全, 跑埋一邊, 應該就冇問題嘅.

(睇嚟咁樣, 我跑行跑一個鐘內完成, 已經係萬幸.)   

升級   0%

擦汗

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
       http://hk.myblog.yahoo.com/duckduck-day     

升級   0%

擦汗

點解我覆唔到嘅 ? 打完又打啲字冇晒.   

My time ~ 62:26   

要同大家 say sorry, 因為之前俾錯咗料俾大家.   

原來 [奧運林], 唔係 [奧運徑],
    我之前行錯咗, 嚇親大家.

如果因為咁而影響咗師兄師姐預計體力時間, 或影響心理質素嘅話, 真係對唔住.   

升級   0%

擦汗

半裸婦伏屍大嶼山山頭 失鼻子胸肌 不排除遭侵犯

大嶼山
    白銀鄉山頭昨早發現一具半裸女屍。

大家有冇留意新聞...   白銀鄉.
    唔知係咪擒日跑步有經過嘅白銀鄉 ?!   

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-2-11 08:53 發表
    Thx. 我第30.

Still cannot type out some chinese words...

I am 34 in my group.

I have email back to ask the pictures.
    They said that the pictures are in big size.
    Therefore, they need time for the upload.
    The pictures will be available soon.