香港長跑網  - 長跑長友

樓主: checkie
打印 上一主題 下一主題

60後老野報到

升級   58%

該用戶從未簽到

各位好,

老野報到。

出沒地點係南區-海怡,周末就深淺水灣南灣一帶。

第一次係2007渣打全馬,2008 東京全馬,舊年再渣打全馬同澳門全馬, 跟住二月再挑東京全馬。

目標波士頓全馬!
+1 0
上一篇︰海地300萬災民缺糧水 全球援手下一篇︰星辰副牌Q&Q手錶?????

升級   58%

該用戶從未簽到

多謝師兄,
我無話你知 d 時間即,同我年紀一樣,四四五五!
波士頓有到好,愈遲門檻愈低,我相信總有日得既!

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-1-15 22:21 發表
Checkie Ching, 小弟都是在海怡出沒,也是60後,有機會遇見就和我打個招呼。

Mike兄你好,

搵日相見,我陪你跑。

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 woo 於 2010-1-16 00:06 發表
歡迎,我都是60後,但無你地咁勁,我要set高D,目標今年尾半馬改全馬先。

3q3q
我甲硬黎,第一次無拿拿就全馬,以後就死撐囉。
大家....咁筆爹!

升級   58%

該用戶從未簽到

3q3q
乜咁多60後係到

仲有個零月就係渣打同東京, 大家努力加油!

不過上星期賴野拉傷右小腿, 休息一週,希望下週追番個時間表。

但相信今次想要達波士頓標......無望

希望大家有好成績。

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-1-18 21:48 發表
真係睇唔出喎! 師兄over 60歲? 小弟今日還怕認錯人添!
東京馬拉松加油啊! 拉傷得不太嚴重吧!
三個半鐘,盡力算了! 還有很多馬拉松等著閣下去跑啊!
長跑長有! 長跑長友呀!

60未到,剛剛就快5字即!
多謝關心,好彩小傷,已經好得7788,同埋開始跑番啦!
3:30係下一個目標,希望2011之前達標。
我以前每年只跑一次全馬,通常係年頭,今年想跑多次全馬,ching有無好提議?

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-1-18 22:48 發表

checkie師兄,小弟都是60後的人,跑齡同年齡一樣大,今年渣打是第三個全馬,一齊努力盡力跑好佢啦~~小弟都希望有生之年可以去跑一次波士頓..不過似乎遙遙無期~~

亞平哥,
跑齡40咁長,好勁!
波士頓只係一個目標,邊有咁易達到!
一齊努力盡力跑好佢啦!

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 JCSS 於 2010-1-19 10:07 發表
Hi all,

我都係60後,今年渣打1/2馬,人生中第一次長跑....兩個月前才開始玩,
希望完成不上車

有練習,就有信心啦!
一定得,努力呀!

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-1-19 10:27 發表

小弟已退休,銀兩不多,所以無諗外國的馬拉松;在國內也有不少馬拉松的,而且賽道寬闊平坦,對於小弟這些新跑馬拉松的人是比較容易完成同埋做好d時間的。小弟報了3月28日鄭開國際馬拉松(鄭州跑去開封),封了十條行 ...

退休咁又睇唔出,跑步真係對健康有幫助!由其是你張相,好年青呀!
國內馬拉松唔知波士頓承唔承認呢?
328要遲d先知可唔可以去,到時一定搵你一齊!

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-1-19 11:19 發表

小弟係用享受既心情去跑馬拉松的,橫掂都拿不到獎,所以咪輕輕鬆鬆四個零鐘完成,和圍觀的市民啦啦隊影影相、擊擊掌,好好玩的。小弟今年五十四了,兩年半前學跑,減了肥後身體真係好左好多,希望長命d,食糧耐d才 ...

多謝ching資料!
好想去跑,仲可以旅遊影相,一樂也!
睇見你退休生活咁健康,好羨慕。
我其實開始跑左唔係好耐,2007 第一次就去左全馬,以前仲未跑過任何比賽同距離,目標都係完成就算。