香港長跑網  - 長跑長友

樓主: KingSimon
打印 上一主題 下一主題

唔該大家幫幫眼........請問邊隻顏色靚d丫?~~~~~~

升級   52.11%

該用戶從未簽到

藍色

升級   52.11%

該用戶從未簽到

boston 知唔知賣幾錢?

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-1-26 00:43 發表

我第一對+唯一一對跑鞋就係adidas,係adizero LT,我覺得好輕.....不過因為保護唔夠,我個右膝外側傷左lu-.-
我果對都幾kum用!!~跑左我諗....300km掛~~個底冇乜蝕到,幾好!~可能因為我輕啦...我得44kg....

LT呢對我都有著, 真係好輕, 跑TRACK, 跑40KM到有少少蝕, 未試過用佢跑長課, 最多15K, 感覺保護唔夠, 唔感跑長課,
CHING 44KG真係幾輕, 我約60KG到, 如跑到500KM已經好好, 不過可能難D, 除非唔跑街...
CHING 用佢最長跑幾多? 我正考慮緊用唔用佢全馬.....

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-1 23:54 發表
有冇人知道一對kayano16大約可以跑幾多km....
我驚唔耐用...

kayano號稱「跑鞋之王」,  聽講好耐用, 最少都1000KM以上我估, 不過可能重左D

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-2 18:25 發表
我見到有一對$730,藍色既,新款,唔知係味你講果對...

你果對洗唔洗綁帶架@@?~有對唔洗綁帶既叫LT+.....唔知同LT係味一樣..
我上次跑完12km左右,冇事....第二日番到學校pe堂跑完9分鐘....好痛,膝蓋就傷左,休息左一個幾月都未好番...
跑馬拉松著番其他鞋安全d!!可能我隻腳比較幼身,保護力唔夠先會傷,但你你跑全馬好危險丫!
你不如試下用佢跑20km先...用佢跑全馬好似勉強左d

哈哈~~1000km都好!!~我岩住用埋佢打壁球同網球..應該都得掛

都幾貴...睇來要等特價, 你係邊間見到, 得閑去試下真身先

我對LT要綁帶既, 應該同你一樣,
可能你唔岩著佢, 今日試左公園8K TEMPO, 感覺唔錯, 幾岩我著, 可惜好似冇新版出. 用來鍊速度幾好. 唯有留意adizero其他系列.
其實佢就係設計俾跑馬著既, 不過可能俾300以內D人著岩D,
都係要試下跑一次長課才死心. 不過都要買定新鞋後備...

用kayano做其他運動絕對可以, 但佢都幾重, 有成350g, 會影響速度...你得4xkg絕對可著輕d既鞋

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-2 21:12 發表
1000km似乎誇張少少,反而600-800km應該較為合理,
不過你咁輕,相信亦唔多會拖腳跑,咁又真係可能長壽少少,
去唔去到1000km就難講。

ching一定著過呢.
想請教有冇邊只跑鞋可以有1000km?

升級   52.11%

該用戶從未簽到

今日會去專門店睇睇...
air force 1係唔係nike籃球鞋?

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-3 14:33 發表

kayano我冇著過,不過一般認知跑鞋既耐用里數係600多公里,
上星期聽蔡達明同寥志強個talk話400里,唔知佢講公里抑或英里,
我估係英里,計返都係6百幾公里,講既係避震,唔係計鞋底蝕晒未。

不過耐用程度我 ...

我就冇物米, 一對鞋都會著到感覺到保護不足, 先換, 盡信專家不如信自己只腳. 普通跑鞋一般我都跑到800km,
的確係因人而異, 鞋既耐磨材料, 人既跑姿,重量都會直接影響里數.
ching 跑200km/month想必係勁人...

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-2-3 23:06 發表

你咁講高人會笑死,我好多係junk miles,
得閒睇下長跑網既跑步blog,果度就真係多勁人。

ching真係謙.

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-2 18:25 發表
我見到有一對$730,藍色既,新款,唔知係味你講果對...

今日去試左, 沒想像中重, 後跟感覺不會太厚, 行走小小硬, 但賣769九折....

升級   52.11%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-4 15:42 發表

哈哈!!我今日都有去睇丫!!我之前話730藍色果對變左699@@!!~好似叫tempo...(紙巾= =?)
你果對原來係黃色果對,我上次唔係睇呢對丫!!sorry丫,撈亂左
(修改~~~~~~~原來果對又唔係tempo....係Adizero Adios...呢個樣 ...

never mind, 我著boston長課會岩d,保護好d, adios 就再輕d, 岩比賽....兩對都正....
都係貴左d, 等特價唯有....
我可能$300買對CS玩下...