香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

tight褲一問

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-20 00:54 發表

我180cm, 127lbs~~~ 你應該瘦唔過我o掛~~ (按番高度比例)
    同我鬥瘦...未死過!!~~我162cm...99磅
    唉...我真係好細粒架...你幅圖著住果條...可以比我當長褲著...
    ---
    不過話時話,點解佢好似單車褲多d既...點分單車褲同跑褲架??

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-20 23:41 發表

99磅唔止真係好輕, 直情係恐怖~~
    咩wor....我咁矮- -!!差唔多...掛~~
    原帖由 orce 於 2010-2-20 23:37 發表

99磅真係好輕, 我115磅都已經好少人輕過我
    2xu compression有童裝, 應會搵到你合穿既size, 童裝系列重會平d
    係丫係丫.....不過佢有冇童裝架...3rd果間府有得賣@@?
    我仲想買條長褲,係d鬆身既,出去做gym果陣著架.....我去果d adidas專門店,佢地都冇童裝...nike d童裝又唔好睇...2xu有冇架@@?
    我e+著梗果陣係nike 女裝細碼....都有少少太長

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2010-2-21 01:33 發表

係咪女仔.
    我係男架-"-...
    我唔鍾意女仔咁瘦架....但係我唔係明解一食完d好油既野就會想跑步贖罪,好有罪惡感....

原帖由 joelkw 於 2010-2-21 01:43 發表

本來有133lbs, 因為要跑fm, 所以將體重壓低多6lbs (脂肪率得番7.8%, 應該已經係極限). 今個星期日操埋比賽前last44k長課, 跟住果6日會全停休息, 計過數應該會反彈4-5lbs, 到28號果日就可以負重大概132lbs去出戰 ...

fm係咩黎架....不過休息6日會肥左咁多既咩- -!!不可思義
    原帖由 ginnywong 於 2010-2-21 15:07 發表

有呀, 2xu compression 3rd係有童裝架
    好丫~~~~~~~~~~~~我聽日去睇睇!!!!!!!!唔該晒你~~~
    不過我張長跑網會員卡仲未送到丫...等左28日啦.........

升級   0%

開心

哇!!~今日去睇完啦...一條褲要1000蚊丫!!~~好似做梗85折....都要850蚊= =!!好貴T^T
    joelkw兄.....你身裝備要幾錢= ="""...連埋對鞋....= =

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 00:06 發表

咩呀~~ 你去邊度睇呀??

addias tight上衫 - $450
    addias tight 褲 - $600
    2xu short tight - $550
    2xu long tight - $750
    2xu calf guard (套小腿, 防老抽) - $350
    asics tarther (鞋) - $850
    garmin 4 ...

3rd=0=!!!一條長褲要950......連身果件要2000幾-.-~~
    我都唔知道自己睇果條係咩版本....我嚇到標冷汗,有d見頭暈
    ....你套裝要6000大元-0-...............我暈了=0=||||||||||||||

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 08:57 發表

係隻garmin 405比較貴o者, 其餘都係幾舊水, 連身果年係tri suit, 你又唔係玩三項鐵人, 唔駛啦!! 買條短tight都係$550, 全年都用得, 料又靚, cutting好...抵啦!!!
    550係折實左架啦@@?
    我右膝有傷..應該係半月板個位..或者果條.....外則副韌帶?...應該買d咩好丫

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 13:48 發表

價錢pm ginny問啦 (見Post 21#)~

護膝或臏骨帶, 平就LP, 唔好買彎刀果d, 好d貴d就Mc David  / Pro Skin, MK大中有得賣!!
    哇,你真係熟行情!!~你平時跑開邊區架@@?~可以交流交流-.-v
    原帖由 ginnywong 於 2010-2-23 17:10 發表

唔好意思, 可能你唻的時候比較多人,我無好好咁介紹比你, 非常抱歉

我己經PM左你
    咦....原來都幾平架wor@@.....唔該晒妳丫~

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 23:04 發表

跑開沙田城門河至新娘潭~~
    我平時是跑....馬鞍山,耀安來回馬場...應該與你無緣相見了><