香港長跑網  - 長跑長友

樓主: peterho_c_f
打印 上一主題 下一主題

tight褲一問

升級   29%

該用戶從未簽到

2XU啦~~ Cutting用料一流, http://www.2xu.com/compression/index-shorts.html

升級   29%

該用戶從未簽到

我180cm, 127lbs~~~ 你應該瘦唔過我o掛~~ (按番高度比例)

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-20 00:41 發表
2xu 好貴呢...... 不過真係靚!!

瀝源果度新年做緊7折, 唔知依家做完未~~

http://www.facebook.com/pages/3rdmove-triathlon-shop/144599272075

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-20 22:28 發表
同我鬥瘦...未死過!!~~我162cm...99磅
唉...我真係好細粒架...你幅圖著住果條...可以比我當長褲著...
---
不過話時話,點解佢好似單車褲多d既...點分單車褲同跑褲架??

單車褲通常o係褲檔位有厚d o既軟墊~~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-2-20 23:37 發表

99磅真係好輕, 我115磅都已經好少人輕過我
2xu compression有童裝, 應會搵到你合穿既size, 童裝系列重會平d

99磅唔止真係好輕, 直情係恐怖~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-21 01:32 發表

你瘦得好緊要...

本來有133lbs, 因為要跑fm, 所以將體重壓低多6lbs (脂肪率得番7.8%, 應該已經係極限). 今個星期日操埋比賽前last 44k長課, 跟住果6日會全停休息, 計過數應該會反彈4-5lbs, 到28號果日就可以負重大概132lbs去出戰~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-22 12:40 發表

三間愛迪達/阿迪達斯!!!!

頭象果套係舊款, 已經停產, 新款個cutting改左, 冇咁fit同tight, 所以已經轉哂去2xu o既tight衫同tight褲.

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-2-22 11:30 發表

吓?你6日全休乜都唔做等重番黎跑渣打?你唔跑都至少保持少少中低強度o既帶氧運動黎keep住,等你個心肺都有少少刺激,當然呢d係你或者你教練o既programme,最後都係祝君好運!

其實體能上唔太擔心, 因呢3個月黎每個星期只係休息一日, 同埋d哩數谷到癲(130k/week), 反而心理上開始有d厭跑(因實在太疲倦啦), 所以真係要休息番幾日, 去調適下心理, 儲下戰意~~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-2-22 14:25 發表

你跑得到44km一課我當然唔係擔心你體能可唔可以應付全馬喇,而係你之前谷里數谷得咁緊要我相信你都係為左有好表現,而你突然停咁長時間,你心理上係可能會好餓跑,但係你星期日一開波就可能好難控制到你個節奏… ...

THKS, Ching. 我都明你意思, 可能星期四會慢跑番10k, 捉住下個節奏~~

唉~~ 實左呢幾個月黎o既瘋狂訓練, 已經攪到就黎家變咁濟~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2010-2-22 11:50 發表

題外話,joelkw兄個頭像套衫好有型呀...

你頭像都好嬌俏~~ 呵呵~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-22 23:37 發表
哇!!~今日去睇完啦...一條褲要1000蚊丫!!~~好似做梗85折....都要850蚊= =!!好貴T^T
joelkw兄.....你身裝備要幾錢= ="""...連埋對鞋....= =

咩呀~~ 你去邊度睇呀??

addias tight上衫 - $450
addias tight 褲 - $600
2xu short tight - $550
2xu long tight - $750
2xu calf guard (套小腿, 防老抽) - $350
asics tarther (鞋) - $850
garmin 405 (錶) - $2450

你睇果條係咪"2xu long tight elite verion"呀? elite版係貴d架~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2010-2-23 01:27 發表
joelkw師兄,可唔可以分享下2xu calf guard防老抽的効果?周日全馬你会唔会用?

touch wood...其實老抽惰況我好少發生, 反而對calf guard可以俾小腿肌肉一定程度上o既穩定性, 即係減少跑步時一d無謂震動, 可以慳倒一d力, 另外會令小腿肌肉o既血液循環加快, 可以減輕乳酸積聚, 減少疲勞. 比賽當日一定用啦!!! 亦係平時長課必需裝備~~

jason ching亦試驗過, 做完tainning當晚著住訓覺, 對recoverary亦有幫助呢~~

官網亦有介紹:
http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-23 01:33 發表

3rd=0=!!!一條長褲要950......連身果件要2000幾-.-~~
我都唔知道自己睇果條係咩版本....我嚇到標冷汗,有d見頭暈
....你套裝要6000大元-0-...............我暈了=0=||||||||||||||

係隻garmin 405比較貴o者, 其餘都係幾舊水, 連身果年係tri suit, 你又唔係玩三項鐵人, 唔駛啦!! 買條短tight都係$550, 全年都用得, 料又靚, cutting好...抵啦!!!

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-23 11:16 發表

好型好潮, 不過小弟唔敢著就算有都

Why al~~?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-23 12:59 發表
550係折實左架啦@@?
我右膝有傷..應該係半月板個位..或者果條.....外則副韌帶?...應該買d咩好丫

價錢pm ginny問啦 (見Post 21#)~

護膝或臏骨帶, 平就LP, 唔好買彎刀果d, 好d貴d就Mc David  / Pro Skin, MK大中有得賣!!

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-23 20:25 發表
哇,你真係熟行情!!~你平時跑開邊區架@@?~可以交流交流-.-v
咦....原來都幾平架wor@@.....唔該晒妳丫~

跑開沙田城門河至新娘潭~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-3-11 08:49 發表
http://store.wacoal.jp/site/revo/index.jsp
我著左CW-X4年,每次全馬都有著,今年都喺佢嘅冬天版先挨過只有4degree嘅Tokyo Marathon

o係日本先有得買?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-3-11 13:57 發表

呢隻牌子都幾型, 最貴果隻成20000yen, 超級毒品!

好似係果隻胸圍牌子~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-3-11 14:31 發表

無錯,就喺果隻胸圍牌子!
但最先喺佢出厘種有support彈性褲,的確好正方,我跑5次全馬無老抽過!

除左去日本, 重有咩方法買呢? 冇得試又唔知咩size先o岩~~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-3-11 15:11 發表

香港好似未見過有得賣。但泰國有仲平d添,不過d quality差好多,買就買日本貨。
因為有彈性, 同埋要做到最好support效果,size需要fit。
最好你都喺去日本試完先買。

O~~ 重諗住去果個胸圍專門店問下添~~