香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

初學者買跑鞋..(budget.只有$300-400....)

升級   5.26%

該用戶從未簽到

自己想加強體能..有意練長跑.
咁..唔可以著住自己對白飯魚黎跑...保護性咁弱
所以想買一對跑鞋...( budget.只有$300-400....)
自己對呢方面又冇認識.
想問1問各位師兄意見.( 我170cm.比較瘦弱果種.)

睇過部分舊貼.見多數都推介 Mizuno或者 asics等牌子.
(系列的話都見有人著 waive rider 13 等等)
都因為 budget既問題無從選擇..
預算許可之下請問有乜推介?
另外想問1問. Mizuno或 asics 兩個牌子既商店位置係邊? 旺角波鞋街有冇?

先多謝師兄解答.
+1 0
上一篇︰[轉貼4]渣打----by au1266下一篇︰Rico: 沒有牆的跑步世界

升級   0%

該用戶從未簽到

$300~400其實選擇唔多, NB, Addi間唔中有d特價鞋做到呢个價。Asics無可能咁平. Mizuno就要去相熟商店擺特別discount才有机会以$400下買到.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2010-3-4 20:13 發表
$300~400其實選擇唔多, NB, Addi間唔中有d特價鞋做到呢个價。Asics無可能咁平. Mizuno就要去相熟商店擺特別discount才有机会以$400下買到.

其實400好多選擇, 去允x Outlet, 可以搵到唔少NB做3xx (例如749做349), 早排仲見到Supernova Glide做399, 而唔少Adizero系列更做到299. Mizuno如果係最平價果d(例如對鞋寫住vs-1, 做2xx-3百頭度)

Asics, Mizuno一般都好難做到300-400講真, nb最多時都見到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

Asics都有d平價款, 折左都差唔多

升級   100%

該用戶從未簽到

ching, what is ur feet size?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-3-4 21:52 發表
Asics都有d平價款, 折左都差唔多

平極都過500啦我估asics?

升級   5.26%

該用戶從未簽到

今日出左去睇睇...
見到adidas、nb大部分鞋折左都有$300-400呢個價.什至更低...
以我170cm高偏瘦既..
呢兩個牌子有乜款可以推介?...(可以既話有埋圖.)
對我呢個買跑鞋既新手..
去到望落隻隻一樣咁...(adidas對對三條間...完全唔識分..)

升級   3.68%

該用戶從未簽到

hi 師兄,what is your shoe size???
我有對跑鞋買大左,你睇下是否合適,可以平小小讓比你. tks!
聯絡email: [email protected]
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b14546000

升級   5.26%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

著開 40號鞋.

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 童年 於 2010-3-10 23:58 發表 著開 40號鞋.
40號鞋去觀塘有adidas outlet岩哂
個度只有us7同us10.5定唔知us11
價錢只係$299
不過係比較舊款 都ok既
即係https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7913&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jammaj 於 2010-3-10 23:24 發表
hi 師兄,what is your shoe size???
我有對跑鞋買大左,你睇下是否合適,可以平小小讓比你. tks!

講真你呢個價錢去到.... 允X都同你差唔多. 去到永x/東x有時斷碼做7折都平過你.. 真係好難賣到喎

升級   3.68%

該用戶從未簽到

個價係死嘅!人係生! 遇到有興趣又岩傾嘅師兄, 平D賣都無所謂啦!
原帖由 econecon 於 2010-3-11 21:24 發表

講真你呢個價錢去到.... 允X都同你差唔多. 去到永x/東x有時斷碼做7折都平過你.. 真係好難賣到喎

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-3-12 15:54 發表

ching ,我哋唔係咁讚成,會員在長跑網做私人買賣的,煩請幫忙自行刪番相關資料。謝謝﹗﹗

另外 r13 ,1手買開是7折左右,你個價真係.....

xxx都唔係好多地方買到既, 但係500真係度度都... xxx如果有藍色又岩我個SIZE又係新既 我都想買

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-5 13:56 發表

平極都過500啦我估asics?

Asics TJG 121 $480  (未折) *SPEVA 底
Asics Gel strike $420 (未折)

升級   100%

該用戶從未簽到

ching check pm