香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新入手~~Asics Kayano16,藍色!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

Simon, 男裝可以去到6號, 不過較少鋪會入, 要就要預訂
鞋型我就覺得好貼腳, 會唔會係買大左?
Kayano係大部份人都覺得好既鞋, 但老實講每個人對唔同鞋都有唔同感覺
我自己就改緊用前掌落地既跑法, 以減低膝頭既impact
個人用Kayano跑完既感覺都係唔好!可能就係對鞋唔夾我既跑法

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-3-12 14:26 發表

OH!!!!原來仲有再細d架-0-.......我去左兩間店...都話最細7.5號...
有冇師兄可以同我交換- -...7.5號換7號 or 6.5號....
我對鞋著過一次架咋...我貼番50蚊比你...
前掌落地丫...咁會唔會要跑得好快架...?

網上有好多Barefoot running既理論, 我自己就驗證緊
上年總跑量約1000km, 如果今年可以突破到1500km又唔傷的話, 我會好有信心話barefoot running好
我跑得唔算慢, 前掌落地可以比到輕快既感覺我