香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 哈利330
打印 上一主題 下一主題

2011 Tokyo Marathon 東京馬拉松 (27-Feb-2011)

升級   4.74%

該用戶從未簽到

回復 60# 的帖子

Hihi everybody,

我都報左東京馬拉松10km 呀, 但機票酒店乜都未搞, 唔知會唔會可以join各位師兄師呢?
其實我仲想去一日滑雪...有興趣既朋友可以一齊夾夾呀.

升級   4.74%

該用戶從未簽到

哈哈, 我到今時今日都仲未訂package 呀.... :p
啱啱收到tokyo marathon既e-mail reminder....
要去既話,似乎都唔可以再懶喇~~

滑雪我係新手咋, 諗住去即日來回果d滑雪場~
上期睇U介紹哩個滑雪場好似幾方便:
http://www.galaresort.jp/winter/english/

升級   4.74%

該用戶從未簽到

so, u are going too? how long will u stay tokyo?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

hi Ben,

你跑幾多K? 我都係第一次去, 但我只係跑10KM~

我都係PLAN緊行程, 但諗住去4至5日咋, 你訂左機票同酒店未?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

hihi,

咁你地住邊間酒店呀?

你地個個都跑全馬, 好犀利呀!

咁你地有無報香港馬拉松? 我今個星期日都會跑香港既10km. 希望唔好落雨啦~

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我終於BOOK左機票同酒店~ 到時日本見大家~

但我有一個少少問題, 因為我跑10KM, 路程係:
10km Race:Tokyo Metropolitan Government building-- Iidabashi -- Imperial Palace -- Hibiya Park

咁終點同起點唔一樣~ 係咪無得好似香港咁放定外套係維園? 但日本咁凍, 我應該著咩衫跑呢? 唔通著住件羽絨跑?

希望大家唔會嫌我個問題無聊, 指教一下吧! 謝謝~~

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我尋日都跑完渣打10km, 起跑5:15am, 好彩無落雨~~

我問過日本既朋友話10km 起點同終點唔係同一個地方, 我既擔心係咁係咪要搭車返起點攞番d褸呢? 抑或大會會安排將衫運去終點呢? (無跑過半馬或全馬,所以唔知會點安排行李袋~ :p)

我25/2 中午會去羽田機場呀~ 之後先攞race pack 再去玩~ 2/3先走, 我諗住1/3去滑雪, 有興趣可以一齊~

re: nic_wing 2002, 我尋日著左件衛衣跑, 因為怕落雨, 點知跑到成身汗!!!! 超熱~ :p 所以諗緊洗唔洗買定件風褸,入面著短袖, 熱既時候可以除.....

升級   4.74%

該用戶從未簽到

去東北玩咁開心? 咁祝你有過愉快既旅程!
我突然間諗,既然全馬,半馬同10km都係同一個起點,我地香港既選手會唔會一齊影張大合照先起步呢?睇下可以召集到幾多香港人~~ 應該會幾得意喎~~~

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我0係渣打馬拉松都見有人笠住垃圾袋跑, 其實點解要咁做既? 我以為係當雨衣咋???

Nic, 我諗如果真係想大家一齊影張相, 要早少少去到... 約定0係某個位一邊熱身一邊等齊人~ 唔知有無ching, ctse 有經驗知可以約0係邊個位meet呢?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

minilover, 我25/2 12:30pm會到羽田機場, 諗住放低行李食d野就會去Big site 攞野先~ 唔知會唔會撞到你呢~ 好呀, 一齊影相先出發, 但約0係邊度等好呢? 你以前有無跑過, 知唔知邊度係開跑前必經之路? 哈哈

harvey, 謝謝你既相片分享! 個expo入面都真係好多野買喎~ 你今年有無跑? 有無建議我地可以約0係邊度影大合照呢?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

Thanks Harvey, 好詳盡既建議呀!可惜你今年唔去跑~

唔知大家有無興趣真係約埋一齊合照呢, 如果可以約齊人(at least 出現過0係哩度既人), 都真係會幾有意思~~

"Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口", 似乎都係一個唔錯既選擇喎~

我聽晚就起行喇, 希望我住果度可以上網再見大家啦~

anyway, 祝大家都有個愉快既東京之旅~~ 大家都要小心and加油呀!!!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

好呀恒恒, 一於咁話啦~ 咁要幾點去到果度等呢, 9:10am 開跑, 又要寄儲行李, 一係7:30am - 7:45am??  咁有興趣既人就自己黎join喇~ 哈哈~~

天氣報告話哩幾日都落雨, 希望跑既時候天氣好啦~~~
http://hk.weather.yahoo.com/japan/tokyo-prefecture/tokyo-1118370/

升級   4.74%

該用戶從未簽到

好呀好呀,越多人越開心!一齊食晚飯都好喎,雖然我哩d 跑10k既好快就到終點,但我會默默支持大家架喇!跑完一齊食餐跑,有咩好提議呢?

p.s. 我已經0係香港機場等緊上機,東京見!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

fatalex, d造型好有趣呀,我果日又見唔到d咁得意既野喎!

唉! 各位,唔好意思呀! 我果日8:15am 先去到washington hotel,搵左一陣都搵唔到疑似大家既人物, 跟住就去左H起跑區喇!唔知大家有無影到相呢? 最後有無一齊dinner? meet唔到大家真係覺得好可惜!:( 但果日天氣好好, 大家應該都跑得好愉快吧! :)

升級   4.74%

該用戶從未簽到

EXPO 咪話大阪12月都會有marathon? 唔知大家會唔會去?

另外,我識左個朋友話日本有d local d 既marathon, 可以0係櫻花之中跑架:
http://cltai.pixnet.net/blog/post/23652554
好似好正咁~ 我今次都順道去左伊豆睇櫻花呀~ 真係好靚!!! 如果0係花叢中跑, 應該好爽!!!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

mephistopheles, 東京市面上未有櫻花架, 不過我去左伊豆睇河津櫻~ 果邊既櫻花品種有D唔同~所以3月都有得睇, 好好彩我果日(星期六) 去, 好好天呀!!! 所以D櫻花加埋D油菜花再加埋個藍天~真係好靚!

minilover, 你宜家好番D未? 真係可惜你整襯隻腳, 咁你之後幾日既行程點呀? 咪都好辛苦囉? 其實我一起步隻腳都覺得有D痛, 可能warm up唔夠啦, 不過跑跑下就好番d~
係呀, 成個活動真係好organized, 氣氛又好, 有機會真係要再參加下其他地方舉辦既marathon, 感受下唔同地方既氣氛!

係呢, 仲未收到成績既~ 哩方面好似香港efficient d~~ hehe

升級   4.74%

該用戶從未簽到

係喎, 都無上去CHECK 添, 我以為會收到E-MAIL通知添~~ 哈哈哈! 傻左

咁你去左東京邊度玩呀?

連續兩星期玩左香港同東京既MARATHON (雖則我只玩10KM), 但黎緊無野跑, 好似有D失落添...

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我有D心郁郁, 十月係咪有紅葉?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

really sad for what happened in Japan! and don't know when we can go there again.

miss those food, scenery, some ppl, the weather, and things happened in japan......

hope they will recover soon and no more suffer for ppl living there...

hey, minilover. are you better now? how's your leg? hope you're OK and get well soon.