香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

你行過幾多個??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-6 00:01 發表

我都上過很多次,都記不到有幾次了;
不過最難忘是夜操鳳凰徑,零晨三、四點經過山頂,很想留低睇埋日出再行,
但因要趕行程冇得留低;結果要多年後,09年除夕才一嘗在山頂看到迷人的日出景緻。

Ctse:

八卦一下,為乜事操山?
毅行者?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-6 11:37 發表

唔係為毅行,我未玩過毅行,
嗰年係因為同幾個朋友計劃過 農曆年時去台灣行奇萊山縱走,會在山上走五天,
因農曆年時山上會落雪,我們亦會攀冰及岩石,器材及食物再加露營用品,
重量不輕,我的背囊重6 ...

去台灣行山,以前很流行.
係哩,你對double boot是皮還是膠boot?
皮boot的話,你可能是我前輩呢!!

那個時候我去了台灣的玉山及韓國的雪岳山,也要負重磅在山上/雪地野營.
還大伙兒起雪屋.
往事如煙....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-7 14:01 發表

double boots 內面對是皮,外面對是膠,行山時要兩對一齊著的,
在營內就可以只著內boot;

我明,我明喎
如果你是穿皮的double boot,那你可能是我前輩嘛,因為沒有膠boot前都只有穿皮的double boot.
嘩,重死了...
我們是同時代的

那時我也是穿膠boot,記得去大嶼山操完山,著住對膠boot返來市區,真係幾嚇人
忘了是不是穿膠boot上西九牙,年紀大了.....

升級   100%

該用戶從未簽到

>因為沒有膠boot前都只有穿皮的double boot.
皮的double boot,即是外boot是皮,內boot也是皮

升級   100%

該用戶從未簽到

RunRun姐:
個日有事,黎唔到一齊行山,下次吖