香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stephenyau
打印 上一主題 下一主題

約大埔跑步

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kanokanok 於 2010-6-4 12:02 發表

我冇問題~~

上次同招仔跑到水警回程約12.6K約1小時(2分/K)

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-4 15:16 發表

2分鐘1k? 咁堅?

其實咁既方向. 我可以考慮一直跑番去第一城bor.....唔跟你地跑番轉頭wow..

對o吾住, 係2分/400m = 5分/k

直跑返第一城...可以  o甘你可以換定衫入來大埔頭(大老山隧道口搭74x/75x最方便)

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-4 16:27 發表

5分/k 都唔慢wow.. 應該吹唔倒水個隻wow..

大家o吾好o甘客氣o拉..5分30都無問題....輕鬆d,做好d個form又得!

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-6-4 17:46 發表
我想星期一, 跟你地跑番呀 加想練番個FORM

你o吾忍o下?傷o左o吾可以心急...至多無o左功力o者...o米慢慢練o番o羅?
我o吾免強你, 但你要肯定好o番90%至得...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-6-4 23:33 發表

係唔係近康樂園果個??..如果係就好近我屋企

o吾係, 一樣係吐露港方向, 去到沙田第一條橋回程(水警再入d)...
今次照樣跑到水警回程o拉...阿聰你照樣去科學院回頭可以嗎? (10k) 其他人可以自行決定回頭路程...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

回復 403# 的帖子

早晨各ching..

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-7 09:49 發表

近排跑得太多了.. 太座咋型. 今晚唔來跑了....各師兄努力....

ok next time lar...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-4 10:59 發表

跑死人咩....

收到料o吾知邊個星期六跑完 ooo 共3o o尼??? ++ 埋埋 應該有26k 阿o可...重上上落落o黍....

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-7 09:40 發表

捱埋佢啦, 就黎放暑假, 到時跑到你唔跑都得啦!

X 2 加油...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2010-6-7 13:02 發表
兄弟們,不好意思,今晚不去跑了,有點累,想去游水放鬆下
下次見吧!

2010年6月7日  (星期一)
路線 :   元洲仔公園 >> 馬料水碼頭 >> 元洲仔公園  (約11k)
路線 :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲 ...

ok see you next time...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-7 15:03 發表

都係個隻.. 2 仔底...........死跟.... 不自量力....

典會o尼?  你進步o左好多知嗎? 我就來介你o吾到o拉...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-6-7 22:47 發表
當我今晚跑到科學園的盡頭時 , 離遠處我便看到馬鞍山及沙田 ,
想起自己住了大埔咁多年 , 但仍未有機會可以由大埔跑去沙田 (或者相反路程) ,
只是以往在兩者各自的地方練跑過 , 有時候回望想起, 真的很失望
現 ...

讚好...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-6-8 11:18 發表

8:45 我應該回程到科學園隧道
跟住去孖橋沿碧濤河邊返第一城
可能遇過你.........

下次你地o米有伴跑步o羅...
下次我地跑長d同你地會合我地折返, 你地跟住同我地回程科學園你地再跑長d折返....我地可以有一段路一齊跑...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-6-8 11:48 發表

係呀.. 好呀.. 我尋晚都係7點多食左飯 (陪太座及仔仔食.. ).. 8:45 就出發跑啦.

如果大家夾倒時間. 我估下個星期都要8:30先可以出發.. 下個禮拜個Post 可以叫. 沙田及大埔約跑...(扮偶遇)....

我地8:00出發o咼...未到8:30已經係科學院o拉, 點見到你o牙....早d得o吾得?

升級   31.95%

該用戶從未簽到

升級   31.95%

該用戶從未簽到

2010年7月5日  (星期一)
路線A:   元洲仔公園 >> 雙橋 >> 元洲仔公園  (約15k)
路線B :   元洲仔公園 >> 馬料水碼頭 >> 元洲仔公園  (約12k)
路線C :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (約10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合時間: 8:00pm 元洲仔公園

1. 呀招 (A)
2. 阿聰
3. Stephen (未決定跑a或b)

ps: 元洲仔公園有水機, 另科學園海濱旁有一救護站也有水機, 洗手間沿路多的是, 差不多3-4k 便一個, 呢條跑道真係好鬼方便
係locker 麻煩d

警告及聲明:
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。