香港長跑網  - 長跑長友

樓主: timmywwc
打印 上一主題 下一主題

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   24%

該用戶從未簽到

聽晚唔知慈雲山附近 有冇夜茶飲呢???

升級   24%

該用戶從未簽到

話說今日5點左右到西貢,同小強揾咗間餐廳邊吃火煱邊等天鬼哥!!!
點知鬼哥今日收陀地收到手軟遲咗,我們吃飽後便到van仔站等鬼哥
點知等待中發現一道凌厲眼神----將四周女性都徹底scan過-----狗哥 ,相請不如偶遇我們立刻邀請狗哥一齊行,起初狗哥都稍有猶疑,但在我們力說他-----山中自有顏如玉、之後狗哥毅然加入我們
今日約7:30pm才從北譚凹出發,我們用一個較輕鬆的pacing行,主要是想讓隊友體驗一下夜行的感覺
發覺今曰雖然氣温比早上低,但地面都幾爛及滑,加上夜行還未適應-----竟比上次小弟肚痛還慢了小許(2:10完成)
到達水浪窩後落起大雨及閃電(雷暴驚告到1:00am),經相議後大家都騖被雷劈 ----所以便結束今次之旅,打的回西貢洗白白鬆匕
p.s 狗哥味力無限---在水浪窩竟有一條母狗被狗哥吸引,死跟我們至我們上車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-7-18 00:17 發表
話說今日5點左右到西貢,同小強揾咗間餐廳邊吃火煱邊等天鬼哥!!!
點知鬼哥今日收陀地收到手軟遲咗,我們吃飽後便到van仔站等鬼哥
點知等待中發現一道凌厲眼神--- ...

你咁形容法...我下次再入西貢容咩易無野scan
另你個決定好岩...之後真係好q大雨...唔知根根佢地點呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-7-18 00:17 發表

10:00pm左右我操完等緊巴士,d雨真係大到嚇C人~

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 18/7/2010 00:17 發表 話說今日5點左右到西貢,同小強揾咗間餐廳邊吃火煱邊等天鬼哥!!! 點知鬼哥今日收陀地收到手軟遲咗,我們吃飽後便到van仔站等鬼哥 點知等待中發現一道凌厲眼神--- ...

最緊要係大家無病無痛又唔洗淋雨,安安全全返到屋企~
諗返起,好彩尋晚阿鬼遲o左ja,如果正常時間出發,我地應該會同根根同一命運...
都係我衰,行前面又行得咁死慢,阻住你地...
今日我又見返尋晚隻狗...(尋晚咁黑,隊長你都見到佢係母狗!勁!!!)果然有研究開...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-7-18 19:40 發表

最緊要係大家無病無痛又唔洗淋雨,安安全全返到屋企~
諗返起,好彩尋晚阿鬼遲o左ja,如果正常時間出發,我地應該會同根根同一命運...
都係我衰,行前面又行得咁死慢,阻住你地...
今日我又見返尋晚隻狗...(尋晚咁黑,隊長你都見到佢係母狗!勁!!!)果然有研究開...
今日 ...

佢話晒都係大夫喎(婦科聖手.....發達喇)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 18-7-2010 00:17 發表

個晚有幸見到18,22隊 .... 好開心, 毅行加油 ~!!!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 18/7/2010 19:56 發表 佢話晒都係大夫喎(婦科聖手.....發達喇)

動物婦科!又幾發woo!!!

阿鬼你尋晚有無遇到你d「山中朋友」?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-7-18 22:41 發表

動物婦科!又幾發woo!!!" />" />

阿鬼你尋晚有無遇到你d「山中朋友」?" />" />

有呀~~係我地前面大約半個鐘路程.....鬼死咁快丫~

升級   24%

該用戶從未簽到

Y.1822@香港長跑網Y隊

升級   4.4%

該用戶從未簽到

報告隊長:自作業 雙坳(3-8)完成 ~
1)牛耳石頂地下有3條香蕉(未壞),我沒執來食,留返聽日你同天鬼share...

2)第三段超跣,你地聽日落斜小心d呀~

3)去到沙田坳就即刻比壞人界...

4)落大帽山途中,見到有2個人"E熠ing"~

報告完畢。

升級   24%

該用戶從未簽到

大胆!!!!!!竟然一條友去走雙坳!!!!!仲要12鐘頭內!!!!

罰你明天唔准食"麥記"

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-7-24 21:01 發表
報告隊長:自作業 雙坳(3-8)完成 ~
1)牛耳石頂地下有3條香蕉(未壞),我沒執來食,留返聽日你同天鬼share...

2)第三段超跣,你地聽日落斜小心d呀~

3)去到沙田坳就即刻比壞人界...

4)落大帽山途中,見 ...

你見到壞人個時無入佢地隊咩??
聽日我地去西灣曬太陽丫~~

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 24/7/2010 21:53 發表 大胆!!!!!!竟然一條友去走雙坳!!!!!仲要12鐘頭內!!!! 罰你明天唔准食"麥記"

今日好黑仔,出門口時喉嚨勁痛,作病中;o係第五段尾比天鬼的專用support team兇;上針山時同o係大帽山頂淋o左2次雨;最慘係我跌左件跑衫呀!!!

聽日你地加油啦& 唔好掛住o係沙灘望鬼妹!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-7-24 22:11 發表

今日好黑仔,出門口時喉嚨勁痛,作病中;o係第五段尾比天鬼的專用support team兇;上針山時同o係大帽山頂淋o左2次雨;最慘係我左件跑衫呀!!!

聽日你地加油啦& 唔好掛住o係沙灘望鬼妹!

又趺.....上次都係我幫你執返......你都係唔好再一個人行喇....成日趺野........

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 24/7/2010 21:59 發表 你見到壞人個時無入佢地隊咩??聽日我地去西灣曬太陽丫~~

個情況係咁:
我聽到後面有腳步聲,應該有人超快速跑緊,望轉頭見到壞人&馬王。並排打完招呼後,當我望返去前面的時候...佢地已經唔見o左啦....

況且入佢地隊 = 自殺........................

行3的話記得帶埋電筒。

升級   0%

該用戶從未簽到

18,22隊真係唔野少...咁快就雙坳 利害利害~
其他隊員明日要努力(係沙灘睇鬼妹)呀~呀~呀~

升級   24%

該用戶從未簽到

好心未必有好報,但做好心真係會快樂d!!!

25/7   1:30pm到開波!!!!!沿途都幾晒,同阿鬼跑吓、行吓用咗1hr20min到東霸尾!!!!以為今日個態幾好,實掂啦 點知由浪茄上山才是惡夢的開始  
實在太Hot,加上又冇風真係好難頂,上到第一個亭不禁耍抖吓!!!!!
在亭中遇上一對情侶,發覺他們要行去北潭涌只但剩得200ml水,好心的天鬼就分了一支770ml水給他們!!!!!在亭中rest 了10mins,跟著行到西彎亭又頂唔須,又rest 10mins!!!! 心想今曰都幾難行埋第三段!!!!!
到了西彎士多,唔係冇豆腐花就係冇五花茶----原來今曰好多人去保護西灣!!!!!咁我地一人買支五花茶就撇!!!
捱吓捱吓到了咸田灣,立即COKE+豆腐花+Hea吓之際,發覺有一個着恤衫+西褲60-70的阿伯同個仔失散咗,阿伯話要搭村巴,而士多D人就點佢去北潭凹搭車,見阿伯烏烏地,又冇水(差唔多送佢去死),我同令一抬客立刻stop佢,仲幫佢tel佢個仔(可惜唔通),之後令一台客話幫阿伯call police,我便同天鬼繼續出發!!!!

其實果時已經回得7788,我地便急步行!!!!到咗045牌好事便發生--------眼前出現3女2男----女的穿比堅利(仲要係靚女) ,男的是老外。見到我們十分興奮,原來他們不識路(唔知北潭凹定黃石碼頭近),我們便指示他們去北潭凹!!!!起初我們有點怕羞,不敢和她們搭訕。但那個女的十分健談,又急步追我們(佢踢拖only)、我同阿鬼只好放慢D同她們一路行一路talk!!!
剎那間辛吾的麥徑十分好行,平時行木亟都未到的路眨眼間便到!!Happy
之後到達北潭凹共用了5hr06min,之後我們乘96R,而阿鬼就跟咗靚女們在西貢下車(有下文???) 而我便歸家了O

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-7-25 22:30 發表
25/7   1:30pm到開波!!!!!沿途都幾晒,同阿鬼跑吓、行吓用咗1hr20min到東霸尾!!!!以為今日個態幾好,實掂啦 點知由浪茄上山才是惡夢的開始hgjD092" />" />hj
實在太Hot,加上又冇風真係好難 ...

我今日都晒爆左... 一直都無咩...係上西灣山焗到要慢慢爬上去...
去到咸田士多坐低...就撻唔著副計...咁就燒焦...係北潭坳撒退左

升級   100%

該用戶從未簽到

寫下報告先
今日出席隊員:隊長&嘍囉
今日本來信天文台,多雲有雨...點知入到西貢只係見到藍天碧海...仲有無情的太陽掛在我頭頂正上方偏右位置...shit
會合左隊長之後就搭小巴去起點...準備出發...就在我地出發無幾耐.......
我就感覺我寶貴既鹽分靜悄悄跟著汗水偷偷地逃跑著就係咁...我地輕鬆地完成左東壩段...
進入山路....就係呢個時候,隊長使用佢既身輕如燕&輕描淡寫既步伐,已經同我拉開左一段距離喇
當我上到第一個涼亭既時候,已經見到隊長同一對男女正在休息咁我就慢慢咁行過去休息啦....
就係我地休息完,準備出發個時....隊長就問個對男女夠唔夠水....個男的就話夠喇....之後隊長就用極度專業既目光打量佢地全身啦
發現佢地餘下既水量只有好小....問佢地係咪去到東壩打的走...男的就話行到出去搭巴士......咁我就扮勁,將我枝救命水送左比佢地啦
之後我地就上路啦...但係邪惡既太陽真係太猖狂喇....我去到第二個亭要再休息下喇....咁我就睇下水袋仲有幾多水啦...原來得返幾淡既水..
早知頭先就唔扮勁啦...送左出去既水係收唔返架...只好係去到士多之前既呢段路要學識節約用水啦
一路行,一路行...終於都到左西灣村士多喇...隊長問佢有冇五花茶...無....咁去第二間啦,都無...去第三間,有喇
之後又問個老闆娘有冇豆腐.....花食呀...老闆娘就答:我d豆腐....花一早比人食晒喇...咁只好去鹹田先食啦...一人補皮五花茶就出發
隊長可能心急想食豆腐........花!所以行得好快....又一次被遺棄喇....我去左既時候....隊長已經食緊老闆娘既豆腐.....花喇
咁我即刻叫豆腐花+可樂啦...係我地用餐既時候....有個70歲既伯伯黎到搵仔....原來佢同個仔一齊行山,個仔行得快....伯伯以為個仔係度等佢
點知已經走左...係佢唔知點算既時候士多d人就幫佢打電話搵仔啦....唔知個伯伯而家返左屋企未呢???
我地補左水就開始起行啦....又係不停咁行呀行....行呀行......行到去差唔多到北潭凹2-3km左右既位置....隊長凸鹽加速...
原來佢見到幾個剛剛游完水,行緊出去北潭凹...不識路既泳衣少女
即時上前帶佢地路啦....行左一小段路既時候,我身上既小路寶就播哥哥的歌......
同時係後面既少女亦都跟住哥哥的歌聲,唱哥哥的歌....原來而家d細路女都識哥哥的歌....
咁辛苦帶個小路寶行山都係值得既
之後就搭車走囉....