香港長跑網  - 長跑長友

樓主: randyip
打印 上一主題 下一主題

2010.10.10 New Balance 大美督10公里賽2010 (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   11.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 purejoey 於 2010-9-13 21:22 發表
    收到確認書。

幾好ar, 參賽者都可以預約到NB專門店做跑姿分析同埋有件衫送。

今日小弟已經去左波斯富街店做左分析,最後有件值五十幾蚊T-shirt 送,不過只得一款,同埋冇晒中碼,要左細碼。

咁正
    個測試係做 d 乜同埋要搞幾耐架?

升級   0%

開心

原帖由 jysc 於 2010-9-13 23:13 發表

咁正
    個測試係做 d 乜同埋要搞幾耐架?

好快,2分鐘度跑跑步機。

之後等幾分鐘後職員同我講對腳係高弓足,正常定係扁平足。

小弟就係正常,個職員話香港人很多係扁平足。

另外會講腳掌落地係腳爭定係中掌落地。

佢話用中掌落對加強速度訓練會好D。

另外check 下有冇八字腳。

跟住少不免sales 下佢地d貴鞋。

送果件衫原來個size 比較大,佢件細碼等於我著開件中碼咁大。

升級   11.67%

無聊

原帖由 purejoey 於 2010-9-13 23:29 發表

好快,2分鐘度跑跑步機。

之後等幾分鐘後職員同我講對腳係高弓足,正常定係扁平足。

小弟就係正常,個職員話香港人很多係扁平足。

另外會講腳掌落地係腳爭定係中掌落地。

佢話用中掌落對加強速度訓練 ...

好詳細既描述
    唔該晒, 師兄
    2 分鐘度咁又唔耐喎
    不過平時返工著開西褲皮鞋去跑 2 分鐘唔多舒服
    睇黎要搵日放假先去玩下

話時話
    佢點 check 到你高足弓?
    係咪好似 Dr Kong 果 d 咁叫你除鞋踩落塊過底板度

升級   0%

開心

原帖由 jysc 於 2010-9-13 23:40 發表 好詳細既描述唔該晒, 師兄 2 分鐘度咁又唔耐喎不過平時返工著開西褲皮鞋去跑 2 分鐘唔多舒服睇黎要搵日放假先去玩下話時話佢點 check 到你高足弓?係咪好似 Dr Kong 果 d 咁叫你除鞋踩落塊過底 ...

你跑果陣全程用VIDEO CAPTURE 左,之後會出一張圖,系統會劃兩條線,一條係腳掌中軸,另一條係小腿中軸。有無高弓足就視乎兩條線重疊的夾角。
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

7 Ching,

I collected my stuff last evening.  My colleague was told that those running stuff could be collected on the race day too.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

奮鬥

7 Ching,

Really?  I had no need to queue to collect my stuff last nite wor coz I checked my race no. beforehands^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 jysc 於 2010-9-13 23:40 發表

好詳細既描述
    唔該晒, 師兄
    2 分鐘度咁又唔耐喎
    不過平時返工著開西褲皮鞋去跑 2 分鐘唔多舒服
    睇黎要搵日放假先去玩下

話時話
    佢點 check 到你高足弓?
    係咪好似 Dr Kong 果 d 咁叫你除鞋踩落塊過底 ...
    佢會叫你除左對鞋先上部跑步機, 所以係冇咩關係, 同埋佢只係叫我急步行渣, 唔使跑.....

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-9-17 10:06 發表

賽王..
    我打左2日電話都無人聽..一日全日無人接聽..一日全日唔通.!!!...!!!!
    昨日好耕辛咁..開過去攞啦...唉....去到排20人到啦..搞左成半個鐘先攞到張號碼布..
    琴晚我7:00到, 都唔使排隊. 同埋頭先打電話去問, 交通安排, 一打就通喇.....

升級   0%

奮鬥

dickson ching,

I just recalled that no coach tickets was given last evening!  What's the transportation arrangement?

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2010-9-17 13:01 發表

dickson ching,

I just recalled that no coach tickets was given last evening!  What's the transportation arrangement?
    我係網上報名果陣, 報埋架, 30皮來回, 我頭先打過去問過, 佢話佢地有個list, 同埋, 係回覆我個email confirmation果度會註明, 我係報左搭車. 佢叫我攞埋果張confirmation去, 就實穩陣. 果日係維園對面果間維景酒店門口上車, 6:10分開車...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

昨晚見有d人有取了ticket
    我無買,所以無理到

Kin in Running

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-9-17 13:44 發表
    昨晚見有d人有取了ticket
    我無買,所以無理到

Kin in Running
    我7:00到, 都見唔到有車飛囉喎

升級   0%

奮鬥

Dickson, Thanks!  I also arrived at 1900 hrs and no tickets was received!

升級   11.67%

無聊

我六點 3~4 到
    當時事先唔知選手編號既人仲需要排隊
    曾經聽到門口拎住網址果個男人同其他人講
    話唔需要車飛
    到時拎住封信去到就得
    因為比左錢坐車既已經預左有位
    唔知是否可靠

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

Regarding the coach ticket, there was a reply from the organiser as follows:-

"The helper at the bus boarding place will have a list for those who have booked the bus. Just identify yourself and they would allow you to board the bus."

Keith replied

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

比賽通知書大家去羅晶片及No報未呢?我No:5053 大家到時見

升級   38.5%

該用戶從未簽到

爆左lu

升級   37.37%

該用戶從未簽到

已經 full 左了