香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Left3
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松賽

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

沿途只有清水
    終點先有朱古力同香蕉

升級   40.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

運動飲品都無咩......咁又要自己帶??

升級   100%

開心

可以這樣說啦

另各位跑友注意:
    1. 水跑得慢都可能無....
    2. 起步前請看清楚路線圖,你問職員路線可能會亂指的,然後集體跑錯路

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-11-18 12:34 發表

可以這樣說啦

另各位跑友注意:
    1. 水跑得慢都可能無....
    2. 起步前請看清楚路線圖,你問職員路線可能會亂指的,然後集體跑錯路

應該係大會義工唔係職員呱,佢地唔知路線的,會亂指一通,小心小心! 其實留心睇路牌都得既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小力奇 於 2010-11-18 12:16 發表
    運動飲品都無咩......咁又要自己帶??

是的,舊年係咁,今年應該都係。

升級   100%

開心

原帖由 allanccl 於 2010-11-18 12:46 發表

應該係大會義工唔係職員呱,佢地唔知路線的,會亂指一通,小心小心! 其實留心睇路牌都得既。

無錯是義工
    上年應該是有個迴旋島路口都無路牌
    有人問下義工
    就指錯方向了

不過看今年的路線圖
    比較簡單
    應該不會跑錯了

升級   82.11%

該用戶從未簽到

1. kinkin (全馬)
    2. 比因 (全馬)
    3. cc (半馬)
    4. TerrySze (全馬)
    5. Andrew (去得澳門,當然係全馬啦,不過無左個A2001了)
    6. 上水馬王 (望下山望下海,macau旅行......半馬夠皮啦)
    7. checkie (我又去!全馬)..........................................................因傷棄權
    8. stanwong (半馬,大大跟來,冇得食全隻)
    9. gchanch (全馬)
    10. allanccl (都係忍唔住,半馬夠皮啦)
    11. andyho (全馬)
    12. iloverunning (6.5k,新手志在參與,加上兩個月前大傷後操練由零再開始...)
    13.  露露 (HM)
    14. Chung...Chung...半馬
    15. Gary (半馬)
    16. rockiec (全馬)
    17. but (半馬)
    18. seven  (半馬)
    19. kennysze(全馬)
    20. schnix (半馬)
    21. szesze123 (半馬)
    22. Sealion (半馬)
    23. stephen(全馬 - 已book麗景灣酒店)
    24. chanlouis911 (全馬)
    25. 牛牛 (半馬)
    26. joew(半馬)
    27.馬拉 (終於報0左全馬)
    28. luluwong
    29.sleung2002hk(全馬)
    30. KennithC(全馬)
    31. 711(半馬)
    32. 燉奶佬(跟住7兄)
    33. 波波池 (全馬)
    34. 小力奇(半馬)
    35. michaelkclaw (半馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-11-18 12:51 發表

無錯是義工
    上年應該是有個迴旋島路口都無路牌
    有人問下義工
    就指錯方向了

不過看今年的路線圖
    比較簡單
    應該不會跑錯了

事情應該是這樣,
    6k / 半馬, 全馬 去到個分义路, 因為天黑, 而個路牌  左面寫 "半馬, 全馬" / 右面 "6k"
    而 d 工作人員又無大聲公通知d 人, 6k 右面返回運動塲,
    有 d 跑半馬全馬既跟左 d 6km 跑錯路. 仲大大聲問候人娘親.
    " 大佬, 自已跑之前 5 温下書, 熟習下" 就算人地真係出錯, 都 5 好問侯人咁無品。

升級   63.2%

該用戶從未簽到

回復 207# 的帖子

1. kinkin (全馬)
    2. 比因 (全馬)
    3. cc (半馬)
    4. TerrySze (全馬)
    5. Andrew (去得澳門,當然係全馬啦,不過無左個A2001了)
    6. 上水馬王 (望下山望下海,macau旅行......半馬夠皮啦)
    7. checkie (我又去!全馬)..........................................................因傷棄權
    8. stanwong (半馬,大大跟來,冇得食全隻)
    9. gchanch (全馬)
    10. allanccl (都係忍唔住,半馬夠皮啦)
    11. andyho (全馬)
    12. iloverunning (6.5k,新手志在參與,加上兩個月前大傷後操練由零再開始...)
    13.  露露 (HM)
    14. Chung...Chung...半馬
    15. Gary (半馬)
    16. rockiec (全馬)
    17. but (半馬)
    18. seven  (半馬)
    19. kennysze(全馬)
    20. schnix (半馬)
    21. szesze123 (半馬)
    22. Sealion (半馬)
    23. stephen(全馬 - 已book麗景灣酒店)
    24. chanlouis911 (全馬)
    25. 牛牛 (半馬)
    26. joew(半馬)
    27.馬拉 (終於報0左全馬)
    28. luluwong
    29.sleung2002hk(全馬)
    30. KennithC(全馬)
    31. 711(半馬)
    32. 燉奶佬(跟住7兄)
    33. 波波池 (全馬)
    34. 小力奇(半馬)
    35. michaelkclaw (半馬)
    36. 上善若水 (全馬—志在完成)

升級   94.21%

該用戶從未簽到

無運動飲品, 又無蕉同朱古力, 咁大獲....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lchoi 於 2010-11-18 14:32 發表
    無運動飲品, 又無蕉同朱古力, 咁大獲....

如果真係無呢d野唔得既,請用腰包自己帶去囉,小弟舊年都係帶腰包,將上述救命物品放晒落去,樽水特拿出來開了蓋後跌左個蓋,焗住一口氣飲晒佢。 今年都會帶腰包(或者小背囊),不過唔帶咁多野(跑半馬唔洗咁多野,只帶朱古力),會帶部相機去,大家上橋時記住對著我個鏡頭笑笑啊! 真係需要就問我拿朱古力吧!

升級   100%

開心

回復 210# 的帖子

我每年都會帶定幾粒朱古力
    今年應該不會食
    ching 如見到我都可以問我取(我穿長跑網T)

買了對青色RC1225
    打算用來跑這場
    仲未有空開來試穿.....

升級   40.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

原來會跑錯方向咁嚴重, 我諗我都係事前飲定水特算, 相機就傻瓜一部咁, 話晒都係第一次去澳門

升級   61.1%

該用戶從未簽到

今年既澳門馬無左平兄拉大隊過去, 唔知會唔會出現舊年咁浩浩蕩蕩進入場館拿號碼布影大合照既場面呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-11-23 22:52 發表
    今年既澳門馬無左平兄拉大隊過去, 唔知會唔會出現舊年咁浩浩蕩蕩進入場館拿號碼布影大合照既場面呢 ?

舊年有平兄搞平酒店及船飛,大家住埋一齊,當然可以浩浩蕩蕩啦! 今年佢唔離就無呢支歌唱了。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

加油呀~~~!!!
    你哋跑時, 我應該開緊車入路環返工...
    有部白色swift snoopy拉花同你哋揮手, 唔洗驚呀
    小弟來ga~~~

升級   94.21%

該用戶從未簽到

請問樓主, 運動場係咪有熱水涼沖? 有無locker提供? 駛唔駛自己帶鎖? 唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lchoi 於 2010-11-24 14:56 發表
    請問樓主, 運動場係咪有熱水涼沖? 有無locker提供? 駛唔駛自己帶鎖? 唔該晒

閣下所問的,應該全部都無! 如果有locker有熱水(凍水都殺)沖涼就好了,我地就唔洗咁貴都要訂運動場附近的酒店住、儲物及跑完沖涼了。舊年見佢個運動場好多地方都封了不准進入。佢有行李寄存服務的。可以去廁所抹抹身洗個面換衫的。

升級   94.21%

該用戶從未簽到

我見大會網頁寫設施有 "洗手間、更衣室、淋浴設施及儲物站 ", 唔知係咪首次有呢?
    http://www.macaumarathon.com/zh/event_info.php

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lchoi 於 2010-11-24 15:34 發表
    我見大會網頁寫設施有 "洗手間、更衣室、淋浴設施及儲物站 ", 唔知係咪首次有呢?
    http://www.macaumarathon.com/zh/event_info.php

係喎! 咁咪好正!