香港長跑網  - 長跑長友

樓主: econecon
打印 上一主題 下一主題

係咪有d大學Alumni有津貼跑渣打?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-10-4 16:35 發表

第一, 人地免費送俾你, 又提供D 基本講座, 你仲想點, 有好多野, 唔係老憑同必然....
第二, HKU 件衫點都叫做牌頭係 NEW BALANCE , 我唔覺得件衫差, 我成日都著件衫出街..跑步, 踢波之類.....未見過唔好立亂話CH ...

係咪HKUnited? 你好似好多時都太大反應. 上次又係咁.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 econecon 於 5-10-2010 08:00 發表

係咪HKUnited? 你好似好多時都太大反應. 上次又係咁.

只係你自己講錯野, 衰左, 現在個個都話你, 你就想轉移事線話我大反應.. ...你個格都好乜下喎..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-10-5 10:32 發表

只係你自己講錯野, 衰左, 現在個個都話你, 你就想轉移事線話我大反應.. ...你個格都好乜下喎..

咁只係幾間大學有比較.. 所以就... 你既反應都未免太大

其實樓主ching都有頂出黎啦(唔係想駡戰) 講真係你反應太大姐. 你當我個格好乜啦.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 econecon 於 5-10-2010 12:18 發表

咁只係幾間大學有比較.. 所以就... 你既反應都未免太大

其實樓主ching都有頂出黎啦(唔係想駡戰) 講真係你反應太大姐. 你當我個格好乜啦.

咁你解釋下, 你話CHEAP 既定議係乜?

仲有, MIKE_LI 一樣串你, 你又點回應呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-10-5 12:24 發表

咁你解釋下, 你話CHEAP 既定議係乜?

仲有, MIKE_LI 一樣串你, 你又點回應呢?

其實大家上黎吹下水交流下何必咁火呢? 我cheap係指有D U有,有D U冇就相較上冇咁好囉 (個字眼用得唔好令你火我要講對唔住既)
    如果用cheap字冒犯左我講唔好意思啦

小弟都不敢串你母校,係度say sorry先

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-10-5 12:28 發表

其實大家上黎吹下水交流下何必咁火呢? 我cheap係指有D U有,有D U冇就相較上冇咁好囉 (個字眼用得唔好令你火我要講對唔住既)
    如果用cheap字冒犯左我講唔好意思啦

小弟都不敢串你母校,係度say sorry先

首先,大學組織馬拉松隊伍唔係佢地o既正職,各間大學對呢次活動o既重視程度、可以投入o既資源都唔同,點可能要求人有我有?

我嶺大畢業,佢地連組織都唔做我唔覺得有問題…咁佢連理科都無我唔通又話佢cheap?!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

回復 25# 的帖子

我係City和UST的舊生, econecon師兄的言論真係有點兒...

老實講, 公司學校團體組織渣打馬拉松只係鼓勵大家一齊跑, 除了$, 紀念品和衫, 仲有5點幾鐘開始有人沿途為校友打氣, 要花好多人力物力咖, 紀念品和$都只係bonus啫! 相比起其他地方的馬拉松, 渣打報名費唔算貴~ 你係有心跑嘅, 多多$都會報啦!
    科大以前無攪, 雖然我都有同跑隊亞sir講過叫佢地考慮下攪, 但如果人地做唔到都無計!
    我公司都有贊助員工參加, 不過有限額, 仲要事後才知有無! 據我所知, poly幫校友比報名費, 都係有quota咖!
    總之有就係bonus, 無咪自己努力攞渣打啲獎金囉!!!

至於city, 我報咗名之後都幾好咖~
    在JSC參加了3-4個月的訓練, 負責嘅黃sir又好有心教, 而且有adidas八折coupon和襪送, attend講座又有野送, 好彩仲可以抽中隻錶添~
    跑時有很多人同你打氣, 包括跑緊嘅, 同在路邊打氣嘅~仲有人幫你映相!
    跑完後每個組別都可以在校友圍內排成績計名次, 得獎者有免費慶功自助餐, 獎座及adidas袋... 而且好多個獎, 競爭唔算大, 女仔半馬2個半鐘都有機會, 全馬差不多只要完成就有獎!
    慶功當晚有獎抽, 我都抽中adidas jacket一件!

唔知咁樣... City仲cheap唔cheap呢?

升級   85.33%

該用戶從未簽到

我公司有贊助同事參加King of the City同UNICEF, 同事支持打氣, 跑得醒神D (意義在於參與, 物質支持係其次).

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-10-5 00:40 發表

上年 bu 好似好遲先有 email 黎
    搞到我一早報左名囉
    今年我都唔等佢
    已經報左名...........

係呀, BU上年先開始攪, 我都係報左名佢先話有資助, 最後我都拎到

batigoal & 齋老味師兄, 你們是不是BU舊生呀? 佢好奈之前已經Send左E-mail黎喇,
    你有需要PM你E-mail比我, 我fwd比你呀^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-10-5 18:57 發表

係呀, BU上年先開始攪, 我都係報左名佢先話有資助, 最後我都拎到

batigoal & 齋老味師兄, 你們是不是BU舊生呀? 佢好奈之前已經Send左E-mail黎喇,
    你有需要PM你E-mail比我, 我fwd比你呀^^

所以我覺得BU幾好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-10-5 14:54 發表

首先,大學組織馬拉松隊伍唔係佢地o既正職,各間大學對呢次活動o既重視程度、可以投入o既資源都唔同,點可能要求人有我有?

我嶺大畢業,佢地連組織都唔做我唔覺得有問題…咁佢連理科都無我唔通又話佢cheap? ...

我真係無意去冒犯任何大家. 唔好意思. 咁我只係想講有既大學係好重視呢個賽事. 非常好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-10-5 16:32 發表
    我係City和UST的舊生, econecon師兄的言論真係有點兒...

老實講, 公司學校團體組織渣打馬拉松只係鼓勵大家一齊跑, 除了$, 紀念品和衫, 仲有5點幾鐘開始有人沿途為校友打氣, 要花好多人力物力咖, 紀念品和$都只 ...

先講一聲我無意冒犯. 如果有消息請講聲啦. 我都想參加下

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

浸大校友半價

Dear Alumni,

The Standard Chartered Hong Kong Marathon 2011 will be held on 20 Feb 2011 (Sun) and is open for application now.  As the year 2011 marks the 55th Anniversary of the University, alumni are encouraged to join the HKBU Marathon Delegation to showcase HKBU's great team spirit and make history together.  Alumni joining the Delegation is entitled to enjoy a half sponsorship of HK$150 and  a variety of tailor-made benefits.  To register, please refer to the attached file for detailed information and the registration form.

For enquiries, please contact Ms. Nancy Lee at 3411 2505.

Alumni Affairs and Communications Office

Hong Kong Baptist University

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-10-5 18:57 發表 係呀, BU上年先開始攪, 我都係報左名佢先話有資助, 最後我都拎到batigoal & 齋老味師兄, 你們是不是BU舊生呀? 佢好奈之前已經Send左E-mail黎喇,你有需要PM你E-mail比我, 我fwd比你呀^^

我係BU舊生呀~~  唔該PM我呀~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我啱啱先收到個EMAIL...  唔該晒~~

升級   13.33%

鬱悶
  • 簽到天數: 13 天

Poly 舊生2009果年有半費津貼,2010後就sorry 啦!  
    讀緊果d就繼續有津貼 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 july1107 於 2010-10-8 00:28 發表
    Poly 舊生2009果年有半費津貼,2010後就sorry 啦!  
    讀緊果d就繼續有津貼 !

唔緊要啦. 跑好d成績都有機會攞奬既.

升級   6.84%

• 簽到天數: 1 天

原帖由 小叻 於 2010-10-5 16:32 發表

老實講, 公司學校團體組織渣打馬拉松只係鼓勵大家一齊跑, 除了$, 紀念品和衫, 仲有5點幾鐘開始有人沿途為校友打氣, 要花好多人力物力咖, 紀念品和$都只 ...

原來city 有d咁好既野架~~
    點先可以報名架,小叻ching/ctse 可唔可以話俾我知呀
    我都係city 舊生~~

升級   7.45%

該用戶從未簽到

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 黎黎 於 2010-10-8 09:25 發表

原來city 有d咁好既野架~~
    點先可以報名架,小叻ching/ctse 可唔可以話俾我知呀
    我都係city 舊生~~

CityU 已經出左啦, 今年我都會返去攞件衫........

http://www.cb.cityu.edu.hk/sds/marathon/