香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

女跑手內衣褲(CTSE only)

升級   90%

該用戶從未簽到

合适的内衣裤

任何一种运动都最好着合适的内衣裤,我知道有些跑裤有内胆的,但我还是觉得要着内裤的,最近发现有跑步内裤,但没有着过,试过后告诉大家

升級   82%

該用戶從未簽到

nike既sport bar唔焗嗎???
我未買過不過摸落 我覺得好厚好多布同埋好"cool"住哂,
同埋我以前買過幾款不同牌子既sport bar,
胸下條橡根位係最最最焗汗既地方,
著過一兩次都情願著番普通有wire既bar仲涼快....(本身大汗)

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2008-6-29 21:28 發表

已習慣了做運動時穿sport bra, e.g, hiking, running, gym etc..., v. gd support for me as ... " />" />" />" />" />" />" />  普通去街bra 不吸汗, 最緊要條帶滑下來, 很不方便, sport沒有這問題. 有d sport bra 有 pad, 有 ...

一直有個疑問就係無pad既bra唔怕突點嗎???,好似好無安全感喎...

升級   86.84%

該用戶從未簽到

我著開好似係wacoal既sport bra, 只著係入面果隻, 同普通bra差唔多樣既, 米色, 平時唔跑步我都係著呢隻, 覺得幾好, 我胸細, 所以幾合身

升級   30%

該用戶從未簽到

長跑內褲 or Bra 呢度有得賣:
http://www.racingtheplanet.com/store/clothing/women-s-clothing/womens-underwear.html?___store=chinatrad

呢個網賣D衫褲應該專業D。同埋可以上去佢地個showroom度睇過先買。

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

看完你地D POST
    已經成功催眠到我買左個SPORT BRA.
    昨天買了兩個NIKE SPORT BRA
    今日著住來跑
    比起普通BRA的感覺, 差很遠
    起碼, 條帶唔會掉膊.
    跑左2個月先入個SPORT BRA
    真後悔無早D 買.
    不過, NIKE SPORT BRA, 係運動家買, 好快就斷晒碼.
    SALES 姐姐仲話, 以家多左人做運動買, 一返貨, 就俾人買晒. 睇中就好買啦.
    哈...

升級   55.8%

該用戶從未簽到

我都係著nike嘅,tank top 連埋bra,小妹平胸所以著bra唔係為咗成托乳房,只係防止凸點!
    一定著under的

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 queenielty 於 2011-10-26 09:24 發表
    看完你地D POST
    已經成功催眠到我買左個SPORT BRA.
    昨天買了兩個NIKE SPORT BRA
    今日著住來跑
    比起普通BRA的感覺, 差很遠
    起碼, 條帶唔會掉膊.
    跑左2個月先入個SPORT BRA
    真後悔無早D 買.
    不過, NIKE SP ...

其實我都想買...因為我一跑步就跌帶...好樣衰lor...
    但...只有大中細size...唔知邊個size 0岩wor??
    你買的nikxx 是$ 1xx or $2xx ??好似有兩款...??是嗎?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 minmin 於 2011-11-9 00:02 發表
    我都係著nike

me too

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 草兄弟 於 2009-12-26 23:32 發表
    我著開好似係wacoal既sport bra, 只著係入面果隻, 同普通bra差唔多樣既, 米色, 平時唔跑步我都係著呢隻, 覺得幾好, 我胸細, 所以幾合身

我昨晚去sogo睇過...乜wacxx 有sport bra 買??

升級   1.58%

該用戶從未簽到

sport bar 會唔會好焗架? 我未試過, 次次跑都係穿普通bra, 不過好快跌帶.
    我見到的sport bar 都係好厚的, 我太多肥肉了, 穿太厚好恐怖的.
    ps: 之前好驚個日黎m, 想過食藥延遲, 又想過飲涼茶谷佢黎. 最後我買左一樽廿四味, 好正呀, 飲完第三日就黎. 現在唔驚lu, 而家黎左, 2月5日跑馬拉松就唔會辛苦了. 今次黎m 我黎得好開心, 未試過m到如此開心,

升級   31.58%

該用戶從未簽到

NIKE, wacoal既sport bra 我都有著。我喜歡wacoal多D,不過一個wacoal sport bra貴到可以買兩三個NIKE sport bra。

升級   63.68%

該用戶從未簽到

原帖由 kit82mei 於 2012-1-29 01:00 發表
    sport bar 會唔會好焗架? 我未試過, 次次跑都係穿普通bra, 不過好快跌帶.
    我見到的sport bar 都係好厚的, 我太多肥肉了, 穿太厚好恐怖的.
    ps: 之前好驚個日黎m, 想過食藥延遲, 又想過飲涼茶谷佢黎. 最後我買左一樽 ...

嘩~飲廿四味谷佢黎?! 你唔驚會痛咩? 廿四勁寒...寒到都痛+暈~

升級   79%

開心

原帖由 sunbird 於 2012-1-29 01:46 發表 NIKE, wacoal既sport bra 我都有著。我喜歡wacoal多D,不過一個wacoal sport bra貴到可以買兩三個NIKE sport bra。

我都穿nike!
    覺得好舒服呀!

反而試穿adidas ,就覺得d 料係軟綿綿,覺得support 度一般!

升級   79%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-5 13:32 發表 其實我都想買...因為我一跑步就跌帶...好樣衰lor...但...只有大中細size...唔知邊個size 0岩wor?? 你買的nikxx 是$ 1xx or $2xx ??好似有兩款...??是嗎?

ctse , 咁耐先回覆你,我著$1xx 果款!
    未穿過2xx的

升級   37.3%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 大便晴子 於 2012-1-29 05:31 發表

嘩~飲廿四味谷佢黎?! 你唔驚會痛咩? 廿四勁寒...寒到都痛+暈~

你好,请问还有什么方法可以延迟,担心5号会出彩,想办法延期,多谢。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

睇醫生,和食避孕藥!
    我小時很喜歡露營差不多每個星期都去所以真係無得避! 到大時又差不多每個星期都跑比賽所以無論如何都會撞!
    以我經驗除了正正頭一兩日其餘時間都無大影響!
    反而m痛去做完運動就會舒服好多忘記痛楚 (我讀書時m痛到係可以嘔吐暈低和入first-aid room!
    就是頭一兩日要比賽也無不可,只係會有肌肉酸痛和少少腳軟而已,又唔會跑唔到o既~

而bra-top,我次次著完'剔'牌跑十幾k就會磨損! 請問邊隻牌子真係又輕又舒服又唔磨呢?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 小叻 於 1-2-2012 11:47 發表
    睇醫生,和食避孕藥!
    我小時很喜歡露營,差不多每個星期都去,所以真係無得避! 到大時又差不多每個星期都跑比賽,所以無論如何都會撞!
    以我經驗,除了正正頭一兩日,其餘時間都無大影響!
    反而m痛去做完運動就會舒 ...
    我之前都有LEE個問題,轉咗三間就無問題了,師姐可以試吓。

升級   32.63%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2012-2-1 11:47 發表
    睇醫生,和食避孕藥!
    我小時很喜歡露營,差不多每個星期都去,所以真係無得避! 到大時又差不多每個星期都跑比賽,所以無論如何都會撞!
    以我經驗,除了正正頭一兩日,其餘時間都無大影響!
    反而m痛去做完運動就會舒 ...

天氣乾時, 我著'剔'牌跑都會磨損! 試過損到出血   
    所以而家次次都搽定花士令
    NB Sports bar 都好著, 不過而家唔覺有得賣

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 22 天

我有時著普通果的bra,真係會心口挖到出血架!