香港長跑網  - 長跑長友

樓主: RowerBee
打印 上一主題 下一主題

2011陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 1 & 2 (接受報名喇!)

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-1-29 13:01 發表
其實我都係第一次玩, 心大心細, 唔知會點.
天氣凍, 跑咗 5km, 唔知到時駛唔駛著多年風褸踩車...... (擺定喺轉項區先).
轉項區係去到後, 知道位置, 自己擺好啲嘢先...... ?

到時咁多組, ...

只要你踩車時唔好左搖右擺, 定返自己條行車線, 轉彎讓路俾爭先選手
咁一定唔會累到人既,  放心

升級   100%

該用戶從未簽到

我問過Ginny, 佢話以前都試過咁凍, 可以唔使Mark No.
我會著長衫長褲, 萬一唔得先拿高衫袖比佢寫前臂^^

升級   57.67%

• 簽到天數: 34 天

回復 62# 的帖子

多謝回覆!
    先穿好短打,再著長衫,兩手準備。

另一個問題,大會交通安排大會堂開五點咁早,我個heat開0820,0750做briefing, 諗諗吓不如自己搭地鐵轉火車。有無師兄搭地鐵轉火車呢,有聞,火車就無所謂,但地鐵就有人干涉話唔淮上車(當然係拆轆),其實有無白紙黑字講過俾定唔俾呢?

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 micmic2k 於 2011-1-29 13:57 發表 多謝回覆!先穿好短打,再著長衫,兩手準備。另一個問題,大會交通安排大會堂開五點咁早,我個heat開0820,0750做briefing, 諗諗吓不如自己搭地鐵轉火車。有無師兄搭地鐵轉火車呢,有聞,火車就無所謂, ...

地鐵揸正黎做就唔會比,不過如果拆轆入袋佢地通常都唔理你
    我上年八月開始玩,個個星期出車九成都係地鐵來回,入袋未試過有問題

升級   21.55%

該用戶從未簽到

大家加油亞聽日.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

聽日真係好鬼凍咁, 未試過係咁凍天氣踩單車...... 死伙

升級   100%

該用戶從未簽到

貼暖包...

升級   25.8%

該用戶從未簽到

比賽中唔怕凍,反而等比賽果時就惡頂好多

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2011-1-29 22:38 發表
    比賽中唔怕凍,反而等比賽果時就惡頂好多" />" />

係呀, 比緊賽一定唔會凍, 所以一件長袖tight加長褲已經好夠, 反而等開始比賽就慘D, 唯有大家互相取暖; 各位明天加油!!

升級   25.8%

該用戶從未簽到

非常凍ga一日,小弟響牛頭角上地鐵過到去原來好早,6:40左右就到左,而我本身比賽時間係8:20,唯有周圍跑下做下熱身先,唔係好快變雪條.
    等左一輪終於開始,跑頭5k都keep到自己速度
    不過踩車就麻煩d,因為向大埔方向果段係大逆風,頭果兩三個圈有氣有力都仲頂得住,不過經過一輪消耗後就開始慢落黎.
    之後跑果5k就全程感到腳軟軟,跑唔起,連最後都冇力響終點前爆幾十米.比起前5k慢左兩分幾
    感覺上尼次好似甘過上年itu 半奧

升級   95.6%

該用戶從未簽到

諗住HEA 下HEA 下玩完, 點知單車個程真係好甘, 科學園調頭返大學0個段, 真係踩極都唔郁咁。
    完左單車落返地即時舒服晒, 跑埋LAST 5K 返到終點

唔知係咪太耐無踩單車, 0個28K 真係踩得好辛苦, 又凍又大風, 鼻水係咁流

升級   21.15%

該用戶從未簽到

唔好意思,昨晚公司團年夜左
    今朝完全醒唔到,下次補返數

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

今日同個朋友仔, 一齊第一次參賽,
    兩個都唔知頭唔知路, 但係一切都好順利, 安全完成.

我哋都覺得好玩好開心, 兩個鐘內完成,
    但係感覺係攰過跑一個半馬...... 好玩呀 !   

3月新娘潭斜路, 應該好大挑戰性.
    但係, 嗰日唔得閒, 希望第時再練好啲車, 有機會必玩 !   

多謝各位師兄師姐意見同鼓勵 !   

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-1-30 18:23 發表
    今日同個朋友仔, 一齊第一次參賽,
    兩個都唔知頭唔知路, 但係一切都好順利, 安全完成.

我哋都覺得好玩好開心, 兩個鐘內完成,
    但係感覺係攰過跑一個半馬...... 好玩呀 !   

3月新娘潭 ...

我要兩個鐘多D 先返到終點呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2011-1-30 18:37 發表

樓上, 我都見一到你

今日真係好凍, 同朋友一齊反接力, 天未光就去到, 凍到痴晒線

反完係終點睇人跑步, 可能真係單車一pt辛苦, 見到好多鐵人係last 5K
    好似都頗辛苦

恭喜各位完成的鐵人們

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2011-1-30 18:37 發表

係呀.. 尋日大逆風. 好鬼過癮. 可能知道自己體能唔掂. 所以不斷勾人地尾.. 都勾過5,6個人尾..

亦嘗試了俾人勾.  . 不過真係好好玩... 勾下勾下唔覺唔覺又7個圈.... 不過落地跑對腳都有少少軟.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 31-1-2011 10:48 發表

係呀.. 尋日大逆風. 好鬼過癮. 可能知道自己體能唔掂. 所以不斷勾人地尾.. 都勾過5,6個人尾.." />" />

亦嘗試了俾人勾." />" />  . 不過真係好好玩... 勾下勾下唔覺唔覺又7個圈.... 不過落地跑對腳都有 ...

勁呀, 大師兄加油 !! 你一定會進步得好快

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2011-1-31 13:27 發表

勁呀, 大師兄加油 !! 你一定會進步得好快 " />" />

多謝馬神支持.....

你又唔來玩... 同d小鐵人亙介(俾佢地介多d.).. 好鬼high..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 31-1-2011 14:13 發表

多謝馬神支持....." />" /> " />" />

你又唔來玩... 同d小鐵人亙介(俾佢地介多d.).. 好鬼high..........

哈哈, 我放棄左單車好耐, 一定俾人介到一地血, 你黎緊呢年3鐵一定有好成績, 加油 !!

升級   38.67%

該用戶從未簽到

20-Feb跑全馬, 應該留力玩 還是報名玩短程賽 or 休息好呢?!