香港長跑網  - 長跑長友

樓主: eric798
打印 上一主題 下一主題

2011富邦台北國際馬拉松

升級   90.65%

該用戶從未簽到

亮哥,所以我放棄左上海啊!兩者相差兩個星期,加上十二月頭老婆生日,唔走得……
上海、澳門和廈門(元旦期間),都令我最為難……
你都來台北啊,這樣才叫"馬拉遊"啊!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-9-24 00:17 發表
亮哥,所以我放棄左上海啊!兩者相差兩個星期,加上十二月頭老婆生日,唔走得……

哈哈哈! 給你一講,有點心動添! 諗諗先,政府果6000蚊唔知幾時到手?聽講要十個禮拜。

升級   14.74%

該用戶從未簽到

javascriptopupPDF('PDF/TTPH04.pdf');
javascriptopupPDF('PDF/3TPEKA-GV2_070911_HP.pdf');
小弟第一次出門跑馬拉松,有無師兄開始找行程;我見到美麗華有個台北四天團TTPH04好似幾適合,星期五出發星期日全日自由可以去跑;定係買個三天"自遊行"團,唔該俾D意見啦

升級   14.74%

該用戶從未簽到

升級   90.65%

該用戶從未簽到

師兄,要是齋跑,三日兩夜應該就夠。星期六取號碼布,星期日跑,星期一走人。如果要加入觀光元素,就要按個人要求了。

升級   14.74%

該用戶從未簽到

謝師兄,其實我都prefer自遊行,主要考慮價錢,甘師兄有無就近酒店和package介紹,thx

升級   90.65%

該用戶從未簽到

我機票和酒店是分別安排的, 賽後會到台南游玩.
酒店我會住這個兩晚, 現在新價可能要八百HK$了. 近中正記念堂.

http://hotel.priceline.com.hk/tc/taiwan/taipei/hotel-73.html

升級   7.9%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

第五次参加了(半馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dudulung 於 2011-10-20 23:59 發表
    第五次参加了(半馬)

係咪要升呢去全馬?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-9-24 00:17 發表

我落了鎚,會跑這個,是和盲人體育會去,但不帶盲人,只做支援後備。哈哈哈! 兩個星期一個全馬,跟住三個星期後又一個全馬,我比你更為難啊!

升級   90.65%

該用戶從未簽到

我都報咗台北和厦門啊 ! (因為今年廈門的比賽日和 family day(元旦) 有一定的差距)

打後已經報名的全馬仲有 :
    渣打
    東京

一月的中國沿海就要看看今次貴州的結果再決定是否報名.
    三月多數會跟你這個鄭開常客再出發河南啊 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 luhui 於 2011-10-31 10:49 發表
    我都報咗台北和厦門啊 ! (因為今年廈門的比賽日和 family day(元旦) 有一定的差距)

打後已經報名的全馬仲有 :
    渣打
    東京

一月的中國沿海就要看看今次貴州的結果再決定是否報名.
    三月多數會跟你這個鄭開常客再出發河南啊 !

哈哈哈! 每年例行考試咁囉,睇下有無退步。
    如果重慶又是相隔一星期就跑埋佢。

升級   0%

該用戶從未簽到

世事在變,我改變了主意,唔報跑全馬,只做領跑員帶9K的,所以,可以幫大家映相! 記住著網衫啊! 我主映盲人及長跑網友。台北見!

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

原帖由 allanccl 於 2011-10-31 14:01 發表

哈哈哈! 每年例行考試咁囉,睇下有無退步。
    如果重慶又是相隔一星期就跑埋佢。

亮哥已经安排明年的计划啦。。。。哈。。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-11-1 00:03 發表

亮哥已经安排明年的计划啦。。。。哈。。。

沒辦法,已下崗,希望夠錢每月跑一個馬拉松,如果兩個馬拉松相隔一星期就順便跑埋囉,嘻嘻!

升級   63.33%

該用戶從未簽到

請問現在報名還得嗎?

升級   90.65%

該用戶從未簽到

原帖由 andyho 於 2011-11-1 23:54 發表
    請問現在報名還得嗎?

Ching, 11月10日前應該還可以報名的.
    http://www.sportsnet.org.tw/20111218fubon/race_detail.php?race_no=20111218

升級   14.74%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-10-31 23:47 發表
    世事在變,我改變了主意,唔報跑全馬,只做領跑員帶9K的,所以,可以幫大家映相! 記住著網衫啊! 我主映盲人及長跑網友。台北見!

亮哥, 精明的你可否分享你的行程package參考,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hk210 於 2011-11-3 12:45 發表

亮哥, 精明的你可否分享你的行程package參考,謝謝!

Sorry!  忘記覆你,今次是幫襯美X旅遊的自由行套票。請看附件,但不知咁遲還有無位,對不起啊!

3天.pdf

197.81 KB, 下載次數: 154

4d.pdf

192 KB, 下載次數: 139

升級   14.74%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-11-29 11:27 發表

Sorry!  忘記覆你,今次是幫襯美X旅遊的自由行套票。請看附件,但不知咁遲還有無位,對不起啊!

唔該晒, 剛週日我也確認了機位+酒店,幫襯專業,坐長榮,住LOOK Hotel,都要$34XX.
    Anyway, thanks for reply.