香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: sunnyman913
打印 上一主題 下一主題

點解冇進步獎?(更正:已收到)

升級   66.32%

開心
  • 簽到天數: 7 天

回復 15# 的帖子

我參加全馬1組, 時間比上年快很多, 但只收到一張, 然後我打電話問, 接線生話要參加全馬挑戰組才有, 我話你的廣告都無講明這
    一點, 只是寫明同一路程比上一年快就可以獲得進步獎, 佢叫我寫email申請, 但不一定會有, 你地可以試一試email到[email protected].
    這個獎的原意是鼓勵運動員,現在搞成有些人有, 有些人無, 真是令人失望.

升級   14.67%

該用戶從未簽到

我一直都聽人說要挑戰組先有的,就不知道有沒有寫清楚。

另外,我弟弟是參加十公里挑戰組的
    他比去年快46秒 (個人精片時間)
    有趣的是大會分了兩次證書寫出 (浪費資源)
    時間證書上星期收到,進步證書就昨天收到....

可能有些人就快會收到都唔定﹗

升級   46.67%

該用戶從未簽到

如果要挑戰組先有,咁我一早就會去報啦!今年我快左個多小時,都無進步獎,真係好唔開心!
    仲有挑戰組話要有sub4至報得,咁無就緊係誠實唔報挑戰組!但係今年我sub4回來,就咁無左張進步獎!

升級   12.11%

該用戶從未簽到

我估下年個個報挑戰組, 普通組搵笨

升級   83.16%

開心
  • 簽到天數: 1 天

已更正~~

升級   52.5%

開心

原帖由 aaroncslee 於 2011-4-8 17:12 發表
    HKAAA的回覆如下:

"証書會於4月內發給連續兩年(2010及2011)
    參加同一比賽(挑戰組,其他組別不是比賽)在大會時間內有進步之跑手。"

唔怪得
    我上年2組
    今年4組

不過算啦
    我又唔太執著呢d野
    下年升呢玩半馬/全馬

升級   60%

該用戶從未簽到

挑戰組先有? 真搵笨!!
    照噤睇, 就算下年報挑戰組又有幸快少少都應該冇進步獎, 因為今年唔係報挑戰組...!! 算把啦...!!

升級   88.6%

該用戶從未簽到

原帖由 philomena 於 2011-4-9 11:31 發表
    如果要挑戰組先有,咁我一早就會去報啦!今年我快左個多小時,都無進步獎,真係好唔開心!
    仲有挑戰組話要有sub4至報得,咁無就緊係誠實唔報挑戰組!但係今年我sub4回來,就咁無左張進步獎!

我都覺得無理, 守規舉按佢準則唔報挑戰組, 但咁樣反而無..
    明昆人 ...

升級   58.95%

開心
  • 簽到天數: 3 天

恭喜楼主,我仲未收到,继续等下去哈。。。

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

如果隔左1年或以上再參加呢個賽事兼取得進步,咁有冇進步獎?

升級   38.4%

奮鬥

失望!!

"Certificate of progress will only be given to runner (in April) who joined the same race in 2010 and 2011, have progress in official time, and in group of challenge only."

有被玩的感覺

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

俺收到的进步奖,上面使用的不是gun time,而是chip time

升級   46.67%

該用戶從未簽到

突然收到進步獎,奇怪咁遲至有!不過遲到好過無到

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

樓主前年兩仔爺跑over 60 報挑戰組 大會應該將前年成績合乎組別最底要求才計算(sub50).......貌似第二年都仍未達表•••••該獎image cheap哂