香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.5.29 第3屆元朗區青年節長跑賽

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

睇返張receipt, 原來得3個鐘時間可以去取號碼布,咁多呀!

升級   71.58%

該用戶從未簽到

我打了電話去問 , 佢地話經開會後再一次決定絕不考慮當日派號碼布!
    小弟昨天行不開 , 今日又紅雨 , 小弟住九龍 ...一來一回取塊布! 好無聊啫!
    不攞了!! 當日佢唔派就算! 我貼張收據係心口跑 , HAHA!!!

升級   85.33%

該用戶從未簽到

從來無見過D細規模比賽要求跑手必須提前領取號碼布(仲係得幾個鐘), 細低能, ON99.
    唔派就唔跑!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

件紀念t skirt麻麻地,一來一回花了四十元和兩個多小時…

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 丁蟹 於 2011-5-22 11:54 發表 我打了電話去問 , 佢地話經開會後再一次決定絕不考慮當日派號碼布!小弟昨天行不開 , 今日又紅雨 , 小弟住九龍 ...一來一回取塊布! 好無聊啫!不攞了!! 當日佢唔派就算! 我貼張收據係心口跑 , HAHA!!! ...

"我貼張收據係心口跑" 笑左 一場入到去無得跑會好無隱,最後都係用左40蚊加2個鐘時間入去攞!但佢得個幾個鐘時間真係有點那個!當正個個都住係左近咩!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

羅左都未過數......

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 30 天

刚打电話詢问,比赛當天不會派号碼布,快D聯络他們安.排,

升級   58.95%

該用戶從未簽到

剛剛打電話問過,比賽當日唔會派架喇,不過今日起會每晚派到夜晚9點,直至星期四,睇睇收工後仲趕唔趕得切喇,否則就由佢唔跑!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

咁落去,出年再攪都唔知有無人玩

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

哈哈!真不明白举办单位举行这活动的主要目的是什么?推广长跑活动或是强迫其它区的人来回元朗多几遍,搞活元朗经济多买老婆饼!?没有跑友的支持由谁来搞都没有意思,举办单位应该从善如流,聆听跑友的声音。延长几个晚上取号布倒不如让尚未拿号布的跑友在当天领取,何必折腾跑友哩?昨天数度红雨啊!!!还要坚持什么?
    丁蟹兄: 我貼張收據係心口跑 , HAHA!!!
    真幽默抵死!我跟!  

升級   33%

該用戶從未簽到

過左啦...如果早知有呢個比賽一定去跑

升級   85.33%

該用戶從未簽到

原帖由 AY60 於 2011-5-23 23:02 發表
    哈哈!真不明白举办单位举行这活动的主要目的是什么?推广长跑活动或是强迫其它区的人来回元朗多几遍,搞活元朗经济多买 ...

agreex99999999

升級   45.4%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 丁蟹 於 2011-5-22 11:54 發表
    我打了電話去問 , 佢地話經開會後再一次決定絕不考慮當日派號碼布!
    小弟昨天行不開 , 今日又紅雨 , 小弟住九龍 ...一來一回取塊布! 好無聊啫!
    不攞了!! 當日佢唔派就算! 我貼張收據係心口跑 , HAHA!!! ...

九龍入元朗,最快係坐西鐵,紅磡到朗屏站,途經尖東、柯士甸、南昌及美孚,不用30分鐘,朗屏步行至元朗大會堂也不需15分鐘,如果不留在元朗吃晚飯,用不上兩小時。(朗屏站至元朗大會堂一帶好像沒有什麼好吃的可以推介)

升級   4.67%

該用戶從未簽到

No offense...其實香港有幾大呀, 入去有幾難?真係唔明白...人地"元朗青年節"攪呢D地區性賽事, D諗法做法都係地區性D啦, 點會諗住香港仔, 中西區, 將軍澳......當然, 改善空間當然有的說...

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2011-5-22 11:54 發表 我打了電話去問 , 佢地話經開會後再一次決定絕不考慮當日派號碼布!小弟昨天行不開 , 今日又紅雨 , 小弟住九龍 ...一來一回取塊布! 好無聊啫!不攞了!! 當日佢唔派就算! 我貼張收據係心口跑 , HAHA!!! ...

師兄記住見到相機時要跑慢 D ,
    比佢地影清楚你個心口 ... 張收據

升級   94.21%

開心
  • 簽到天數: 3 天

係唔係冇水站?
    是否我看漏定係真係冇?

升級   9.2%

該用戶從未簽到

本人平時只是 cd-rom 一名,
    但見到今次各位師兄對賽事安排的意見,
    本人都想在此發表一下個人意見.

有關領取號碼布的安排, 其實在報名表上已寫得很清楚.
    本人覺得, 作為一個合理的成年人, 在報名時, 理應要留意有關安排.
    如自己抽不到時間配合, 可考慮不參加.

有關大會可能因人手及經驗等不足, 未能如滿足到各位的"其望"(sorry 忘記正字)本人覺得應該要理解.

要知道本次的收費只是$50. 比起其他同類的比賽足足平了一半.
    以此價錢, 各位師兄師姐門各位又想得到幾多服務呢?

始終, 呢個世界沒有免費午餐的, 所以才有幾會成本的計算.
    何況這些資訊早已印在報名表上, 本人覺得, 大會的安排已經很合理.
    各位應該尊重大會的安排.

以上純粹個人意見, 沒有意圖批評位何人.
    如有人因本人文字上的意見而有不安的感覺, 本人預先道歉.
    (希望沒有吧, 因為我真的隨便發表個人意見)

升級   71.58%

該用戶從未簽到

又分析得幾好喎!

原帖由 vichui77 於 2011-5-24 17:01 發表
    本人平時只是 cd-rom 一名,
    但見到今次各位師兄對賽事安排的意見,
    本人都想在此發表一下個人意見.

有關領取號碼布的安排, 其實在報名表上已寫得很清楚.
    本人覺得, 作為一個合理的成年人, 在報名時, 理應要留意 ...

升級   38.95%

該用戶從未簽到

依家好多香港人特別鍾意投訴﹐邊度會講道理丫

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

其實我都沒有參加, 所以之前都不便說話.
    不參加, 一來練得少, 二來天水圍已經跑過不少次.

當然, 要特登去攞號碼布, 都係一個主因 !
    所以, 哩啲嘢, 都係自己決定.

有時, 我哋係有不滿, 因為覺得有啲嘢,
    有心嘅話, 應該可以做得好啲.
    (人大咗, 覺得社會有好多嘢, 好多機構, 好多人, 都係 [有心嘅, 可以做得好啲 !])

當然, 佢哋有啲係 [義工],   (我當有啲係 [義工] 啦.)
    有啲後生仔女, 待人接物處事態度,
    有待磨練, (至少, 佢哋已經肯去做 [義工].)

其實我都唔知點講, 可能係 [社會嘅錯]. (?!)
    不過, $50 有得(封路)跑, 已經係 [少有] 嘅賽事嘞.

有感而發, 不喜歡的話, 請見諒 !   

並祝各位, 高高興興享受一日的長跑及比賽 !