香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lewischan
打印 上一主題 下一主題

2011.08.07 K-Swiss城市之王挑戰賽2011 - 九龍站

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2011-8-7 17:05 發表 是咁的, 之前感冒左片成個月,今早的城市之王九龍站係我呢兩個月第一次跑​步, 結果只能跑出18:47,btw, 今日嘅距離係唔係只有三公里多少少?還有, 多謝今日所有攝影師, 大熱天時, 你地都辛苦啦
我用GPS錶,再響網上SET返啱D位,計計埋埋都有3.2KM 喎

http://runkeeper.com/user/WesleyIp/activity/46591968?utm_medium=facebook&&utm_source=fb-shared-act&utm_campaign=sharedactivity&channel=web.activity.shared.facebook.manual

升級   79.4%

該用戶從未簽到

今日好熱, 跑男女接力, 我第一棒15:10左右完成, 交完棒真係唔知要衝埋終點, 可能聽講解唔清晰, 停左係接棒區成十幾秒, 所以應該15分內.....

升級   27.89%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2011-8-7 17:44 發表 今日好熱, 跑男女接力, 我第一棒15:10左右完成, 交完棒真係唔知要衝埋終點, 可能聽講解唔清晰, 停左係接棒區成十幾秒, 所以應該15分內.....
交完棒唔洗衝線播...講解員重申左呢個pt幾次...

我睇成績紙...都係得一個時間...

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 pigdigreat 於 2011-8-7 19:47 發表 交完棒唔洗衝線播...講解員重申左呢個pt幾次...我睇成績紙...都係得一個時間...

我都聽左好多次, 不過可能因為太多人停係接棒區, 所以最後交完棒既都建議跑過埋終點.....

我都唔知架, 我都聽到係唔洗衝終點, 我交完棒都停左係到, 但係我拍當叫住我跑埋過終點.....

升級   27.89%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2011-8-7 20:02 發表 我都聽左好多次, 不過可能因為太多人停係接棒區, 所以最後交完棒既都建議跑過埋終點.....我都唔知架, 我都聽到係唔洗衝終點, 我交完棒都停左係到, 但係我拍當叫住我跑埋過終點.....
據我所知係計法...總時間減第二捧時間...就係第一棒時間...

不過係35度猛烈陽光底下...做出黎既時間都唔方好架啦...師兄舊年有冇跑...年年都係咁熱架?

升級   13.1%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

今年比舊年跑長咗小小,舊年響文化中心的大空地走步!我舊年都有跑,攞咗組別第二都唔道,走咗返屋企,後嚟先上sportsoho 攞返個獎牌同獎品!

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 pigdigreat 於 2011-8-7 20:22 發表 據我所知係計法...總時間減第二捧時間...就係第一棒時間...不過係35度猛烈陽光底下...做出黎既時間都唔方好架啦...師兄舊年有冇跑...年年都係咁熱架?

第一年跑, 不過好似上年係八月八日, 都係咁熱架啦, 夏天麻.

時間唔係太care, 只係覺得個安排會唔會有問題者, 如果佢講不用衝終點, 個個交完棒就停係交棒區, 後面既ching/ctse交棒就好易發生危險...

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 alexywk 於 2011-8-7 20:49 發表 今年比舊年跑長咗小小,舊年響文化中心的大空地走步!我舊年都有跑,攞咗組別第二都唔道,走咗返屋企,後嚟先上sportsoho 攞返個獎牌同獎品!

恭喜ching

升級   100%

擦汗

香港人喜投訴, 但投訴無意思 ...
    以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑..

事情:
    今朝跑完比賽未到9:00, 之後番教會, 原本會留成個下午睇朋友婚禮...但因為有兩張指明8 月7 日去海港城KSWISS專門店有紀念品一份既單張, 所以12時由土瓜灣坐車出番海港城... 12 時30到, 已經沒有了紀念品....
    之後個抽獎, 抽埋D 正價跑鞋減100, 減300 既野

感受:
    -  既然張野已經寫明係8 月7 日先有效, 即係贊助商 、大會明知都係果 1200 人去架啦, 點知仍然要人白行?? 12點半前已經派哂 .... 完全感覺係「呃你去行佢間店」!!! 抽獎抽唔中唔係問題, 我亦明白唔會份份都係正野, 不過冇紀念品而要人行去係令我幾反感的 ... 唔係寫左「數量有限、送完即止」就等於要人白行的 !!!

個比賽之前已經又取消, 又外泄資料, REFUND 又遲, 估唔到連個 sponsor 都咁....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 junjun 於 7-8-2011 23:25 發表
    香港人喜投訴, 但投訴無意思 ...
    以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑..

事情:
    今朝跑完比賽未到9:00, 之後番教會, 原本會留成個下午睇朋友婚禮...但因為有兩張指明8 月7 日去海港城KS ...

又唔駛咁火既..
    我都係上一水中環CANCEL 左既跑手, 而今次免費左既跑手.. 上次真係攪得好差好差, 但唔應該怪落今次果度...
    雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, 當然好多人去拿啦..
    你差不多十二點半先去, 成個比賽都應該CLOSE 晒有一段時間... 咁應該都好多人入左去GET 個禮品, 咁快派晒, 其實好正常.. 如果佢指左D 人去新蒲岡果個拿, 我估仲有大把禮品等你GET..
    人地都寫明送完即止, 講真.. 無咪算囉..
    而且這個係佢贊助商K-SWISS 既問題.. 張單張我都仲係度.. 佢這個係K-SWISS Running Club 既單張, 完全無SPORTSOHO 既任何字眼..,
    要SPORTSOHO 咁都去管埋, 而且又唔係D 乜野大問題. .問題只係你自己遲去換唔到.. 而抽獎.. 你係度K-SWISS 抽, 佢當然係K-SWISS D 所謂禮品, 禮券..唔通佢會俾部三星, 俾份NIKE 既野你咩. 而且只係一個唔駛你買野都有得抽既獎..
    你唔會真係要人地有部三星電視送俾你呱...?
    你咁都要入SPORTSOHO 數, 再加埋數埋上次果件事出來..
    睇來你都幾憎SPORTSOHO 下..
    可能今日天氣熱.....冷靜下啦...
    冷靜D. 就算真係要投訴, 你都應該係指向K-SWISS, SPORTSOHO 點睇都無牙力去管番人轉頭呱..如果你話係D 大事大非既事, 例如有D 歧視之類, 而SPORTSOHO 等視而不見, 咁就當然係SPORTSOHO 既問題.. 但只係換唔到免費禮品這種事...
    我自己個人覺得... 有少少小事化大既情況(如這句話有所得罪, 令你有所不快既, 係度講定SORRY 先).. ..

升級   50.85%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-8-7 23:25 發表 香港人喜投訴, 但投訴無意思 ... 以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑..事情:今朝跑完比賽未到9:00, 之後番教會, 原本會留成個下午睇朋友婚禮...但因為有兩張指明8 月7 日去海港城KS ...

junjun, nice to meet you there, 個紀念品係個跑步水樽來的, 我諗你拎幾多傳單張去都係每個人得一個, 間舖10點鐘巳開, 2個幾鐘應該一定冇(間舖好細, 見到得一箱)

升級   100%

擦汗

原帖由 wlau 於 2011-8-7 23:55 發表 又唔駛咁火既.. 我都係上一水中環CANCEL 左既跑手, 而今次免費左既跑手.. 上次真係攪得好差好差, 但唔應該怪落今次果度...雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, ...

對於事件...感受一句講哂...覺得個贊助商「有取巧成份」

對於師兄既留言...

"雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, 當然好多人去拿啦" --> 所言甚是!咁即係話其實個 sponsor 都預左好多人會去 ... 問題是佢只係得少量,會唔會令好多人白行呢?佢又唔係真係完全「呃」人... 不過取巧 lor~~你唔認同/唔明我感受都冇計....
    "人地都寫明送完即止, 講真.. 無咪算囉.." -> 係呀。我留言第一句都話左已經冇打算投訴~ 都係果句,你唔明就算∼∼
    "要SPORTSOHO 咁都去管埋, 而且又唔係D 乜野大問題. .問題只係你自己遲去換唔到" --> 你係0岩的, 但如果你唔明我感受我亦唔多講了..
    "而抽獎.. 你係度K-SWISS 抽, 佢當然係K-SWISS D 所謂禮品, 禮券..唔通佢會俾部三星, 俾份NIKE 既野你咩. 而且只係一個唔駛你買野都有得抽既獎..你唔會真係要人地有部三星電視送俾你呱" -> 唔好標籤我,我寫得好清楚 "抽獎抽唔中唔係問題, 我亦明白唔會份份都係正野",請不要誤會 .. 也不要加你的大量推測...
    "你咁都要入SPORTSOHO 數, 再加埋數埋上次果件事出來..睇來你都幾憎SPORTSOHO 下.." -> 純為閣下個人推測 , 我只是將事實反映 ..

留言回應不是不認同你的分析, 而是發現你好似加左少少你既主觀估計在我身上... 例如覺得我好唔鍾意主辦機構, 覺得我寫出來係想投訴,甚至小事化大,要冷靜下 ..
    還是那一句,你唔明我既「感受」我地冇咩好討論 ~ 請留意,不是有共同經歷就一定明白的

留言其實都係抒發下姐,目的明顯唔係投訴邊個邊個,要理解一個人既感受,係要從果個人既感受出發,而唔係由自己既感受出發 ~

不再回應了 ~ 要講都講左 ~~

升級   100%

擦汗

原帖由 gasoline 於 2011-8-8 01:57 發表 junjun, nice to meet you there, 個紀念品係個跑步水樽來的, 我諗你拎幾多傳單張去都係每個人得一個, 間舖10點鐘巳開, 2個幾鐘應該一定冇(間舖好細, 見到得一箱)

nice to meet you 2 .. see you on 918 ~~

so bad ar .. they expect 1200 ppl will go (as the coupon is available only on 7th Aug, that means they know is only the race runner only) but still just give out so little ~~
    bad marketing ... bad corporate image ~~

is anti - promotion .. marketing disaster =P haha

升級   100%

開心

原帖由 junjun 於 8-8-2011 07:37 發表

對於事件...感受一句講哂...覺得個贊助商「有取巧成份」

對於師兄既留言...

"雖然你十二點去.. 但個比賽我未到九點都跑完晒.. 好多人都係一樣.. 果時咁近海港城, 當然好多人去拿啦" --> 所言甚是!咁即係 ...

你不停咁強調只係自己既感受, 而不是投訴...

但你有無意自己第一段寫左D 野呢?
    "以下係希望大會注意下 sponsor 既質素, 亦想跑友們有前車可鑑.."

你要求大會去注意下sponsor 既質素, 這句又只係感受? 我所見既, 係閣下要求主辦單位做野..或者, 你覺得咁叫"反映"而唔係投訴..
    當然, 我唔係想一定要你認D 乜.. 只係你有你感受, 我有我對件事既睇法..
    主觀, 我認既, 所以我咪寫左, "我個人覺得"這幾個字...
    而且, 感受既野, 同樣亦係一個好主觀既事..
    你不停強調我唔明, 唔能夠代入你既心情去諗等..但你又是否肯定我係不明所以既地回覆呢?
    我講既野, 分析既事, 唔一定岩, 但是否一定唔會去由他人心出發呢?
    不過由你所言, 你都主觀性覺得我所講既, 係建基於無由你既感受到去..

升級   100%

擦汗

希望 = 投訴?
    我希望中六合彩 = 我投訴緊馬會?
    我希望阿仔乖D = 我投訴阿仔?

投訴可能係因為希望爭取一些東西 
    但希望爭取一些東西不等於那個人正在投訴

你唔認同我既想法唔緊要,事件看法人人可以不同
    但而家既post係講到我個人(而不再是比賽本身了)好似好唔鐘意主辦單位,又好似係咁投訴,已經不是討論事件

我只係想講...我覺得個贊助商有取巧成份~
    唔係講呢個賽事既野,可以去番自由講場 
    https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=10

謝謝

升級   100%

開心

原帖由 junjun 於 8-8-2011 19:54 發表
    希望 = 投訴?
    我希望中六合彩 = 我投訴緊馬會?
    我希望阿仔乖D = 我投訴阿仔?

投訴可能係因為希望爭取一些東西 
    但希望爭取一些東西不等於那個人正在投訴

你唔認同我既想法唔緊要,事件看 ...

你真係好笑,不過算...
    我認衰, 我錯, 唔應該對你既批評多加意見..FINE , OK ?

升級   38.95%

該用戶從未簽到

雖然上次香港站攪得好差﹐但今次舉辦得有聲有色﹐安排很好﹐開心﹐soho 繼續努力。

升級   50.85%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-8-8 07:41 發表 nice to meet you 2 .. see you on 918 ~~so bad ar .. they expect 1200 ppl will go (as the coupon is available only on 7th Aug, that means they know is only the race runner only) but still just gi ...

junjun, 快速睇左你同wlau兄既post, 有少少野想問下你

1. Kswiss係唔係一個商業品牌?
    2. 佢地係唔係唔會放過做生意既機會?
    3. 點解佢唔0向比賽場地派埋個水樽?
    4. 引多0的人去佢間舖會唔會比多0的機會0的sales sell下你? 咁會唔會可能增加生意額?

其實呢, 參加比賽之前你唔好expect佢會俾多過佢報名0個陣冇話俾你既野, anyway, 個人意見, 希望你會明白商業機構係唔會放過任何宣傳既機會

See you on 918 and 三鐵比賽俾心機! 加油!

升級   40.67%

奮鬥

原帖由 gasoline 於 2011-8-8 01:57 發表

junjun, nice to meet you there, 個紀念品係個跑步水樽來的, 我諗你拎幾多傳單張去都係每個人得一個, 間舖10點鐘巳開, 2個幾鐘應該一定冇(間舖好細, 見到得一箱)

其實都不要貪d水樽, 有時攞左都未必用,行開就去睇睇,我跑完約左人操山都無去

升級   100%

擦汗

原帖由 gasoline 於 2011-8-8 23:21 發表 junjun, 快速睇左你同wlau兄既post, 有少少野想問下你1. Kswiss係唔係一個商業品牌?2. 佢地係唔係唔會放過做生意既機會?3. 點解佢唔0向比賽場地派埋個水樽?4. 引多0的人去佢間舖會唔會比多0的機會0的sal ...

當然明白 - 商業機構會想1. 宣傳品牌正面形象2. 增加生意額 ~~

唔知你心目中想我答你既答案係唔係咁
    " 佢地係商業品牌, 當然唔會放過做生意既機會, 唔0向比賽場地派埋個水樽引多0的人去佢間舖, sales 就可以 sale 野 lor, 所以有冇紀念品都冇所謂啦"

我既答案就係
    " 佢地係商業品牌, 當然唔會放過做生意既機會, 唔0向比賽場地派埋個水樽引多0的人去佢間舖, sales 就可以 sale 野 lor, 但唔該引人去既手法可以好D ... 去到唔好咩都冇... 派得 coupon (仲要指明係當日有效, 即係佢好清楚知道會係什麼人拿著這一些 coupon) 就唔好要人白行"

918 都係 HEA 姐