香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

入網叫人, 入廟拜神.

升級   13%

該用戶從未簽到

Hi 大家好.  小弟初到貴境, 希望以後可以同大家一齊努力, 多多向各位學習.
小弟住石籬山頂, 多數獨自喺公園/運動場兜圈, 但經常兜兜下唔記得跑咗多少圈(切勿誤會, 此事發生在短距離內) .   

認識長跑網, 源自兩三星期前gxxgle某些長跑訓練方式, 輾轉來到此地.  一篇駁一篇, 讀到各位一直以來的辛苦路程, 包括心理生理, 頗為佩服.  最重要眼見各位師兄師姐的耐心賜教與鼓勵, 直覺愛好長跑者果份熱誠.

小弟剛從國內回來, 路上見中銀立刻過數入會, 亦已電郵通知跑網秘書處.  希望儘快能與瞄姐, 亮哥, 坦克車(名字不能盡錄, 勿怪!)等師姐師兄齊跑青公.  謝謝
+1 0
上一篇︰祝11月22日,leefs (皇上)生日快樂!下一篇︰2012.1.8 兩項越野鐵人賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-11-22 00:41 發表
入網叫人, 入廟拜神.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Hi 大家好.  小弟初到貴境, 希望以後可以同大家一齊努力, 多多向各位學習.
小弟住石籬山頂, 多數獨自喺公園/運動場兜圈, 但經常兜兜下唔記得跑咗多少圈(切勿誤會, 此事發生在短距離內)

登錄/註冊後可看大圖
.   

認識長跑網, 源自兩三星期前gxxgle某些長跑訓練方式, 輾轉來到此地.  一篇駁一篇, 讀到各位一直以來的辛苦路程, 包括心理生理, 頗為佩服.  最重要眼見各位師兄師姐的耐心賜教與鼓勵, 直覺愛好長跑者果份熱誠.

小弟剛從國內回來, 路上見中銀立刻過數入會, 亦已電郵通知跑網秘書處.  希望儘快能與瞄姐, 亮哥, 坦克車(名字不能盡錄, 勿怪!)等師姐師兄齊跑青公.  謝謝

登錄/註冊後可看大圖

歡迎SKYLINELIN師兄/姐,(對不起,不知是師兄定師姐),雖然小弟住港島東,但係,青公,真是不可多得的練跑道,最近去貴州跑了100k,第三天的賽道真的好似青公,期望你星期五來跑啊! 到時再分享!

升級   13%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

亮哥, 你好.  我是男的.

於長跑網爬文三數星期, 小弟真的由衷敬佩你!  希望fri能一睹廬山真面目

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

估唔到我呢架少少的坦克車都有人識...XDDD
    有興趣就星期五來跑一轉青公吧...!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-11-22 01:00 發表
    亮哥, 你好.  我是男的.

於長跑網爬文三數星期, 小弟真的由衷敬佩你!  希望fri能一睹廬山真面目

過獎了! 小弟只是平庸人一名,星期五見! 期望真的見到你! (註:小弟尊重星期二、四、五、六的約跑,除非去了比賽或重要事情,不會缺席)

升級   13%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-11-22 01:00 發表 估唔到我呢架少少的坦克車都有人識...XDDD有興趣就星期五來跑一轉青公吧...!!

坦克車兄, 你好.

非常佩服你"肥佬大作戰"的精神.  小弟從身邊朋友的過去看見收身同戒煙所需要的果份毅力, 並非嘴皮子耍功夫就能敷衍了事.

希望小弟fri能出席各位的趴地.

升級   100%

奮鬥

歡迎呀~!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

Skylinelin ching, 歡迎!希望星期五見到你,我有時都去青公約跑!

升級   13%

該用戶從未簽到

kf & 大力 兄, 好高興認識你哋.  有機會一定一齊跑.  不過講真果句, 我只系處於初級階段, 希望到時不會造成大家的負累.
    可能自己跑姿不對,  而家雙腳小腿內側的腳脛骨(稍低於上五寸下五寸位置)非常酸痛, 每次練跑左右腳一落地就酸痛難當, 但可幸兩三公里後痛感稍減(或已麻木?).

升級   0%

該用戶從未簽到

Skylinelin師兄星期五會來嗎? 如果會來請報名,我地準時開跑,不見即散的。我們快慢長短程都是自由的,想跑短d及慢d,只需要見到有人回程就番轉頭就得了。

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16045&extra=page%3D1&page=14

升級   13%

該用戶從未簽到

亮哥, 多謝你的提醒.  昨日夜裏我見到瞄姐開Nov25約跑的post, 奈何我新會員不能跟post報名, 所以我pm咗瞄姐勞煩佢代為報名.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

Welcome呀!~~~
    星期5見面再傾啦...宜家要出街跑了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-11-23 14:32 發表
    亮哥, 多謝你的提醒.  昨日夜裏我見到瞄姐開Nov25約跑的post, 奈何我新會員不能跟post報名, 所以我pm咗瞄姐勞煩佢代為報名.

星期五你會見到坦克車師兄,佢真係好勁! 好厲害! 減肥成績同決心,跑既速度,各方面都係.....勁! 星期五晚見! 記住準時,不見即散,哈哈! 一定等你,因為....mill姐已替你報了名。

升級   100%

慵懶

回復 13# 的帖子

亮哥你咁講,我好難為情架!
    比起你,我只是小巫見大巫,我仲有排努力先可以追近與你相差的水平呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-11-23 21:28 發表
    亮哥你咁講,我好難為情架!
    比起你,我只是小巫見大巫,我仲有排努力先可以追近與你相差的水平呀!

唔得呀! 星期五你要講下你既減肥史! 大家星期五晚見!

升級   13%

該用戶從未簽到

好期待星期五晚的青公約跑.

今日出去跑山(並非籌錢), 返來後覺得右腳腳面外側有啲痛, 不知是否因為泊油路路邊有微斜設計?  不過我覺得不會影響到星期五晚的約跑.

升級   13%

該用戶從未簽到

其實我覺得坦克車兄唔使咁謙虛, 因為從坦克車蠶變為衝鋒車應該有好得人驚嘅實力.

升級   0%

開心

歡迎歡迎歡迎歡迎歡迎!

又多一個跑友
    太開心了

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 skylinelin 於 2011-11-24 02:07 發表
    好期待星期五晚的青公約跑.

今日出去跑山(並非籌錢), 返來後覺得右腳腳面外側有啲痛, 不知是否因為泊油路路邊有微斜設計?  不過我覺得不會影響到星期五晚的約跑.

痛就要小心D喇! 我地出來跑...最緊要開心, 唔好比自己傷呀!

升級   13%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-11-24 19:56 發表 有痛就要小心D喇! 我地出來跑...最緊要開心, 唔好比自己傷呀!

多謝你關心, 喵姐.  只腳今日見稍好, 聽日我就可以見到大家啦.