香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:20 發表

小二師妹,重兩磅好濕碎啦 ,跑轉青公無晒架啦!!
買左好多都係食嘅野,老虎鐘意食,我就買左部手提數碼收音機,方面我跑步邊聽邊跑,你知一個人跑好鬼悶架嘛!!

但有D師兄講...跑完輕兩磅,只係流失水份...飲番水...咪又係重番....
我昨天第一次聽MP3 跑步,不過視乎聽乜歌wor...

當小二聽D勁歌...小二會跑快d...仲會「fing埋手tim」(迎面既跑友見到O晒咀)
當小二聽D淒慘既慢歌(梁祝小提琴)....小二又會跑慢D...仲會眼濕濕tim.... (迎面既跑友見到我眼濕濕...又O晒咀)
當然癲友未見過小二眼濕濕...因為小二跟佢地跑...唔帶mp3...
咁究竟聽乜野歌係最好呢?有無D「跑步音樂」介紹下呀?係咪一定要「勁歌熱舞」先最好!!??

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 11:21 發表

好明顯...你隻老虎..應該好...溫柔端莊...

如果俾在係小二....佢地用手推車撞到我....我一定會用手推車...同佢地玩「碰碰車」...

唔好咁,小二好有品,唔做咁嘅野,咁樣做好易"車"毀人忙(忙住整番架爛車)

升級   100%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 11:25 發表

但有D師兄講...跑完輕兩磅,只係流失水份...飲番水...咪又係重番....

當小二聽D勁歌...小二會跑快d...仲會「fing埋手tim」(有d跑友見到O晒咀)
    當小二聽D淒慘 ...

唔怪得小二你成日話自己係慢腳,原來真正原因係你經常聽慘情歌,放慢腳步,又要抹眼淚,鬼咁忙,情有可原囉

升級   100%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 11:25 發表

當小二聽D勁歌...小二會跑快d...仲會「fing埋手tim」(有d跑友見到O晒咀)
    當小二聽D淒慘 ...

其實無話聽咩歌最好,我只係聽自己鐘意的歌,其實跑起步上來,唔會好認真去聽歌,只係有d聲音伴住,唔好咁齋,另一原因係用音樂聲來掩蓋我唔夠氣時的喘氣聲,可以堅持下去!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:32 發表

唔怪得小二你成日話自己係慢腳,原來真正原因係你經常聽慘情歌,放慢腳步,又要抹眼淚,鬼咁忙,情有可原囉

小二真係好有品ga!小二好溫柔、賢良淑德....
    不過.... 小二係「青公癲友隊」最最最慢腳呀...就算聽勁歌都係跑快少少....
    但你有少少說得對....小二真係會抹眼淚...又要抹汗....
    昨天跑青公...跑到個頭髮好似癲婆咁...咁我又一面跑...一面「扎辮辮」
    小二真係忙到嘔...連跑的時候都忙好多野....

小二跑跑下聞到bbq味...又要邊跑,邊聞下..where發出d味....(好好笑)
    然後小二跑跑下見到個外國人踩單車(踩去丁x居),小二又跟住佢一起「蘇so」!佢有佢踩、我有我跑!

不過...點解迎面來既跑友(唔識既...)...小二同佢地笑, say hello,佢地唔so 我lor...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 941# 的帖子

其實不聽MP3
    也可以
    自己在心內唱歌
    自己最能夠唱出那時最適合的歌

Kin in Running

升級   100%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 11:48 發表

小二真係好有品ga!小二好溫柔、賢良淑德....
    不過.... 小二係「青公癲友隊」最最最慢腳呀...就算聽勁歌都係跑快少少....
    但你有少少說得對....小二真係會抹眼淚...又要 ...

梗係啦,你都話自己似隻癲婆咁,係人見都你都加快兩錢腳力, 避之則吉啦!!

升級   100%

開心

原帖由 shogikin 於 2011-12-26 11:57 發表
    其實不聽MP3
    也可以
    自己在心內唱歌
    自己最能夠唱出那時最適合的歌

Kin in Running

堅堅,唔夠氣時唱乜歌可以增加能量呀??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 11:58 發表

梗係啦,你都話自己似隻癲婆咁,係人見都你都加快兩錢腳力, 避之則吉啦!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我部電腦無update 看不到了
    唔知你們看不看到
    http://www.youtube.com/watch?v=YtTr2agjDAg

升級   100%

開心

唔好發火,你貴為青公癲友會的女成員,似癲婆係這個會的會規,我一陣跑轉汀九,都要跟番會規,做番個癲佬先!!

升級   100%

開心

原帖由 shogikin 於 2011-12-26 12:06 發表
    我部電腦無update 看不到了
    唔知你們看不看到
    http://www.youtube.com/watch?v=YtTr2agjDAg

堅堅,看到,thx!!
    係管弦樂團,正!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-26 12:12 發表

唔好發火,你貴為青公癲友會的女成員,似癲婆係這個會的會規我一陣跑轉汀九,都要跟番會規,做番個癲佬先!!

哈哈哈!你唔好笑屎我啦...師兄...最衰你星期五join唔到我地跑...真係好開心ga!
    不過你住好近青公咩~~??你都係荃葵青友???
    一會小二要做「阿路迫」啦...然又出街掃貨shopping~~!!希望有戰利品啦!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 10:40 發表
    kevin在嗎?我地幾日無見你啦!你無事ar ma!?俾d反應我地啦!

小二我在我在...我尋晚去左BBQ, 瞓到11:00先醒~~

大家好!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

我都訓到成十一點先起身,岩岩食完早午餐返黎咋!
    又要陪太子讀書喇。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-26 12:41 發表

小二我在我在...我尋晚去左BBQ, 瞓到11:00先醒~~

大家好!

mil姐...你去左bb燒...真開心!小二昨晚自己跑青公,然後在家執屋及織頸巾(送俾長者)
    mil姐,上次我問過癲友們,佢地說每月一次搞作都可以既...但1-2月,撞正新年及好多比賽...(美記、渣馬...)
    所以可能遲D先搞搞新意思....

不過我們將會舉辦「癲友羽毛球日」(由Jacky負責...小二明焗佢!哈!) 及「癲友晨運青公跑+BB燒」(亮哥說弟弟在汀九有屋可BB燒)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-26 13:00 發表
    我都訓到成十一點先起身,岩岩食完早午餐返黎咋!
    又要陪太子讀書喇。

坦克兄:小二今早6:30起床耍楊家太極24式!
    耍完就飲功夫茶....小二既生活好似老人家...哈哈哈!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

各位癲友,午安

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 chusiuyee 於 2011-12-26 13:05 發表

mil姐...你去左bb燒...真開心!小二昨晚自己跑青公,然後在家執屋及織頸巾(送俾長者)
    mil姐,上次我問過癲友們,佢地說每月一次搞作都可以既...但1-2月,撞正新年及好多比賽...(美記、渣馬...)
    所以可能遲D先搞 ...

係呀! 我尋晚入左屯門朋友家天台BBQ, 好正啊! 我好耐無BBQ了...尋晚食得好滿足∼∼∼
    得你一個跑青公, 凍唔凍呀?
    咁好啦..羽毛球活動就交比Jacky啦! (我地明焗佢架啦!)
    咁就2月尾先搞BBQ啦!I like BBQ   謝謝你的安排~~~ 

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-26 14:10 發表

係呀! 我尋晚入左屯門朋友家天台BBQ, 好正啊! 我好耐無BBQ了...尋晚食得好滿足∼∼∼
    得你一個跑青公, 凍唔凍呀?
    咁好啦..羽毛球活動就交比Jacky啦! (我地明焗佢架啦! ...

MIL姐,我在下午2:00-4:00跑青公,小二和陽光玩遊戲 ...搞到小二黑左...回家後立即做「美白補濕媽屎」!

好啦!我地一致通過...
    Jacky 負責「羽毛球日」
    小二   負責「青公bb燒」(同場加映....赤腳跑沙灘比賽...一定俾d貝殼"吉屎")