香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: desmond
打印 上一主題 下一主題

Asics Tiger Gel-Speedstar

升級   0%

該用戶從未簽到

我成175 LB,  Asics 邊款合適 d?
用途係 Performance running  and Training
最緊要避震好

升級   0%

該用戶從未簽到

我上次在日本買0左對 12xxx yen 既 中國製 tarther... 兌番 hkd 差不多一千大元.....

另外有一次執到對斷碼... 8000 yen 都唔駛...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 desmond 於 2008-10-2 09:28 發表
    小弟禮拜二收工後已於運X家以~$680買入一對Gel- Speedstar III

登錄/註冊後可看大圖

買完當晚立刻試跑10K,感覺良好。鞋身輕,避震好(不是很硬個種,而係較柔軟 ...

錦請問這對用來慢跑街...操20km慢跑長課ok嗎?
    小弟唔想買比賽鞋了....想買訓練鞋.
    thanks.!

升級   68.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-29 00:19 發表

我上次在日本買0左對 12xxx yen 既 中國製 tarther... 兌番 hkd 差不多一千大元.....

另外有一次執到對斷碼... 8000 yen 都唔駛...

點解唔差左一千yen買對日本版tarther.都係13xxxyen, 我係上野行左有幾間波鞋店格價.
    佢登既價錢係15000yen,不過佢會有85-9折. 一定要問先有.

升級   68.42%

該用戶從未簽到

相信上野呢一帶近似我們旺角花園街賣野咁,但賣既貨品當然唔係一貨次貨及冒牌貨. 真係隨時大出血!!!

登錄/註冊後可看大圖

日本制asics跑褲 $2000yen 有找.

登錄/註冊後可看大圖

以下呢d asics tee只係$1000yen一件,

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.42%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

全部都係跑衫.

登錄/註冊後可看大圖

d 跑褲放到好似垃圾堆咁...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2008-11-24 10:43 發表
    如果9折後都成$700的話!!!
    我建議不如比多少少買對asics tarther 虎走.
    雖然中國製,但款式靚好多.
    價錢應該$800到.
    如果唔係美律濃一般$400-500內既跑鞋已經好好了.

Argee... 我都係tarther(中國製)super fans, 一對size o岩d貼腳d for 平日操spreed, 一對買大半碼for LSD..... 一個字~~~正!
    我唔係貪個款, 係佢跑起上黎好上腳, 反應絕對極爽快, 絕冇半點痴腳感覺, 好慳力, 不過短點係因為佢係racing 鞋, 所以重量偷到極輕, 避震同保護性一般, 如果你磅數唔輕的話就咪試啦~~