香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

有冇住粉嶺ge跑手一齊啊

升級   50%

該用戶從未簽到

我住華明ga,平時都係夜晚在火車站旁邊個跑步徑訓練,吾知其他練跑熱點
+1 0
上一篇︰大家入一入黎丫....下一篇︰邊個牌子既女裝跑褲平、靚、正呀?

升級   60.67%

該用戶從未簽到

<<粉嶺人我住景盛 我都係夜晚跑多 不過我自己會去百福公園跑,
有時會跑百福公園>>嘉福>>粉嶺泳池在跑回去粉嶺泳池>>嘉福>>百福公園>牽晴間後面 在回返去百福公園
不過嘉福個面都好多人係個到跑 ~~ 還有粉嶺大球場都有人會係個到跑

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都是粉嶺人, 我通常都是約黃昏6-7點跑火車站旁的單車徑, 有時會從天平村旁的天橋跑至北區公園, 再沿馬會道旁單車徑跑經安樂村,再返百福公園. 全程10km. 不過中間較多馬路, 所以現在較少跑這路線. LSD會沿沙頭角公路跑至鹿頸來回(約20KM). 或續跑至新娘潭, 大尾督至大埔, 然後返粉嶺 (35KM). 不過, 現在到康樂園已投降 (30KM). 希望遲D可以完成.

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

I am also a fanlinger for 12 years.  On weekdays, I will have the training on Wanchai harbour front as it is close to my office.  On weekend, I will have the training in Fanling with the following routings:

1. The jogging path inside the Pak Fuk Tin Sum Centenary Park (next to Avon Park) (evening time).
2. The jogging path outside the Pak Fuk Tin Sum Centenary Park. (Day Time).
3. The cycling track from Pak Fuk Park towards Sheung Shui via Ka Fuk Estate, Wai Chui Garden until the end of the track and left turn via North District Hospital, then return to Pak Fuk Park via the other side of cycling track of Wai Chui Garden & Ka Fuk Estate and Fanling Train Station. (Day Time)/(approx. 27-28 mins)

升級   30%

該用戶從未簽到

北區運動區→粉嶺→覲龍圍→轉上梧桐河→羅湖→河上鄉豆花廠→北區運動場﹝約16-17k﹞
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-shrimpdumpling/article?mid=2517

升級   97.05%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-12-9 15:26 發表

條路好正啊!有機會跟ching 跑一轉,認識多條新路線。

河上鄉+松柏朗果邊好有鄉郊氣息,十幾年前我都跑過下

長跑網師兄可以一齊去跑下

升級   30%

該用戶從未簽到

上水三河 (北區運動場→梧桐河→雙魚河→石上河→北區運動場)
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-shrimpdumpling/article?mid=1764

星期1, 3, 4晚上9:45pm左右都多數會跑,我及跑步男(有時加上米高兄)都會在北區運動場作消閒10數k;如果要入羅湖,就一定要星期六或日跑,因為晚上跑唔到。

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

小弟平時只在碧湖花園隔離的公園跑(叫什麼公園?),間唔中去北區運動場跑,都幾枯燥下,因唔熟其他路徑,驚唔識路跑番屋企

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 蝦餃 於 2008-12-10 17:27 發表
    上水三河 (北區運動場→梧桐河→雙魚河→石上河→北區運動場)
    http://hk.myblog.yahoo.com/iam-shrimpdumpling/article?mid=1764

星期1, 3, 4晚上9:45pm左右都多數會跑,我及跑步男(有時加上米高兄)都會在北區運 ...

Ching

下次再跑呢條路預埋我!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2008-12-17 13:04 發表
    小弟平時只在碧湖花園隔離的公園跑(叫什麼公園?),間唔中去北區運動場跑,都幾枯燥下,因唔熟其他路徑,驚唔識路跑番屋企

個公園叫百福田心公園. 我通常會在公園外的單車徑從牽晴間開始跑到北區醫院繞一圈回來,一次來回約7km. 很多人跑的. 如果有興趣可以一齊跑.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2008-12-18 09:17 發表

個公園叫百福田心公園. 我通常會在公園外的單車徑從牽晴間開始跑到北區醫院繞一圈回來,一次來回約7km. 很多人跑的. 如果有興趣可以一齊跑.
    ching通常在什麼時間跑,小弟時間唔定,有時早上八點半起跑,有時黃昏跑。小弟跑得好慢,10K最快都要52分,不過最近加強訓練,希望可以有進步啦。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 蝦餃 於 2008-12-9 15:03 發表
    北區運動區→粉嶺→覲龍圍→轉上梧桐河→羅湖→河上鄉豆花廠→北區運動場﹝約16-17k﹞
    http://hk.myblog.yahoo.com/iam-shrimpdumpling/article?mid=2517

師兄
    這條路線都係我主場,最近路面有工程,灰塵大一些,如果有機會見到,打聲招呼

升級   20.53%

該用戶從未簽到

Hello,

我都有跑開這條路,但梧桐河有很多狗,你地多數幾時跑?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7%

該用戶從未簽到

仲有無其他路線介紹呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-1-12 14:48 發表
    仲有無其他路線介紹呀?

睇下有無興趣...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   40%

該用戶從未簽到

hihi

我住華明架. 剛開始練習跑步, 可一齊練習嗎?

最長跑過十公里.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ap18 於 2009-3-10 12:41 發表
    hihi

我住華明架. 剛開始練習跑步, 可一齊練習嗎?

最長跑過十公里.....

好呀,過黎北區運動場衝圈啦!

升級   40%

該用戶從未簽到

好喎
    明天幾點呀?