香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: core2quad
打印 上一主題 下一主題

2016.10.30 富山馬拉松2016

升級   13.8%

該用戶從未簽到

聽日飛東京,星期五去富山啦。
終點見!

升級   13.8%

該用戶從未簽到

尋日跑完,天氣超好,有太陽有風…… 不過由於練習得太少,跑跑下又去咗三次廁所,只能以 pw 5 小時 40 分衝線。

富山馬作為中小型賽事,只係辦咗兩屆都搞得幾好。流程,洗手間,水站同補給嘅美食都中上水平,甚至連打氣嘅樂團舞團都唔 hea 喎,有 heart!

講番賽道,都算金金地,雖說香港人跑開三隧三橋,但嗰條喺 19k 先俾你仰望到嘅新湊大橋,真係令我有 “嘩” 一聲嘅感覺。要上條橋好似仲辛苦過昂船洲大橋,要轉老年咁大個彎先上到,落橋嘅路亦老年咁長! 跑完橋條命冇咗一半,到後截(好似 30k 後)去咗啲田度都幾大風,另外嗰半條命都流失埋…… 真係艱苦經營先完賽。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1093 天

Back from Kanazawa and Toyama Marathons

很正既連馬 可以比較一下兩者嗎?  詳情 回覆 發表於 2016-11-4 00:41

升級   50.67%

該用戶從未簽到

core2quad 發表於 2016-11-1 20:25
    Back from Kanazawa and Toyama Marathons

很正既連馬
    可以比較一下兩者嗎?