香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: kkks
打印 上一主題 下一主題

元朗新丁報道

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1336 天

kkks 發表於 2016-6-20 00:44
    我而家盡量每天跑5k 仲有電量剩就晚上 練mtb上坡.
    如不練車就晚上行夜山(或盡量半跑半行)...

有踩開車又唔肥既, 跑步可以進步好快, 其實唔洗日日跑, 一星期3日, 5K開始慢慢, 每星期加少少, 加到8K已經夠跑10K有突, 到時加少少速度課已經可以60分跑完10K, 保守估計3個月已經可以做到

升級   57.37%

無聊
  • 簽到天數: 8 天

我係唔肥 反而好鬼瘦 bmi-19.2  171cm/55.6-56.4kg

剛才係跑了 第2次-10k (當然不是跑足全程 而且配速都很慢很慢...   
    好想同大家分享剛才的美景... 夜跑真係好正...特別是這樣的天氣

登錄/註冊後可看大圖

掛住影搞到個節奏亂晒跑完仲要係PW...

係河背村撞到兩位跑步的師兄(唔知係操毅行定係trail run)...
    跑步的朋友都真係好nice  竟然對我這個毫毛跑姿的人say hi加油.
    我而家真係好respect跑步的人,自己唔係跑緊見到都會讓開條路  跑跑下收腳真係好辛苦的事
    因為唔係跑開的真係體會唔到初頭練習時果種有血有淚的情況...

跑平路我覺得吃力,但有上斜或落斜反而我覺得自己跑得輕鬆...
    而家最主要是跑唔得快  況且我唔太打算剛開始就諗追時間.

9月尾玩單車節 耐何我是要用山地車去賽50k 但跑步剛剛開左個頭又唔想放棄
    而家變左兩頭唔到岸. 以前一晚是踩3-4晚road, 每晚30k 單次爬升200米或300米
    但而家操跑、單車就弱了,但reward就是單車現在起步很快而且腳很有力.

升級   22.15%

開心
  • 簽到天數: 355 天

加油!慢慢增強肌力,好快跑到!

多謝師兄你支持 我都希望冬天時間會做得好過艷陽夏天  詳情 回覆 發表於 2016-6-24 15:07

升級   57.37%

無聊
  • 簽到天數: 8 天

tsaugary 發表於 2016-6-21 11:28
    加油!慢慢增強肌力,好快跑到!

多謝師兄你支持  我都希望冬天時間會做得好過艷陽夏天

Like: 5.0
    Like: 5