香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家好, 青衣新手報到~~

升級   43.68%

該用戶從未簽到

大家好, 小弟家住青衣, 亦在青衣跑下步
目的是以減肥keep fit為主, 也希望在練習後多參加比賽
但可惜miss左渣打馬拉松既報名....
已報名出年一月的公益金十公里賽跑, 希望現在多練習, 到時唔好咁辛苦啦
多多指教
+1 0
上一篇︰戒買裝備下一篇︰樂善盃2008相片分享.

升級   60.67%

該用戶從未簽到

不知到你之前有冇跑過公益金條路  因為比賽條路有2條斜路 第一條斜路不算太斜 但都好長
第二條 係回返轉頭上斜 過條斜d 不過短d 但都有4-5百到  所以唔係跑得多的人會好身苦
  所以要練多d 有機過練下斜路

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎! 歡迎 不停向前 c-hing
歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
我都係第一次參加渣打 10k,大家一齊努力呀!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教
長跑長友

升級   43.68%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

ya, 我跑過兩次(我過去兩年僅參加過的比賽)
第一年跑58分左右, 第二年跑一小時十幾分
今年都係好懶, 開始跑步減肥一個月左右

升級   43.68%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

cu83 c hing你好, 我未參加過渣打呀...今年miss左報名...
不過我會繼續練跑的
現在一星期跑2-4天, 6時起身去跑...超慢的...
加油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 不停向前 於 2008-12-17 23:05 發表
ya, 我跑過兩次(我過去兩年僅參加過的比賽)
第一年跑58分左右, 第二年跑一小時十幾分
今年都係好懶, 開始跑步減肥一個月左右

歡迎加入長跑網,祝閣下跑步成績同閣下姓名一樣不停向前

升級   60.67%

該用戶從未簽到

我本來想報 但遲左找人幫我報 本身自己又唔可以報  
我上個2年都有報 果時 跑44分到 依加進步左 40-42都應該冇問題

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

歡迎! 不停向前 c-hing!
    我也是住在青衣,很多時朝早在青衣海濱公園練跑,有機會可以約埋一齊練跑。

升級   32%

該用戶從未簽到

歡迎歡迎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 不停向前 於 2008-12-17 23:08 發表
    cu83 c hing你好, 我未參加過渣打呀...今年miss左報名...
    不過我會繼續練跑的
    現在一星期跑2-4天, 6時起身去跑...超慢的...
    加油

歡迎歡迎...
    ching你都好勤力...
    可以keep住一星期2-4天晨咁早起身去跑步~~
    今年報唔到渣打..
    留待下一年吧..
    或者可以報名參加其他賽事~~

升級   43.68%

該用戶從未簽到

哇...cyw ching你跑得好快....四十幾分就跑完十k....唔知我幾時先得呢

harvey ching, 我多數在運動場跑, 有機會一齊跑 , 其實由翠怡到灝景灣有幾長呢?

cookie97 ching, 我只係剛跑左個幾月, 每次咁樣持續2-3個月....又會懶1-2個月
    所以都希望借長跑鍛鍊自己既毅力

升級   60.67%

該用戶從未簽到

40幾分 不是快 這個網有很多人都快過我
          你練左幾個月   咁你依加要練多小小 因為公益金條路都有小小難跑

升級   43.68%

該用戶從未簽到

yes ar, 一開始上斜...已經無晒力跑...
    不過我目的係希望keep住練, keep住跑, 可以試下將來慢慢完成更多比賽
    正如呢度個名 - 長跑長友(有)

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

不停向前 c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友 ar

升級   92.05%

開心

原帖由 不停向前 於 2008-12-18 23:34 發表
    哇...cyw ching你跑得好快....四十幾分就跑完十k....唔知我幾時先得呢

harvey ching, 我多數在運動場跑, 有機會一齊跑 , 其實由翠怡到灝景灣有幾長呢?

cookie97 ching, 我只係剛跑左個幾月, 每次咁樣持續 ...

Hi 不停向前  ching,

我計過由翠怡到灝景灣1期(近燕京書院)約1.3km,來回便有2.6km.

明天早約7:00am我很可能會到青衣運動場慢 jog,如果碰巧到時大家也在那邊練跑的話,可以打個招呼。我帶黑色眼鏡,穿藍色短T。

升級   43.68%

該用戶從未簽到

harvey ching
    明天是指星期日嗎?
    我應該會去慢跑的, 到時和ching你打招呼啊  我帶眼鏡, 藍色波褲的

升級   92.05%

開心

原帖由 不停向前 於 2008-12-20 11:08 發表
    harvey ching
    明天是指星期日嗎?
    我應該會去慢跑的, 到時和ching你打招呼啊  我帶眼鏡, 藍色波褲的

對啊,是星期日。
    帶眼鏡,藍色波褲,收到!如無意外,到時見!

升級   43.68%

該用戶從未簽到

好高興尋日朝跑步見到harvey ching
    等我下次都試下跑海旁, 跑長d

keke, 希望聽朝戰勝懶魔, 起到身跑步, 超凍

升級   92.05%

開心

不停向前兄,今天6:00am小第在海旁快跑了10km,雖然有點凍,但感覺非常正
    好像聽你說跑步時隻脚有些痛,長跑網內有一"運動受傷治療區"專題,不知道你有沒有在那裏可找到一些有用的資料?
    順祝 前兄能在公益金十公里賽創造佳績,長跑長有!

升級   56.32%

該用戶從未簽到

歡迎你啦,我都成日係青衣海濱公園跑架,多數中午跑囉