香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

1.23網友約跑 - 年廿八慢遊夜賞青公: 荃>>屯(20k)

關閉 [複製鏈接]

升級   27.6%

該用戶從未簽到

年廿八氣溫再次降低, 當晚大家記緊加衣, 以免"冷親".

一 月 二 十 三 日 ( 星 期 五 )
風   : 北 風 5 級 , 離 岸 間 中 6 級 。
天 氣 : 部 分 時 間 有 陽 光 , 天 氣 轉 冷 。
氣 溫 : 12 至 16 度 。
相 對 濕 度 : 百 分 之 40 至 65 。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-1-17 07:45 發表

天 氣 : 部 分 時 間 有 陽 光 , 天 氣 轉 冷 。
氣 溫 : 12 至 16 度 。 ...

昨晚慢跑了一次荃屯,氣溫相信同123個晚天氣差不多,
荃灣至大欖都唔係好大風,但係去到小欖就開始赤赤凍,
所以建議大家著住長褲跑隱陣d,而新網T真係好輕身同吸汗,出面穿件外套都唔覺熱。
以上是少少分享,跑者應注意自己的體質而穿著適當衣服呀!冷親就唔好啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-17 09:24 發表

如果有番12度,都會幾好跑的,但如果12度以下就......

的確幾好跑,昨晚我比起上年10月份慢跑時竟然快左15分鐘,跑左約19K都唔覺太攰

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 神童威威 於 2009-1-17 09:30 發表

昨晚慢跑了一次荃屯,氣溫相信同123個晚天氣差不多,
    荃灣至大欖都唔係好大風,但係去到小欖就開始赤赤凍,
    所以建議大家著住長褲跑隱陣d,而新網T真係好輕身同吸汗,出面穿件外套都唔覺熱。
    以上是少少分享, ...

Thank you!
    晚上跑穿長褲+風褸比較隱陣D.

升級   0%

難過

原帖由 Patrick 於 2009-1-17 07:45 發表

氣 溫 : 12 至 16 度 。 ...

Thank you.

12-16度唔太凍, 非常好適合跑步.

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-1-17 09:33 發表

的確幾好跑,昨晚我比起上年10月份慢跑時竟然快左15分鐘,跑左約19K都唔覺太攰

哇! 三個月快左咁多
    勁! 神童唔係浪得虛名架!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   5.05%

該用戶從未簽到

7兄今個月易發日有無去跑ar~

升級   0%

難過

原帖由 Kennychoi 於 2009-1-17 19:51 發表
    7兄今個月易發日有無去跑ar~

師兄要唔要寄存行李呀?
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-17 11:50 發表

好難想像...跑19公里可以比上次快到15分鐘....莫非上次"渣流灘"

ken兄,你答對你喇!我上年10月慢跑時,真係用龜速完成,時間慢得驚人(2小時),不過跑得好舒服
    而前晚跑都係用龜速跑就1小時45分,龜都可以進步麻 ?快15分鐘有嘜出奇呢?如果用點力跑應該可以更快一點......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-17 19:44 發表

快15分鐘,,,,,,
    對住神童威真係無野講

7兄,你又笑我喇!只係這三個月都跑左四五次青山公路(單程),已掌握到那裡留力那裡發力,所以快左少少姐,同你跑的時間仲有一段距離 啊!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

嘩..威威ching 個名好掂呀
    真係好鬼襯佢∼

睇黎當日真係要著夠衫先好跑
    唉..我近日忙,無時間跑
    當日會盡力跑,不過都會顧住身體狀況
    大家都係呀

希望各位當日唔好怪小妹跑得慢,阻住曬,多謝各位

升級   44.2%

該用戶從未簽到

E家腳已經可以正常地行,,,,
    如果可以, 我好想JOIN 你地跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

平隊長,明副隊長,報告最新消息:
    年廿八原來是外母生日(今天先知),晚上要出去食飯呀  !
    所以123唔能夠出席喇!sorry!
    唯有自己早一天獨闖青山之路.......

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

呵呵 年 二八 放假, 到時我有時間參加, 預我

升級   100%

該用戶從未簽到